ilgili kullanıcı tarafından hakkımda açılan şikayet tamamen asılsızdır ve şahsi husumet üzerinden beni oyun dışı bırakma çabasıdır. iddialara karşı savunmam aşağıdadır:
karşı tarafın iddia ettiği gibi "emote vermeden saldırı" veya "fear rp ihlali" söz konusu değildir. hood sınırları içinde karakterimin doğal akışında ve rol çerçevesinde hareket ettim. eğer bir saldırı gerçekleştiyse bu, karşı tarafın kışkırtıcı tavırlarına verilmiş bir rol içi tepkidir. karşı taraf, kendi hatalarını örtmek için kuralları manipüle etmektedir. hasar loglarına baktığınız zaman ilgili kişiler zaten bana saldırdı ve bundan dolayı tekrardan emote atmama gerek yok. reaksiyon önceliğini karşı taraf yaptı zaten ilk /me atarak. tekrardan emote atmama bu nedenle gerek yok.
trolleme ve rol baltalama: birliğin rol zevkini baltaladığım iddiası tamamen öznel bir yorumdur. ben mahallede bir oyuncu olarak varlığımı sürdürüyorum. karşı tarafın koltukta oturuyorum diye bana gereksiz agresif rol sergilemesi ve yere düşürmesi ve ardından beni kaçırması asıl "power gaming" veya "non-rp" tavrıdır. kendisi beni ic olarak kabul etmek yerine ooc bir düşmanlık beslemektedir.
pm üzerinden iletişim: karşı taraf pm üzerinden bana "laf anlatmaya çalıştığını" iddia etse de, aslında gönderdiği mesajlar "aptal mısın" gibi ağır hakaretler içermektedir. kuralları asıl ihlal eden, ooc kanallardan bana hakaret eden kişidir. bu mesajların ekran görüntülerini kanıt olarak sunuyorum.
-
https://imgur.com/a/i8v6ryx -
yaralı kural ihlali, yaralanma türü (yumrukla düşme): olay anından itibaren 30 dakikadan fazla bir süre geçmiştir. iddia edildiği gibi ağır bir saldırı veya silahlı çatışma söz konusu değildir. karakterim sadece bir yumruklaşma neticesinde yere düşmüştür. basit bir fiziksel kavga sonucunda oluşan bu durumu, sanki büyük bir kural ihlali varmış gibi yansıtmak tamamen manipülasyondur.
karşı tarafın tutarsızlığı: mahalleye gelip karakterime hakaretler yağdıran ve beni kışkırtan kişi kendisidir. yumrukla yere düşme olayı, tamamen rol içi bir gerginliğin sonucudur. ancak karşı taraf, basit bir kavgayı ooc rol dışı bir cezalandırma aracına dönüştürmeye çalışmaktadır.
kurgulanmış mağduriyet: şikayet sahibi, geçmişteki kişisel takıntılarını oyuna yansıtarak beni "yasaklanması gereken bir oyuncu" olarak yaftalamaya çalışmaktadır. benim amacım asla rol bozmak değil, kendi karakterimin rolünü yapmaktır. ancak karşı taraf, her hareketimi "troll" olarak nitelendirerek sizlere yanlış bilgi vermektedir.
mahalleye gelip, hiçbir geçerli sebep yokken bir kişiyi birkaç kişiyle darp edip kaçırmak, karşı tarafın amacının "rol yapmak" değil, sadece karşı tarafı (beni) oyun dışı bırakmak ve zorla üstünlük kurmak olduğunu kanıtlamaktadır. bu bir "rol zevki" değil, sayıca üstünlüğe dayanarak karşı tarafı darlamak ve egolarını tatmin etmektir.
kendileri birkaç kişiyle gelip baskı kurarak benim her türlü tepkimi "fear rp ihlali" olarak damgalamaya çalışmaktadırlar. ancak asıl kural ihlali, bu kadar basit bir olay için birkaç kişiyi toplayıp birini kaçırmaya çalışarak sunucunun ciddiyetini bozmaktadır. bununla ilgili şikayetimi ek olarak zaten açacağım.
iyi günler.