Konu: Varteban_Avtamatian Low İQ YRB Toksik oyuncu profili  (Okunma sayısı 230 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.03.2026 16:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Varteban_Avtamatian @Trapx10

Olaya dahil olan şahit karakter adı: 410 piru birliğindeki oyuncular

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: ss'lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Low İQ-Yetersiz Rol Bilgisi-Toksik oyuncu profili-YKİ-RK-Fear rp ihlali-emote vermeden saldırma

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Varteban adlı arkadaş mahallemize gelip koltuğa oturdu, bir şeye mi baktığını sordum doğal olarak(bu arkadaş bana daha önceden bir iş başaramayacağım seviyede olduğumu söylemişti, önceden gelen bir düşmanlığım var yani bu arkadaşla o rolün ss'ini bulabilirsem ekleyeceğim). Sonrasında gerçekleşen olaylar ss'lerde açık şekilde mevcut zaten. Bu arkadaşın amacı kesinlikle bizim birliği trollemek, rol zevkimizi baltalamak, başka bir şey değil.Pm üzerinden güzelce laf anlatarak anlatmaya çalıştım bunları yapmaması gerektiğini ama arkadaş anlamak istemedi, laf atmaya devam etti. Kesinlikle yasaklanması gereken bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, defalarca uyarmama rağmen bizim hooda gelip bizim birlikteki oyunculara emote vermeden ve fear rp yapmadan direkt olarak saldırmaya devam etti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://imgur.com/a/enRbFcK  https://imgur.com/a/zElrQLV

Ek açıklamalar(varsa): Bu arkadaşın yasaklanması lazım, aşırı derecede mahalledeki rolleri baltalıyor. Düşürsek bile arsız şekilde tekrardan saldırmaya devam ediyor.

#1 - 07.03.2026 16:12
Şahitlik onay ayrıca Russell'ın attığı sslerden sonra bile hala darlamaya devam etti bir çok kez hiç bir şey demeden sadece saldırıyor küfür ediyor trollüyor acil yasaklanması lazım benim attığım sadece çekebildiğim bir ss, dahası vardı aslında.

#2 - 07.03.2026 17:07
ilgili kullanıcı, şahsımı hedef alarak "Low İQ, YRB" gibi ifadelerle küçük düşürmeye çalışmıştır.

topluluk kuralları gereğince cezai işlem uygulanmasını talep ediyorum.

gereğinin yapılmasını arz ederim.

https://i.imgur.com/tzYCqO5.png

#3 - 07.03.2026 17:29
ilgili kullanıcı tarafından hakkımda açılan şikayet tamamen asılsızdır ve şahsi husumet üzerinden beni oyun dışı bırakma çabasıdır. iddialara karşı savunmam aşağıdadır:

karşı tarafın iddia ettiği gibi "emote vermeden saldırı" veya "fear rp ihlali" söz konusu değildir. hood sınırları içinde karakterimin doğal akışında ve rol çerçevesinde hareket ettim. eğer bir saldırı gerçekleştiyse bu, karşı tarafın kışkırtıcı tavırlarına verilmiş bir rol içi tepkidir. karşı taraf, kendi hatalarını örtmek için kuralları manipüle etmektedir. hasar loglarına baktığınız zaman ilgili kişiler zaten bana saldırdı ve bundan dolayı tekrardan emote atmama gerek yok. reaksiyon önceliğini karşı taraf yaptı zaten ilk /me atarak. tekrardan emote atmama bu nedenle gerek yok.

trolleme ve rol baltalama: birliğin rol zevkini baltaladığım iddiası tamamen öznel bir yorumdur. ben mahallede bir oyuncu olarak varlığımı sürdürüyorum. karşı tarafın koltukta oturuyorum diye bana gereksiz agresif rol sergilemesi ve yere düşürmesi ve ardından beni kaçırması asıl "power gaming" veya "non-rp" tavrıdır. kendisi beni ic olarak kabul etmek yerine ooc bir düşmanlık beslemektedir.

pm üzerinden iletişim: karşı taraf pm üzerinden bana "laf anlatmaya çalıştığını" iddia etse de, aslında gönderdiği mesajlar "aptal mısın" gibi ağır hakaretler içermektedir. kuralları asıl ihlal eden, ooc kanallardan bana hakaret eden kişidir. bu mesajların ekran görüntülerini kanıt olarak sunuyorum.
- https://imgur.com/a/i8v6ryx -

yaralı kural ihlali, yaralanma türü (yumrukla düşme): olay anından itibaren 30 dakikadan fazla bir süre geçmiştir. iddia edildiği gibi ağır bir saldırı veya silahlı çatışma söz konusu değildir. karakterim sadece bir yumruklaşma neticesinde yere düşmüştür. basit bir fiziksel kavga sonucunda oluşan bu durumu, sanki büyük bir kural ihlali varmış gibi yansıtmak tamamen manipülasyondur.

karşı tarafın tutarsızlığı: mahalleye gelip karakterime hakaretler yağdıran ve beni kışkırtan kişi kendisidir. yumrukla yere düşme olayı, tamamen rol içi bir gerginliğin sonucudur. ancak karşı taraf, basit bir kavgayı ooc rol dışı bir cezalandırma aracına dönüştürmeye çalışmaktadır.

kurgulanmış mağduriyet: şikayet sahibi, geçmişteki kişisel takıntılarını oyuna yansıtarak beni "yasaklanması gereken bir oyuncu" olarak yaftalamaya çalışmaktadır. benim amacım asla rol bozmak değil, kendi karakterimin rolünü yapmaktır. ancak karşı taraf, her hareketimi "troll" olarak nitelendirerek sizlere yanlış bilgi vermektedir.

mahalleye gelip, hiçbir geçerli sebep yokken bir kişiyi birkaç kişiyle darp edip kaçırmak, karşı tarafın amacının "rol yapmak" değil, sadece karşı tarafı (beni) oyun dışı bırakmak ve zorla üstünlük kurmak olduğunu kanıtlamaktadır. bu bir "rol zevki" değil, sayıca üstünlüğe dayanarak karşı tarafı darlamak ve egolarını tatmin etmektir.

kendileri birkaç kişiyle gelip baskı kurarak benim her türlü tepkimi "fear rp ihlali" olarak damgalamaya çalışmaktadırlar. ancak asıl kural ihlali, bu kadar basit bir olay için birkaç kişiyi toplayıp birini kaçırmaya çalışarak sunucunun ciddiyetini bozmaktadır. bununla ilgili şikayetimi ek olarak zaten açacağım.

iyi günler.

« Son Düzenleme: 07.03.2026 17:41 Trapx10 »

#4 - 07.03.2026 17:36
son olarak şunu belirtmek isterim ki; idlewood gibi merkezi bir bölgede henüz yeni bulunan bir oluşumun, hiçbir köklü geçmişi veya geçerli bir ic sebebi olmaksızın bu denli yüksek bir agresiflik sergilemesi sunucu mantığına aykırıdır.

yeni bir oluşumun, mahallede sadece oturan birine karşı birkaç kişiyle aşırı agresif konuşmalar, saldırıp kaçırma ve tehdit etme gibi uç noktalarda bir rol sergilemesi, gerçekçilik dışıdır. bu durum, bölgedeki rol kalitesini düşürmekte ve yeni kurulan bir birliğin "rol yapma" amacından ziyade, sayıca üstünlüğüne güvenerek diğer oyuncuları darlama amacı güttüğünü göstermektedir.

bu kadar agresif bir başlangıç, sunucu kurallarındaki "realistik gelişim" aşamalarını tamamen yok saymaktadır.

#5 - 07.03.2026 17:41
ilgili kullanıcı tarafından hakkımda açılan şikayet tamamen asılsızdır ve şahsi husumet üzerinden beni oyun dışı bırakma çabasıdır. iddialara karşı savunmam aşağıdadır:

karşı tarafın iddia ettiği gibi "emote vermeden saldırı" veya "fear rp ihlali" söz konusu değildir. hood sınırları içinde karakterimin doğal akışında ve rol çerçevesinde hareket ettim. eğer bir saldırı gerçekleştiyse bu, karşı tarafın kışkırtıcı tavırlarına verilmiş bir rol içi tepkidir. karşı taraf, kendi hatalarını örtmek için kuralları manipüle etmektedir. hasar loglarına baktığınız zaman ilgili kişiler zaten bana saldırdı ve bundan dolayı tekrardan emote atmama gerek yok. zaten roldeydik.

trolleme ve rol baltalama: birliğin rol zevkini baltaladığım iddiası tamamen öznel bir yorumdur. ben mahallede bir oyuncu olarak varlığımı sürdürüyorum. karşı tarafın koltukta oturuyorum diye bana gereksiz agresif rol sergilemesi ve yere düşürmesi ve ardından beni kaçırması asıl "power gaming" veya "non-rp" tavrıdır. kendisi beni ic olarak kabul etmek yerine ooc bir düşmanlık beslemektedir.

pm üzerinden iletişim: karşı taraf pm üzerinden bana "laf anlatmaya çalıştığını" iddia etse de, aslında gönderdiği mesajlar "aptal mısın" gibi ağır hakaretler içermektedir. kuralları asıl ihlal eden, ooc kanallardan bana hakaret eden kişidir. bu mesajların ekran görüntülerini kanıt olarak sunuyorum.
- https://imgur.com/a/i8v6ryx -

yaralı kural ihlali, yaralanma türü (yumrukla düşme): olay anından itibaren 30 dakikadan fazla bir süre geçmiştir. iddia edildiği gibi ağır bir saldırı veya silahlı çatışma söz konusu değildir. karakterim sadece bir yumruklaşma neticesinde yere düşmüştür. basit bir fiziksel kavga sonucunda oluşan bu durumu, sanki büyük bir kural ihlali varmış gibi yansıtmak tamamen manipülasyondur.

karşı tarafın tutarsızlığı: mahalleye gelip karakterime hakaretler yağdıran ve beni kışkırtan kişi kendisidir. yumrukla yere düşme olayı, tamamen rol içi bir gerginliğin sonucudur. ancak karşı taraf, basit bir kavgayı ooc rol dışı bir cezalandırma aracına dönüştürmeye çalışmaktadır.

kurgulanmış mağduriyet: şikayet sahibi, geçmişteki kişisel takıntılarını oyuna yansıtarak beni "yasaklanması gereken bir oyuncu" olarak yaftalamaya çalışmaktadır. benim amacım asla rol bozmak değil, kendi karakterimin rolünü yapmaktır. ancak karşı taraf, her hareketimi "troll" olarak nitelendirerek sizlere yanlış bilgi vermektedir.

mahalleye gelip, hiçbir geçerli sebep yokken bir kişiyi birkaç kişiyle darp edip kaçırmak, karşı tarafın amacının "rol yapmak" değil, sadece karşı tarafı (beni) oyun dışı bırakmak ve zorla üstünlük kurmak olduğunu kanıtlamaktadır. bu bir "rol zevki" değil, sayıca üstünlüğe dayanarak karşı tarafı darlamak ve egolarını tatmin etmektir.

kendileri birkaç kişiyle gelip baskı kurarak benim her türlü tepkimi "fear rp ihlali" olarak damgalamaya çalışmaktadırlar. ancak asıl kural ihlali, bu kadar basit bir olay için birkaç kişiyi toplayıp birini kaçırmaya çalışarak sunucunun ciddiyetini bozmaktadır. bununla ilgili şikayetimi ek olarak zaten açacağım.

iyi günler.

Kendi atmış olduğun ileti ve ss'ler ile yetersiz rol bilgisi(YRB)'ne sahip olduğunu açıkça belli etmiş oldun. Sivil bir karakter gelipte kalabalık bir zenci hoodunda oradan herhangi bir zenciyi dövemez, bu fear rp kural ihlalidir. Yumrukla yaralanmış olsan bile RK süren başlar(düştüğün andan itibaren 8 saat boyunca saldırma eyleminde bulunamazsın). Seni ooc olarak tanımıyoruz bile, neyin ooc kinini tutalım sana karşı? Defalarca uyarmama rağmen ihlal yapmaya devam ettin. Hakaret eden ilk taraf sensin, attığım ss'lerde gözüküyor zaten. Nasıl muamele edersen öyle muamele görürsün. Sana daha fazla laf anlatmaya çalışıp vaktimi boşa harcayamayacağım, adminlerimiz doğru olan kararı verecektir. İyi akşamlar.

#6 - 07.03.2026 18:15
@Errah  isimli kullanıcının manipülatif savunması hakkında

sayın admin ekibi,

karşı tarafın yaptığı savunma, yaptığı kural ihlallerini (ooc hakaret ve toksiklik) örtbas etmek amacıyla kurgulanmış, sunucu kurallarını yanlış yorumlayan ve tamamen manipülasyon odaklı bir metindir. iddialarına cevabım şöyledir:

fear rp ve sivil karakter iddiası: karşı taraf "sivil bir karakter zenci hoodunda birini dövemez" diyerek kendi kafasına göre bir kural uydurmaktadır. karakterimin o anki motivasyonu, yapılan ağır tahriklere ve hakaretlere verilen bir tepkidir. karakterimin o anki psikolojisi ve rol akışı gereği gösterdiği bu tepkiyi "fear rp ihlali" olarak nitelendirmek, oyuncunun rol özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmaktır. birkaç kişiyle tek bir kişiye çullanıp onu kaçırmaya çalışarak ortamdaki gerçekçiliği yok etmektir.

rk kuralının yanlış yorumlanması: karşı tarafın "8 saat boyunca saldırma eyleminde bulunamazsın" iddiası tamamen hatalıdır. rk kuralı, bir oyuncunun öldükten sonra intikam almak için geri gelmesini kapsar. ben sadece bir yumruklaşma sonucunda yere düştüm ; karakterim ölmemiştir. basit bir yaralanma durumunu "8 saatlik saldırı yasağı" gibi sunmak, kuralları bilmediğinin veya adminleri yanıltmaya çalıştığının en büyük kanıtıdır.

ooc hakaretin meşrulaştırılması: karşı taraf "nasıl muamele edersen öyle görürsün" diyerek ettiği "low iq, aptal mısın, kudur" gibi ooc hakaretleri itiraf etmiş ve bunları haklı çıkarmaya çalışmıştır. sunucu kurallarında "karşı taraf başlattıysa hakaret edebilirsin" gibi bir madde yoktur. ooc nezaket kuralı mutlaktır ve hiçbir durum bir oyuncuya diğerine "aptal" veya "low iq" deme hakkı vermez.

mağduriyet algısı: "seni ooc tanımıyoruz" iddiası, pm üzerinden attığı nefret dolu mesajlarla çelişmektedir. tanımadığı birine durduk yere bu kadar ağır ooc hakaretler savuran birinin amacı rol yapmak değil, kişisel ego tatminidir.

#7 - 08.03.2026 03:01
Şikayet incelendi. Varteban_Avtamatian adlı karakter Emotesiz işlem sebebiyle cezalandırılacak. Aynı şekilde Russell Hunter adlı karakter Ortak Nezaket sebebiyle ceza alıcak, hiç bir şekilde şikayet açtığınız oyuncuya karşı bu terimleri kuramazsınız. K&A