Konu: Toplu ihlaller zinciri  (Okunma sayısı 321 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 16.01.2026 16:23
Rezil etme mi? üslubuna dikkat et.

#11 - 16.01.2026 16:48
Öncelikle selamlar,

Şikâyeti ve sunulan kanıtları detaylı şekilde inceledim. Olayın tamamı değerlendirildiğinde, tarafımıza yöneltilen iddiaların büyük bir kısmının bağlamından koparıldığı, bazı ihlallerin ise kasıt unsuru taşımadığı açıkça görülmektedir. Şikâyet sahibinin, alakasız durumları sürekli üzerine alarak olaya dahil olduğu ve provokatif davranışlar sergilediği kanaatindeyim.

Öncelikle belirtmek isterim ki; şikâyet sahibinin geçmişinde Trolling kapsamında ceza almış olması, olaylara yaklaşım biçimini ve bu şikâyet altındaki tutumunu açıklamaktadır. Şikâyet boyunca yapılan yorumlar ve paylaşılan kanıtlar incelendiğinde, karşı tarafın durumu tırmandıran ve kışkırtan rol anlayışı net bir şekilde ortadadır.

NOOB DM İddiası Hakkında

Şikâyet sahibinin kendi paylaştığı kanıtlarda dahi açıkça görüldüğü üzere, tarafımıza doğru gelerek (/me elini beline atar) şeklinde agresif ve tehditkâr bir rol sergilemektedir. Bu hareket RP içerisinde açık bir kışkırtma ve çatışma başlatma girişimidir. Devamında kahkaha emotesi kullanması da bu durumu desteklemektedir.

Kanıtta geçen “silahı alıp geleyim dur” tarzı mimikler ve agresif duruş, olayın tek taraflı olmadığını; aksine karşı tarafın bilerek ortamı germeye çalıştığını göstermektedir. Bu durumdan sonra yaşanan brawl tamamen karşılıklı gelişen bir sonuçtur. Brawl sonucunda şikâyet sahibinin düşmesi, olayın DM kapsamında değerlendirilmesini tek başına haklı kılmamaktadır.

Ayrıca Cyrus’un emotesi, Kurt'un agresif tavırları kanıtta mevcut.
Kanıt: https://hizliresim.com/6ec7fw1

CAR RAMMING / CAR SURFING İddiaları

Bahse konu olan araç tarafımca kullanılmamaktadır. Aracı kullanan arkadaşım, Car Ramming ihlali sebebiyle gerekli cezayı almıştır. Bu durum zaten tarafımızca kabul edilmiştir ve itiraz edilmemektedir.

Car Surfing iddiasına gelecek olursak; olay kesinlikle kasıtlı değildir. Şikâyet sahibi aracın üstünde yaralı pozisyona düşmüştür. Bildiğiniz üzere, bu pozisyonda oyuncuyu araçtan indirmeye yarayan herhangi bir sürükleme veya müdahale komutu bulunmamaktadır. O an yaşanan durum hem bizim hem de karakterlerimizin şaşkınlığıyla gelişmiştir. Bilinçli bir şekilde devam ettirme veya avantaj sağlama amacı yoktur.

NON-RP İddiaları

Olay anında “iyi misin?”, “ne oldu sana?” gibi ifadeler tamamen anın şokuyla verilen doğal RP tepkileridir. Cyrus’un “tır çarpmış adama” ifadesi de karakterin yaşanan duruma verdiği şaşkın ve ironik bir tepkidir. Bu tür söylemler, RP içerisinde karakterin psikolojik durumunu yansıtmaktadır.

Ayrıca “sosisciyi şişlemişler” ifadesi doğrudan şikâyet sahibine yönelik değildir. Bu sözün bağlamından koparılarak NON-RP kanıtı olarak sunulması doğru değildir. Tarafımızca saçma, alaycı veya RP dışı bir rol sergilenmemiştir. Yanlış anlaşılma söz konusudur.

Provokasyon ve Hasar Logları (Şikayetle alakası olmayan diğer arkadaş için savunma. ) :D

Şikâyet sahibinin olay öncesinde ve sırasında provokatif davranışlar sergilediği açıktır. Özellikle (/me elini beline atar) gibi roller, karşı tarafı bilinçli şekilde tahrik etmektedir. Ardından yaşanan olaylarda mağdur rolüne girilerek şikâyet açılması, iyi niyetli bir yaklaşım değildir.

Hasar logları incelendiği takdirde, ilk hasarı vuran kişinin Lewis olduğu net şekilde görülecektir. Bu da olayın başlangıcında tarafımızın saldırgan konumda olmadığını göstermektedir.

Kısaca:
Ortada yalnızca CR ve CS ihlali bulunmaktadır
Bu ihlal ile ilgili gerekli ceza zaten uygulanmıştır
NON-RP VE NOOB DM için kanıtlar mevcut, agresif rol sonucu brawl oluyor ve arkadaş yaralı konumuna düşüyor.

Olayın temelinde karşı tarafın kışkırtıcı ve provoke edici rol anlayışı bulunmaktadır
Sunucunun eğlence ve RP odaklı yapısında, bu tarz provokatif davranışlarla olay çıkarıp ardından şikâyet açılmasının doğru olmadığını düşünüyorum.
Ayrıca lütfen saygı çerçevesinde konuşalım, birbirimizi üzmemize gerek yok diye düşünüyorum. :)

Bilginize arz ederim.
İyi forumlar.

#12 - 16.01.2026 16:55
Ek olarak belirtmek isterim ki; tarafımıza şikayet açan oyuncunun 4 level olduğu açıkça görülmektedir. Sunucu kuralları gereği, sergilenen rol türleri dikkate alındığında bu seviyedeki bir oyuncunun bazı rolleri gerçekleştirmesi mümkün değildir.

Özellikle (/me elini beline atar), “silahı alıp geleyim” gibi ifadeler; karakterin tehdit, silah ima etme ve çatışma başlatmaya yönelik rolleridir. Bu tarz roller için sunucu kurallarında belirtilen en düşük seviye (en az 10 level)  olarak bulunmaktadır. Şikayet sahibinin bu seviyeye ulaşmadan bu rolleri sergilemesi, kural ihlali kapsamına girer bu kanıtları sunarak bir de şikayet açmış garipsedim biraz.

#13 - 16.01.2026 20:45
Sonuçlanabilir, tarafımca acikalamada veya ek bir iletide bulunmayacağim. /me konusunda haklısınız fakat, orada herhangibi bir fiziksel kuvvet mevcut değil, anlayacağınız sadece elini beline atar yazdığım doğrudur. Bunu tehdit olarak algılayıp güvenli bölgede brawl rolüne girişmek doğru değil. Zaten diğer NON-RP rolünde "iyi misin" gibi söylemleri dediğiniz de doğrudur. Orada ne yaşandığını zaten biliyorsunuz, yanımıza memur gelmesiyle bunu dediğinizi de biliyorsunuzdur. Ama bunu kanıtlayacak bir kanıtım olmadığı için karakterinize birakiyorum. Böyle bir role girişip araçla denize atmanız da ayrı komik doğrusu. Savunmaya gelecek olursak daha doğrusu "suçlama" diyelim ona, benim sicilimden girip "bu bunu yapmış, şu bunu yapmış."dediğiniz olmuş. Savunma bile değil yani, forumu acani sürekli suclamişsiniz. Arkadaşım yanınızdaki adamın toplam 6-7 tane Trollingden günlük jail sicili var, sizin bunu göz ardı etmeniz ve o arkadaşınızla tekrardan birlikte olmamanız lazım. Bunu yapmıyorsunuz ve trolling yapan arkadaşınızla jailden çıktığıniz gibi buna devam ediyorsunuz. Sonrasında ise "ben yapmadım, o yaptı." diyorsunuz. O ihlale göz yummak da jail için yeterli bir sebep. Söyleyeceklerim bu, ileti başında da dediğim gibi sonuçlanabilir. Arkadaşların benim hakkında şikayeti varsa da oluşturabilir.
« Son Düzenleme: 16.01.2026 21:05 Khort »

#14 - 16.01.2026 21:13
Öncelikle selamlar,

Şikâyeti ve sunulan kanıtları detaylı şekilde inceledim. Olayın tamamı değerlendirildiğinde, tarafımıza yöneltilen iddiaların büyük bir kısmının bağlamından koparıldığı, bazı ihlallerin ise kasıt unsuru taşımadığı açıkça görülmektedir. Şikâyet sahibinin, alakasız durumları sürekli üzerine alarak olaya dahil olduğu ve provokatif davranışlar sergilediği kanaatindeyim.

Öncelikle belirtmek isterim ki; şikâyet sahibinin geçmişinde Trolling kapsamında ceza almış olması, olaylara yaklaşım biçimini ve bu şikâyet altındaki tutumunu açıklamaktadır. Şikâyet boyunca yapılan yorumlar ve paylaşılan kanıtlar incelendiğinde, karşı tarafın durumu tırmandıran ve kışkırtan rol anlayışı net bir şekilde ortadadır.

NOOB DM İddiası Hakkında

Şikâyet sahibinin kendi paylaştığı kanıtlarda dahi açıkça görüldüğü üzere, tarafımıza doğru gelerek (/me elini beline atar) şeklinde agresif ve tehditkâr bir rol sergilemektedir. Bu hareket RP içerisinde açık bir kışkırtma ve çatışma başlatma girişimidir. Devamında kahkaha emotesi kullanması da bu durumu desteklemektedir.

Kanıtta geçen “silahı alıp geleyim dur” tarzı mimikler ve agresif duruş, olayın tek taraflı olmadığını; aksine karşı tarafın bilerek ortamı germeye çalıştığını göstermektedir. Bu durumdan sonra yaşanan brawl tamamen karşılıklı gelişen bir sonuçtur. Brawl sonucunda şikâyet sahibinin düşmesi, olayın DM kapsamında değerlendirilmesini tek başına haklı kılmamaktadır.

Ayrıca Cyrus’un emotesi, Kurt'un agresif tavırları kanıtta mevcut.
Kanıt: https://hizliresim.com/6ec7fw1

CAR RAMMING / CAR SURFING İddiaları

Bahse konu olan araç tarafımca kullanılmamaktadır. Aracı kullanan arkadaşım, Car Ramming ihlali sebebiyle gerekli cezayı almıştır. Bu durum zaten tarafımızca kabul edilmiştir ve itiraz edilmemektedir.

Car Surfing iddiasına gelecek olursak; olay kesinlikle kasıtlı değildir. Şikâyet sahibi aracın üstünde yaralı pozisyona düşmüştür. Bildiğiniz üzere, bu pozisyonda oyuncuyu araçtan indirmeye yarayan herhangi bir sürükleme veya müdahale komutu bulunmamaktadır. O an yaşanan durum hem bizim hem de karakterlerimizin şaşkınlığıyla gelişmiştir. Bilinçli bir şekilde devam ettirme veya avantaj sağlama amacı yoktur.

NON-RP İddiaları

Olay anında “iyi misin?”, “ne oldu sana?” gibi ifadeler tamamen anın şokuyla verilen doğal RP tepkileridir. Cyrus’un “tır çarpmış adama” ifadesi de karakterin yaşanan duruma verdiği şaşkın ve ironik bir tepkidir. Bu tür söylemler, RP içerisinde karakterin psikolojik durumunu yansıtmaktadır.

Ayrıca “sosisciyi şişlemişler” ifadesi doğrudan şikâyet sahibine yönelik değildir. Bu sözün bağlamından koparılarak NON-RP kanıtı olarak sunulması doğru değildir. Tarafımızca saçma, alaycı veya RP dışı bir rol sergilenmemiştir. Yanlış anlaşılma söz konusudur.

Provokasyon ve Hasar Logları (Şikayetle alakası olmayan diğer arkadaş için savunma. ) :D

Şikâyet sahibinin olay öncesinde ve sırasında provokatif davranışlar sergilediği açıktır. Özellikle (/me elini beline atar) gibi roller, karşı tarafı bilinçli şekilde tahrik etmektedir. Ardından yaşanan olaylarda mağdur rolüne girilerek şikâyet açılması, iyi niyetli bir yaklaşım değildir.

Hasar logları incelendiği takdirde, ilk hasarı vuran kişinin Lewis olduğu net şekilde görülecektir. Bu da olayın başlangıcında tarafımızın saldırgan konumda olmadığını göstermektedir.

Kısaca:
Ortada yalnızca CR ve CS ihlali bulunmaktadır
Bu ihlal ile ilgili gerekli ceza zaten uygulanmıştır
NON-RP VE NOOB DM için kanıtlar mevcut, agresif rol sonucu brawl oluyor ve arkadaş yaralı konumuna düşüyor.

Olayın temelinde karşı tarafın kışkırtıcı ve provoke edici rol anlayışı bulunmaktadır
Sunucunun eğlence ve RP odaklı yapısında, bu tarz provokatif davranışlarla olay çıkarıp ardından şikâyet açılmasının doğru olmadığını düşünüyorum.
Ayrıca lütfen saygı çerçevesinde konuşalım, birbirimizi üzmemize gerek yok diye düşünüyorum. :)

Bilginize arz ederim.
İyi forumlar.
Car Surfingi kabul edip üstüne burada savunma yapip etmedik yapmadık demeniz ayrı komigime gitti. Yani aracın üstünde yaralyi düşürüp beni denize araçla birlikte firlatmaniz da önceki attığım ileti giib okudukça gülesim geliyor. TR terim olayı ise sslere dikkatle bakarsınız "hep böyle bir itim olsun istemiştim" söylemini görebilirsiniz. Savunmaya sadece yapay zeka desteğiyle yazdığın belli. Arada kendi yorumunu da eklemişsin :D. Diyecek söz bulamıyorum. Savunmada mixing ve TR terim hakkında savunmaları yok, yapay zeka hata vermiş sanırsam. Lütfen gereğinden az yapay zeka kullanıp gereğinden çok kişisel yazalım.

#15 - 16.01.2026 21:17
Sonuclanabilir

#16 - 18.01.2026 12:02
Yapay zeka mı  :-\

#17 - 19.01.2026 00:15
Şikayetini destekleyen kanıtlarda Mixing veya başka bir yazı görmüyorum. Yapay zeka hata vermedi, buna yapay olmayan zekan yetmedi mi  :-\
İyi forumlar! Ayrıca gülmeye devam etmelisin, uzun süre gülmen dileğiyle.

#18 - 26.01.2026 05:42
Karakterler o gün içerisinde cezalandırılmış.