Konu: Miguel_Tobia  (Okunma sayısı 182 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.06.2026 08:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Miguel_Tobia @Xenon1453

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Marco Ferron @Emre35  Katarina_Scherbatsky @kariyon Carlos_Sanchez @Efkan Anastasia_Manika @ManikaLee

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26/06/2026 23:35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Miguel Tobia bölgedeki beş kişiyi dayak manyağı ettikten sonra ayaklanır, karnını tuta tuta adımlamaya başlar. Bölgeden uzaklaşır. böyle bir hatalı emote atıyor

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Gereği yapılsın.

#1 - 27.06.2026 09:03
Ben hatalı bir şey görmedim, yumruklandıktan sonra ayağa kalkıp tekrar bana saldırıp yetmezmiş gibi sürükleyen birinin bu şikayeti açması mantık dışı yetkili şahitim de vardır @NoChadon

#2 - 27.06.2026 11:32
Ben hatalı bir şey görmedim, yumruklandıktan sonra ayağa kalkıp tekrar bana saldırıp yetmezmiş gibi sürükleyen birinin bu şikayeti açması mantık dışı yetkili şahitim de vardır @NoChadon
Ben öyle bir haraket yapmadım

#3 - 27.06.2026 11:41
sizin hangi geçerli sebebiniz vardı da beni hood'unuza kaçırdınız bunu da belirtin dostum.

Sizin işletmenize sadece merak edip geldiğimizde işletmeye girip birilerinin olmadığını görünce de çıkış yaptık, birileri olmayınca da giriş paramızı sizden rica ettik ve gereksiz agresif rol sergileyerek bize saldırdınız. Neden yaptığınızı anlamadık dostum. O:-)

#4 - 27.06.2026 12:11
sizin hangi geçerli sebebiniz vardı da beni hood'unuza kaçırdınız bunu da belirtin dostum.

Sizin işletmenize sadece merak edip geldiğimizde işletmeye girip birilerinin olmadığını görünce de çıkış yaptık, birileri olmayınca da giriş paramızı sizden rica ettik ve gereksiz agresif rol sergileyerek bize saldırdınız. Neden yaptığınızı anlamadık dostum. O:-)
İyi günler iyi forumlar öncelikle. Savaş esnasında değiliz brawl rolü döndü ve ihlal üstüne ihlal yaptın. Oyunu rol yapmak için zevk almak için oynuyorum o yüzden ss almadım hiçbirini sıkıntı yok. Uzatmanın bir alemi yok.Şu oyunu ihlal yapmadan oynamayı bir türlü öğrenemediniz zevk alarak oymayı bir türlü öğrenemediniz ona yanarım sadece.
İyi forumlar.

#5 - 27.06.2026 15:26
Öncelikle herkese selamlar. Bahsi geçen olayın bizzat içerisinde bulunduğum için süreci en başından sonuna kadar şeffaf bir şekilde aktarmak, eksik anlatılan kısımları tamamlamak ve açılan bu manipülatif şikayete kanıtlarıyla cevap vermek istiyorum.

Olayın başlangıcı tamamen $500'lık bir mekan giriş ücreti iadesine dayanıyor. İşyeri için atılan reklam üzerine mekana gidiyoruz, içeride kimseyi bulamayıp çıkıyoruz. Tekrar reklam geçilince geri dönüp hizmet alamadığımızı ve iademizi istiyoruz. Biz hakkımızı ararken, karşı taraf sorunu çözmek yerine bölgeye kalabalık bir ekip çağırıyor. Gelen ekipten Jack Cactuson aracıyla bilerek aracımıza iki defa çarpıyor ve masrafı istediğimizde durumu tamamen inkar ederek rolü baltalıyor. (Kanıt:
Spoiler: GösterGizle

)

Sözlü tartışma sırasında Carlos Sanchez'in ilk hamleyi yapmasıyla 5 kişi bize saldırıyor. (Kanıt:
) İşin asıl kopma noktası şikayet metninde hiç bahsedilmeyen şu kısımdır. Bu kalabalık grup, sadece $500'lık bir iade tartışmasında bayılttıkları Miguel'i alıp kendi hood'larına kaçırıyor ve orada zorla tutuyorlar. Miguel'in şikayete konu olan ve cımbızlanarak alınan o emote'u; haksız yere bayıltılıp, saçma sapan bir sebeple hood'a kaçırılıyor. Olayın hiçbir detayından bahsetmeyip, mağdur ettikleri oyuncunun tek bir emote'u üzerinden şikayet açmak yönetimi yanıltmaktır.

Sadece $500'lık bir güzellik merkezi ücreti iadesinden çıkan bir tartışmada adam bayıltıp, baygın adamı hood'a kaçırarak rehin tutmak tamamen gerçek dışı ve abartı bir roldür. Mafya/çete konsepti adı altında sivillere karşı orantısız ve mantıksız güç kullanımı yapılmıştır.

#6 - 27.06.2026 20:39
@NoChadon dostum gerekli açıklamayı tüm kanıtları ve detayları ile aktarmış, ihlal yaptığımızı vurgulayarak bizi rol bilmez tiplerle benzeten arkadaşlar iletilerinde boğulmaya devam edecek muhtemelen. İlk önce sorunu kendinizde aramaya devam edin, sorununuz olmadığını anladığınız zaman da buraya gelip şikayet oluşturun. Eğer düzgün bir savunmanız yoksa da şikayet açmanın gereği yoktur bu durumda.
« Son Düzenleme: 28.06.2026 12:05 Xenon1453 »

#7 - 28.06.2026 00:08
Merhaba, az önce bahsi geçen tartışma rolünün ardından, Miguel_Tobia hood bölgemizde yaralı olarak bulunuyordu. Kendisini saldıktan yaklaşık 15-20 dakika sonra, yine bölgemizin dibinde aracımı düz kontak yaparken yakaldım.
Beni gördüğü anda, can barım tamamen dolu olmasına rağmen tek bir yumruk darbesiyle beni bayılttı.

Önceki rol hataları ve ihlallerle ilgili zaten gerekli yerlere bilgilendirme yapıldı. Benim bu talebimde sizden ricam, rolün gidişatından ziyade, bu kişinin canım full iken beni tek bir yumrukla nasıl bayılabildiğinin (hasar loglarının, olası bug abuse veya hile şüphesinin) teknik olarak incelenmesidir.

Logların kontrol edilmesini arz ederim, şimdiden teşekkürler.

#8 - 28.06.2026 12:07
Merhaba, az önce bahsi geçen tartışma rolünün ardından, Miguel_Tobia hood bölgemizde yaralı olarak bulunuyordu. Kendisini saldıktan yaklaşık 15-20 dakika sonra, yine bölgemizin dibinde aracımı düz kontak yaparken yakaldım.
Beni gördüğü anda, can barım tamamen dolu olmasına rağmen tek bir yumruk darbesiyle beni bayılttı.

Önceki rol hataları ve ihlallerle ilgili zaten gerekli yerlere bilgilendirme yapıldı. Benim bu talebimde sizden ricam, rolün gidişatından ziyade, bu kişinin canım full iken beni tek bir yumrukla nasıl bayılabildiğinin (hasar loglarının, olası bug abuse veya hile şüphesinin) teknik olarak incelenmesidir.

Aracınıza herhangi bir düzkontak girişiminde bulunmadım dostum bunu nereden uydurdun?   :garip: Üstelik kanıtların olmadığı halde ileti atman saçma, kas seviyem yüksek olduğundan düşmen normal  :)

#9 - 28.06.2026 17:19

Aracınıza herhangi bir düzkontak girişiminde bulunmadım dostum bunu nereden uydurdun?   :garip: Üstelik kanıtların olmadığı halde ileti atman saçma, kas seviyem yüksek olduğundan düşmen normal  :)
Onaylı bir hood içerisinde birine fahişe diyorsunuz ve konu başlıyor saçma savunmalara gerek yok Miquel karakteri 7 seviye kasa sahip orada ki herkesi tek hit ile düşürdü.
Carlos Sanchez karakteri de 7 seviye kas hiçbirinize bunu yapamadı ne hikmetse. Saçma savunmalara gerek yok. Şahıs ceza alabilir ortak nezaketten diğer geri kalan rolün ortak nezaket ile alakası yok.
İyi forumlar.