Konu: Deathmatching - Jairo DelPozo  (Okunma sayısı 181 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.01.2026 05:06

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Lhansent Jairo DelPozo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Vera_Mirova

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04:24 25.01.2026

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Gece gece arkadaşla takılıyorduk ben garaja geçtim benzin doldurmak için daha sonrasında arkadaşım ic sms attı bende garaja gelmesini söyledim, daha sonra garaja beraber geldiler. Adama agresif yaptım daha sonrasında tartıştık kız arkadaşıma agresif yaptı, bende brawl atmak için konuyu ilerlettim. Kanıtlardada görebileceğiniz şekilde ''Tyrone_Savage adama saldırır.'' Emotunu vermişim. daha sonrasında karakterini yere aldım tekme atarak.
Ayağa kalktı bunny yaparak kaçtı, daha sonrasında maske takıp bize sıkmaya başladı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşımızın OOC sicilinin dikkate alınmasını, ve yaptığı hareketlerin rol kavramını baltaladığını, ve irl'de kimse ile yumruklu kavga ederken, kimse size birden maske takıp ateş açmaz. Rolün gerçekçiliğin çok uzağında olarak değerlendirilmesini rica ediyorum, arkadaşımızında silahının adminlerin kontrolüne verilmesini talep ediyorum.

#1 - 25.01.2026 05:40
Merhabalar, adıma 'Deathmatching' adı altında açılan şikayet için çok bir şey söylememe gerek yok, kanıt bırakacağım.

Sözde 'sms' ile IC yollarla haber alıp geldiği yerdeydik, Vera karakteriyle bir atışma yaşamıştık. Bir atışma adına kimse kimseye sıkamaz, öyle bir niyetimde yoktu. Vera ve Tyrone karakteri agresif ve argolu konuştu, yine geri çekildim ve motoruma yöneldim. Motoruma yönelirken ikili bana saldırdı, anlaşmalı bir brawl olmadığından, sayıca üstün olduklarından ve canımı 39 civarında getirmelerinden ötürü onlara aynı şekilde brawl ile karşılık vermem saçma olurdu çünkü mutlaka düşecektim. Bende silahlı olduğum için ikisini vurdum, ilk karşı taraf saldırdığı için elbette emote atma gereksiniminde bulunmadım çünkü emoteyi atana kadar düşürülürdüm. Maske takma sebebim ise bölgede CCTV olup/olmadığını bilmediğimden aranma kaydı açılmaması içindi. Ben ortada bir 'Deathmatching' göremiyorum. İlk saldıran, tepki veren sizsiniz. Etki-tepki durumuna karşılık düştüğünüz için bunu bu şekilde yorumlamanız etkileyici.

Chatlog'a bakarsanız ilk onların saldırdığını, agresif yaptıklarını görebilirsiniz. bkz: Vera; 'Seni tek elimle döverim.'

İlk saldıran kendileri olmasına rağmen ve emoteyi sadece Tyrone karakteri vermesine rağmen (Chatlog'da görünmekte) Vera karakterinin düştükten sonra /B'den yazdığı rahatsız edici yorum, kötü üslup.

Bu SS'i de arkadaşın videosundan aldım, eğer videodaysa video öncesini de atabilir, Vera karakterinin onunla IC yollarla mesajlaştığını söyledi ancak chatloga göremedim(k)..

Alıntı
Ayağa kalktı bunny yaparak kaçtı, daha sonrasında maske takıp bize sıkmaya başladı.
Eğer böyle bir iddası varsa videoda görünmüş olmalı, neden videoya koymadı? Çünkü orayı koysaydı IC olarak değil, OOC olarak MIX yaparak haberleştiklerini göstermiş olacaktı. Zeki olmaya çalışmış kendince..

Alıntı
Arkadaşımızın OOC sicilinin dikkate alınmasını, ve yaptığı hareketlerin rol kavramını baltaladığını, ve irl'de kimse ile yumruklu kavga ederken, kimse size birden maske takıp ateş açmaz. Rolün gerçekçiliğin çok uzağında olarak değerlendirilmesini rica ediyorum, arkadaşımızında silahının adminlerin kontrolüne verilmesini talep ediyorum.
Açtığın şikayetle benim OOC sicilimin bir önemi yok, eğer varsa önemi inceleyecek yetkili bunu belirler zaten. Gerçek hayatta bir çetenin sözü geçen silahlı bir üyesiysem, karşı taraf benden sayıca üstünse, iyi bir yumruk yemişsem (39 HP) ve kesin dayak yiyeceksem silahımı çıkartır ateş ederdim, evet. Maske takma sebebimi de belirttim..

Ek: Gerek /b'den üslup sebebiyle olsun, gerek düştükten sonra kalktığınız gibi sıkmak olsun, yaptığınız saçma roller için şikayet açacağım. Bu savunmanın altına şikayet linki bırakacağım, inceleyecek yetkilinin rolün gidişatının ve kusurlarını daha iyi görmesi adına şikayeti incelemesi iyi olur.
Not: Şuan karakterim 'sivil' ancak bu rol esnasında 'Florencia' birliğine dahildim. Kontrol edilebilir.

İlgili kişilere açtığım şikayet baz alınabilir:
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=182443.0
« Son Düzenleme: 26.01.2026 23:42 Lhansent »

#2 - 25.01.2026 12:48
Tamam kardeşim, boş kanıtlarını silmelisin bence, ardından ayağa kalkıp beni vurmana ne demeli? OOC ortamda Discord üzerinden Tehdit ediyorsun mesela oyunda yaşanan bir olayı bu kadar büyütmen beni hönkürttü. Dümdüz Kural ihlali yapıyorsun daha sonrasında role uyum sağlamam gerektiğini söylüyorsun. Bence bi hastaneye git kardeşim beyninde bir tümör falan olabilir bir baktır derim.

#3 - 25.01.2026 14:12
Tamam kardeşim, boş kanıtlarını silmelisin bence, ardından ayağa kalkıp beni vurmana ne demeli? OOC ortamda Discord üzerinden Tehdit ediyorsun mesela oyunda yaşanan bir olayı bu kadar büyütmen beni hönkürttü. Dümdüz Kural ihlali yapıyorsun daha sonrasında role uyum sağlamam gerektiğini söylüyorsun. Bence bi hastaneye git kardeşim beyninde bir tümör falan olabilir bir baktır derim.
Tümör falan, discord, tehdit vs.. bunlar ciddi iddialar. Bunlar için bir şey söyleme gereksinimi hissetmiyorum. Bir oyun için tümörden bahsedip hastaneye git demem sana. Boş kanıt göremedim, savunmamı destekler biçimde kanıt ekledim. Ayağa kalkıp tekrar sıkmamdan ve kural ihlali yapmamdan bahsediyordun. Ancak yaralı olan ben değilim, sensin. RK yaparak beni vurdun, videon varsa olayın öncesini tam haliyle atsana neden 10 saniyeliğini atmışsın? Bir de benim kural ihlali yaptığımı savunuyorsun. Yazık.

#4 - 26.01.2026 17:37
Yere düşünce sen yaralı olmuyor musun tekrar söylüyorum kardeşim? nesin sen tanrı falan mısın kural ihlali yaparak bizi düşürüyorsun birde role devam etmemi pmden söylüyorsun

#5 - 26.01.2026 20:54
Kanıtları 24 saat içerisinde yenileyin. @Lhansent

#6 - 26.01.2026 23:30
Yere düşünce sen yaralı olmuyor musun tekrar söylüyorum kardeşim? nesin sen tanrı falan mısın kural ihlali yaparak bizi düşürüyorsun birde role devam etmemi pmden söylüyorsun
Sen yaralıdan kalkıp beni vuruyorsun, neden RK olayım kardeşim?

#7 - 26.01.2026 23:42
Kanıtları 24 saat içerisinde yenileyin. @Lhansent
@Majestic yenilendi.

#8 - 29.01.2026 23:31
Oyuncu cezalandırıldı.