Konu: (VCPD) - GBİ  (Okunma sayısı 241 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.02.2026 03:29

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_38650, Maskeli_37408, Maskeli_39524

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Buradaki etkileşimden kasıt uzaktan görüp takibe alma değil doğrudan rol ile etkileşime girilmesidir. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

11.1. Güvenli Legal Rol Ortamları: Sunucunun bütününe hitap eden parti, düğün, gece kulübü açılışı, restaurant açılışı gibi kalabalık ortamları baltalayacak silahlı saldırı, brawl gibi roller bu rol alanlarında gerçekleşemez. Rolü gerçekleştirebilmek adına organizatör ve yönetimden izin alınması gerekmektedir. Polis tarafından ya da rakip illegal oluşum tarafından aranan karakterler bu tarz rollere sığınmak adına dahil olamaz.

11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz. Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır. Örneğin taksici olarak işbaşında olup taksicilik yapmıyorsa güvenli bölgede olmadığı sürece illegal rol yapılabilir. Mesleğin olay anında yapılıp yapılmadığı konusunda kararı oyun yetkilisi verecektir. Meslek ile gelen sistem, araba vb. hiçbir araç amacı dışında kullanılamaz. Duraktan alınan taksi veya limandan alınan kamyon ile polisten kaçılamaz.

11.3. VCPD, Malibu Corporation, Vice Belediyesi ve Hastane üyelerine karşı roller: Bu oluşum üyelerine karşı yapılacak kaçırılma, rehin alma, CK ve benzeri roller için öncelikle oluşum yöneticileriyle konuşularak izin alınmalı. Roller bu çizgide gerçekleştirilmelidir. Harici olarak bu karakterlere bu roller kesinlikle yapılamaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: LIMA devriyesindeyim doğal olarak batı yakasında varlık gösteriyorum, Marina'dan bir hırsızlık ihbarı geldi olay yerine gittiğimde maskeli şahıs AK ile kapıda bekliyordu ekip yok diye birşey yapamadım, arkadaşımız birşey yapamadığımı fırsat bilip maske takarak market caddesinin ortasında geziyor, diğer arkadaşlarını da örgütlemiş üstelik. Hiçbir sebep yokken maske takmanın yasak olduğunu hatırlıyorum, şikayet açmayacaktım fakat arkadaşlar örgütlenince biraz sinir bozucu bir hal aldı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Bu, arkadaşımızı silahla görüp birşey yapamadığım SS:
Spoiler: GösterGizle

Bu ss, arkadaşımızın birşey yapamadığımı fırsat bilip arkadaşlarıyla birlikte market st'de yol kesmesi:

Ek açıklamalar(varsa): Bu tarz şeylere gerek yok

« Son Düzenleme: 04.02.2026 03:31 Galara »

#1 - 04.02.2026 03:47
Öncelikle herkese iyi görevler diliyorum, savunmamı kısa bir metin içerisinde yapacağım.

Kişi beni arkadaşlarımla ev soygununda 02:56'da görüyor, silahlı halde. Soyguna gittiğimiz için üzerimde silah bulunuyor. Kişi geliyor, (Uuuu, Yapmayın kanka) tarzı şeyler söyleyip gidiyor. Soygunda aldığımız eşyaları satıyoruz, arkadaşlarım çıkıyor. Bende silahımı bırakıp arabama biniyorum, geziniyorum. Maske yüzümde ki onun tek polis olduğunu gördüm ve etiket olmak istemiyorum. Güvenli Bölge içerisinde araba kullanırken durduruluyorum, kenara çekmemi istiyor ve maskem olduğuna güvenerek çekmiyorum. Daha sonra döndüğümde kişi hala ben ne tarafa gidersem geliyor. Daha sonra diğer iki maskeli arkadaşım ile tamamen rollü şekilde (Market caddesini kapatalım mı?) diyoruz. Herhangi bir yoğunluk yok tabii. Saat gece 3. Kimse yokken bunu yapıyoruz, ortada herhangi bir saldırı veya çelişki bulunmadan. Kimselerden bağımsız yapıyoruz.

Daha sonra bunu yaptığımızda kişinin bize aldığı tavır tam olarakta bu. Direkt olarak b'den bölüp bizi uyarmaya çalışıyor.

#2 - 04.02.2026 03:50
Ayırca bir Kıdemli Memur'un yalnız başına, devriye arkadaşı olmadan üç maskeli şahsın yanında durması da olağanüstü bir durum. Bunu sana hangi yetki veriyor? Söze gelince devriye arkadaşlarım yok müdahale edemiyorum diyorsun. O halde sen de oradan uzaklaşıp bir şeylerin farkına varmalısın. Bir Kıdemli Memur bunu yapamaz, bana özelden yazdığın "bende bilirim M4 ile taramasını", sence bu normal mi? Sen bunu normalleştirebiliyorsan sıkıntımız büyük.

#3 - 04.02.2026 04:00
Öncelikle iyi geceler, kanıt niteliği taşıyan birkaç görsel paylaşacağım. Ondan önce arkadaşın tutumuna değinmek istiyorum, kendisinin ilettiği SS'te sunucunun yapıtaşı olan "Sürekli RolePlay" kavramını işgâl edip gizlediğini görebilirsiniz. Almira ve Temur karakteriyle bir rol bağlantım yok, hepimiz farklı rol ortamında bulunan farklı karakterleriz, OOC birbirimize hiçbir şekilde tanımıyoruz zaten. Ayrıca IC birbirimize söylediğimiz şeylerden bir bağlantımızın olmadığı "Hey, kızım biraz ileri sürüp maskeni çıkartabilir misin?" gibi söylemlerden anlaşılabilir ve saatleri kontrol edilebilir. Spontane gelişen bir karşılaşma üzerine IC kısa bir iletişimimiz oldu sadece. Nico karakterine karşı tutumumu gayet net bir şekilde belli ettim, bir ortaklık söz konusu değil, fevri açılmış bir şikayetten başka bir şey değil. Kendisinin kesinlikle daha fazla zararlı çıkacağını söyledim, yine de tutumuna karşı tepkim pasif kalacaktır. Ek bir şikayet açmak istemiyorum, savunmam bu denli olacaktır, arkadaşa işlem uygulanacaksa paylaştığım kanıtlar üzerinden  "/B" kullanımının ihlalinden "Sürekli RolePlay" kavramını bozması üzerine ceza alabilir. İyi forumlar, iyi roller!

Not: SS'leri chat yukarı kaymadan alabilmek için en yakın yerde durduk, yanyana durmamız kafa karışıklığına sebep olmasın herhangi bir şekilde Mix bulunmuyor, birbirinden bağımsız RolePlay oyuncularıyız. Ayrıca PM'leri bunun adına bir sorun teşkil etmemesi için sansürlemedim, iyi eğlenceler.

Söz Ettiğim Görseller;

#4 - 04.02.2026 04:18
Arkadaşlar savunmasını iletmiş, maske ile güvenli bölgede yol kesmenin normal olduğunu savunuyorlar, benim /b'den "ihlal yapıyorsunuz" dememi sürekli roleplay ihlali olarak görüyorlar. Üzgünüm ama sizin yaptığınız "PKK Roleplay" e ancak bu şekilde müdahale edebilirdim IC role ihlalinizden dolayı yansıtmak istemedim.

Başka ileti atmayacağım, yöneticilerimiz en doğru kararı verip işlem uygulayacaktır iyi forumlar diliyorum. :sampanya:

#5 - 04.02.2026 04:32
Arkadaşlar savunmasını iletmiş, maske ile güvenli bölgede yol kesmenin normal olduğunu savunuyorlar, benim /b'den "ihlal yapıyorsunuz" dememi sürekli roleplay ihlali olarak görüyorlar. Üzgünüm ama sizin yaptığınız "PKK Roleplay" e ancak bu şekilde müdahale edebilirdim IC role ihlalinizden dolayı yansıtmak istemedim.

Başka ileti atmayacağım, yöneticilerimiz en doğru kararı verip işlem uygulayacaktır iyi forumlar diliyorum. :sampanya:
Yalnız sen tek olmana rağmen silahlı adamlardan kaçmamayı normal bulurken pkk roleplay ithamında bulunursan ben ve partizan arkadaşlarımız rahatsız oluruz gülüm

#6 - 04.02.2026 05:03

Üslubunuza dikkat edin, burası bir eğlence platformu ve buradaki toplulukta bulunan her bir oyuncu bunu yaşatmak adına burada. "PKK RolePlay" olarak nitelendirebileceğiniz bir şey yok, ortada sizin tanısını koyduğunuz gibi bir şeyde yok zaten. Yaptığınız ihlallere bir bahane bulmak yerine şikayet açmamayı deneyebilirdiniz, sizi düzgün bir dille uyardım. Sunucuda bu kadar zaman geçirmiş bir karakterin "Sürekli RolePlay" kuralını ihlal edecek kadar dikkatsiz olmasını anlayamıyorum... Oyunu oyunda bırakın ve tekrar söylüyorum üslubunuza dikkat edin. Son olarak ileti atacaksınız bu kanıt niteliği taşıyan içerikte bir ileti olsun, kışkırtıcı tutumunuza karşılık vermeyeceğiz, iyi forumlar.

#7 - 08.02.2026 02:22
Şikayet incelendi. Karakterler Güvenli Bölge ihlalinden ceza alıcak. K&A