Konu: Memur Ryder "Clean" McKenzie  (Okunma sayısı 1053 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.04.2026 22:27

Tozlu Günlük: GösterGizle

Adım Ryder McKenzie. 21 yaşındayım. Palomino’da, küçük ama gürültüsü eksik olmayan bir evde büyüdüm. Bizim evde sessizlik pek olmazdı zaten; ya televizyon açıktır ya da annemle babam bir şeyleri tartışıyordur. Çoğu zaman da konu paraydı.

Babam, Frank McKenzie… Hayatımda gördüğüm en yorulmak bilmeyen adam olabilir. Gündüz fabrikada çalışır, akşam olunca San Fierro’ya geçip taksiye çıkar. Eve geldiğinde üstünde hâlâ yağ kokusu olur, gözleri yarı kapalı ama yine de dimdik durmaya çalışır. Küçükken bunu anlamazdım, sadece “neden hep yorgun?” diye düşünürdüm. Büyüdükçe anladım; adam iki kişinin yükünü tek başına taşıyormuş.

Annem Emily ise evdeydi hep. Ama “ev hanımı” deyip geçmek kolay… O da boş durmazdı. Komşuların çocuklarına bakar, üç beş bir şey kazanırdı. Bazen gece geç saatlere kadar oturur, hesap yapardı. O anlarda kimseyle konuşmazdı. O yüzden evde para konusu açıldığında ortamın nasıl değişeceğini herkes bilirdi.

Liseden mezun olduktan sonra fazla düşünmedim. Okumak gibi bir planım yoktu zaten. Idlewood’daki The Well Stacked Pizza Company’de işe girdim. Kuryelik yapıyordum. İlk başta kulağa basit geliyor ama o iş insanı epey yoğuruyor. Saatlerce motor üstünde ya da araba kullanırken şehrin her köşesini öğreniyorsun. İnsanları tanıyorsun… iyi olanı da var, kapıyı suratına kapatanı da. "orospu çocukları!!!"

Bir süre sonra babamın da desteğiyle kendi arabamı aldım. O gün kendimi ilk defa gerçekten “biri” gibi hissettim. Kendi kazandığım parayla, kendi direksiyonumun başındaydım. Ama o his uzun sürmedi. Şirket küçülmeye gitti, birkaç kişiyle beraber beni de çıkardılar. Ne bir açıklama, ne bir veda… Bir gün çalışıyorsun, ertesi gün yoksun.

İşsiz kaldıktan sonra zaman daha ağır akmaya başladı. Sabah kalkmak için bir sebebin olmayınca günler birbirine giriyor. Evde daha fazla vakit geçirdikçe de tartışmalar arttı. Annem “bir iş bul” diyordu, babam ise daha sertti. Onun derdi farklıydı; “boş kalma” diyordu aslında. Ama söylediği şeyler bazen yumruk gibi geliyordu.

Bir akşam yine tartıştık. Sesler yükseldi, kapılar çarptı. Babam en sonunda bana dönüp “devlete gir” dedi. İlk başta saçma geldi. Ben mi? Polis mi? Ama sonra düşündüm. Adam hayatı boyunca sırtını hiçbir yere dayayamamıştı. Belki de benim onun gibi olmamamı istiyordu.

O gece pek uyuyamadım. Sabah kalktığımda kararımı vermiştim. Polis departmanının akademisine başvuru yaptım. Kağıdı gönderirken elim biraz titredi, yalan yok. Çünkü o an ilk defa gerçekten bir şey değiştirmeye çalıştığımı fark ettim.

Şimdi bekliyorum. Akademiden gelecek cevabı… Bu süreçte de biriktirdiğim ne varsa onunla idare ediyorum. Kolay değil ama alışkınım. Sokakta neyin nasıl döndüğünü biliyorum. Aç kalmam, ama boş da durmam.

Belki bu iş bana göre değildir, belki de tam olarak budur aradığım şey… Onu henüz bilmiyorum. Ama şunu biliyorum: Bu sefer yarım bırakmayacağım. Çünkü bu sadece benim meselem değil. Bu, o evde verilen bütün mücadelenin bir devamı.

« Son Düzenleme: 29.04.2026 13:43 crnozk »
100
2
Like
1
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Collinss, Valancesr,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Ustaoglu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 13.04.2026 22:27
Ryder'ın bir kadınla olan samimiyeti onu Malibu'da önemli isimlerle tanışmasına sebep oldu. Tanıştığı kıza sarkıntılık eden birkaç hayduta diklenmeseydi eğer onu kovalamayacaklardı ve hiçbir zaman Malibu'ya sığınmak zorunda kalmayacaktı.

Ağzı iyi laf yapar, samimiyeti kurar. Çevresi tarafından kendisi bir şekilde sevdirir, kabul görmeyi hedeflerdi. Bu tavrı, ona yakın dostluklar ve samimi anlar yaşamasını sağladı.

Tanıştığı kıza karşı gelişen hızlı duyguları belki de onun duygusal çöküşünün sembolüydü. Ryder, göremediği sevgiyi en ufak ilgide bir kadında bulacağını düşünmüştü. Bir yandan ise erkekliğine bok sürdürmemek gibi bir niyeti vardı. Önce babasına olan sorumluluğu, sonra ise hoşlandığı Celina.

Kıza olan tutkusu onu Malibu'da daha fazla kişiyle tanışmaya itti. Frederick, Alton ve Leah gibi Malibu'nun önde gelen isimleriyle tanıştı. Farkında değildi fakat çevresini de istemeden büyütmeye başlamıştı.

Kendisini rahatlatmak adına önceden bilgi almaya çalıştı. Akademi için başvurusunu yollamış ve onaya hazırdı. Son kez saçlarını ve sakallarını kestirdi. Son kez Leah, Alton gibi altınlarla partiledi.

Akademiye dahil olmaya hak kazandı. Bu onu her ne kadar rahatlatsa da eğitmenleri de onun rahatlaması için çabaladı(!)

Carrington emri verdi, Cross korku saldı: GösterGizle

Bir yandan da eğitimindeki gelişimini gördükçe özgüveni yükseliyordu ve eğitmenlerine konuları anlayabilmek için sorular sorabildi.

Ve işte beklediği o an...

Sahadaki ilk günü... İşler ciddiye bindi, artık o korunaklı akademi binaları ve bahçesi süpürülen bahçesi yok.

Onu önemseyen bir kız... Alton'dan yeni bir mesaj geldi. Celina için Ryder'ı özlediğinden bahsetti. Heyecanlandı.

Çaylaklık sürecinde dönem arkadaşlarıyla yeni aktiviteler buldu. Bir keresinde girilen iddiayı bile kazanmıştı. Kızıl mı, sarışın mı?

Adapte olmaya her zamankinden daha yakındı fakat bazı tramvalar kolay atlatılamayacağını bu kadar kestirememişti.

Dönem arkadaşlarıyla yaptıkları aktiviteler birilerinin kulağına gitmiş olacak ki akademi tramvalarını tetikleyen o hamle geldi.

Kız gördün kap, çavuş gördün kaç: GösterGizle

Kazanılan ilk saygınlık... Şef Ward'ın zorlu check sınavından geçmesiyle beraber Ward'ın iltifatlarıyla ona motivasyon aşılarken aynı zamanda onun için bir büyük ağabey modeline de evrilmişti.

büyüğünü bilen, büyüğünden büyüktür: GösterGizle

Ward, ona güzel bir sürpriz yapılmasını istedi. Eğitmenler ve diğer çaylakların canına minnet.

Göz yakmayan şampuan: GösterGizle

Edilen yemin ve adaleti sağlama... Kimseye tölerans yok.

Akıl hocasından her zaman bilgi alırdı ama bu sefer aldığı hiç duymak istemeyeceği türdendi.

Başkasının gülü olmak için bahçeleri kuruttun: GösterGizle

Unutmak diye bir şey yok. Hissetmek istemiyorsan işine odaklan.

Acı insanı olgunlaştırır. paranoyaklaştırır. Şef Ward'ın yeni bir ilişkiye yelken açacağını öğrendiği ilk an mutluluğunu paylaşmak yerine ona bazı olumsuzluklardan söz etti.

Kendisini kanıtlamaya, araştırmaya devam etti. Olması gerekenden ne fazla, ne az. Tavsiyeler aldı.

Altın çevreden değerli bir adamla dertleşmek... Sanırım bunu Idlewood'da çalışırken hayal bile edemezdi. Birkaç ikna süreci, sohbet, eleştiri ve dertleşme sekansı...

Değer verdiği bir adamın iyiye gitmesi için sohbet etti. Onun ilişkisi için taktikler geliştirdi, analiz yaptı. Ward, onu manevi oğlu olarak mı görüyor? Muhtemelen öyle. Bir dost, bir partner, bir ast-üst ilişkisi? Belki de manevi bir baba.

Hayranlığım birime değil, departmana... SWAT'a dahil olmuş olabilir ama departmanın her birimine karşı bir ilgisi vardı. Departmanı üç kalpli bir ahtapot, birimleri ise onun kolları gibi görmeye başlamıştı.

Colton Hale tramvasından kurtulacakken onun birimine dahil oldu. Onun gözüne girebilmek diğer bütün işlerden daha zor olmalı.

Departmanın mangal başısı. Gece düzenlenen bir barbekü etkinliğinde Avukat Preston'dan ipleri alıp etlerin başına geçti. Ortaklarını ve yakın avukatları elleriyle besledi. Mangalbaşı yasalarına uygun davranarak barbekünün başındayken herkesten çok zıkkımlandı.

Şef Ward ile geçen gün yaptığı görüşmede ona verdiği fikirlerin iyi bir netice verdiğini darkshiftte telefonuna gelen mesajla anladı. Adamı mutlu görmek onu da mutlu ediyor.

Çağrılara açık.

Bir erkegin en değerlisi arabasıdır: GösterGizle

« Son Düzenleme: 05.05.2026 04:44 crnozk »
100
2
friendly
2
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Valancesr, enesalvio,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok