Konu: Son Sene  (Okunma sayısı 370 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.11.2019 01:50
Bu sene okulsaki son seneme dolayısıyla üniversite hazırlıkta ilk senem. Paylaşacağınız tecrübeler, tüyolar (şunu yap, bunu yapma vs) varsa dinlemek isterim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 18.11.2019 14:41
Öncelikle tamamen sosyal medyadan, teknolojiden uzak durma. Evet durma çünkü durdukça aklın orada kalacak ve yapmak istediğini de yapamayacaksın. Düzenli olarak çalış, ödev niyetine görme verilen soruları; ders niyetinde gör. Eğleneceğin ve çalışacağın vakti iyi bil. Gerisi ip söküğü gibi gelecektir zaten. Kaygın olmasın, elinden gelenin en iyisini yapmak için uğraş, çabala...

Spoiler: GösterGizle

Kendi düşüncelerimde bulunan bir öneriyi sunayım; uygulamanı çok tavsiye etmem ama ben olsam böyle yapardım. Örnek vermek gerekirse; Sağlık bölümü istiyorsan, lise de sağlık oku. Bilgisayar bölümü istiyorsan meslek lisesinde oku. Her ne kadar onları küçümseseler de; adamlar bilgiye doymuş şekilde üniversiteye geliyor. Ben Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Benden sonra meslek lisesinden gelen arkadaşım ise mezun oldu gitti bile. DGS ile Mühendislik bölümüne geçip; 2 yılını 4 yıla tamamladı çift diplomayla ve kolay bir şekilde mezun oldu, şuan benim asistan hocam. Kendisinden lab. derslerini alıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 18.11.2019 15:02
TYT konularını sınava girmeden bir önceki yaz tatilinde kesinlikle bitirmen gerekiyor. Bitirdiğinde ve hazır olduğunu hissettiğinde 345'in soru bankalarını ve Acil'in denemelerini çözebilirsin. AYT'yi de okul içerisinde hocalarınla beraber götürürsen sağlam adımlarla ilerlersin. Fazla kasma, diğer arkadaşın da dediği gibi teknolojiden çok uzak da durma.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 18.11.2019 15:09
Öncelikle tamamen sosyal medyadan, teknolojiden uzak durma. Evet durma çünkü durdukça aklın orada kalacak ve yapmak istediğini de yapamayacaksın. Düzenli olarak çalış, ödev niyetine görme verilen soruları; ders niyetinde gör. Eğleneceğin ve çalışacağın vakti iyi bil. Gerisi ip söküğü gibi gelecektir zaten. Kaygın olmasın, elinden gelenin en iyisini yapmak için uğraş, çabala...

Kendi düşüncelerimde bulunan bir öneriyi sunayım; uygulamanı çok tavsiye etmem ama ben olsam böyle yapardım. Örnek vermek gerekirse; Sağlık bölümü istiyorsan, lise de sağlık oku. Bilgisayar bölümü istiyorsan meslek lisesinde oku. Her ne kadar onları küçümseseler de; adamlar bilgiye doymuş şekilde üniversiteye geliyor. Ben Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Benden sonra meslek lisesinden gelen arkadaşım ise mezun oldu gitti bile. DGS ile Mühendislik bölümüne geçip; 2 yılını 4 yıla tamamladı çift diplomayla ve kolay bir şekilde mezun oldu, şuan benim asistan hocam. Kendisinden lab. derslerini alıyorum.

Adam haklı sınava gireceğim diye bütün oyunları bıraktın bırakma be adam
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 19.11.2019 16:03
kankam, ben zavallı bir mezunum. geçen seneki sınava hazır olmama rağmen sınav öncesi geçen birkaç tatsız olaydan dolayı sınavda batırdım. sana stresli sınav sürecini ikinci kez yaşayan bir gariban olarak tavsiye edebileceğim şeyleri sıralıyorum.

1) çevrendeki toksik insanları uzaklaştır. ders çalış diyenler dahil, baskı yaratmaktan başka bir işe yaramıyorlar. ailenden susmalarını rica et. sen zaten ne yapman gerektiğini, yapmazsan ne olacağını çok iyi biliyorsun.
2) okula mutlaka git. evde olunca her türlü teknolojik alet dikkatini dağıtır. okulda gününün çok büyük vaktini harcıyorsun, çalışmak için ideal. çalışan insanları görünce hırslanırsın.
3) güvenli bölgen olsun. mesela ev. evde mümkün olduğunda ders çalışma, kafanı dağıt. sakin kafa dediğim gibi çok önemli. evde genelde dinlenmene bak, ama kendini oyuna, bilgisayara çok kaptırma. çok geç yatma.
4) dershaneye gidiyorsan dershanede tyt ayt beraber götürüyorlardır diye tahmin ediyorum. dershanenin ardından 1-2 saat dershanede kalıp o gün ne işlediyseniz testlerini çözmen çok faydalı olur. kalamıyorsan okulda yap. yeter ki yap. okulda işlediklerinizi tekrar et. yeter ki et.
5) evde çalıştığında gerektiğinde özellikle telefonu uzak tut. çalışman bittikten sonra yapamadığın soruları arkadaşlarına, hocalarına sor. yapabildiklerin değil yapamadıkların önemli. çoğu soru bankasının video çözümlerinin uygulaması var, hepsinden faydalan.
6) mutlaka problem ve paragraf soruları çöz. günde hepsinden birer test. en önemlisi bu.
7) düşününce çok konu yok. bilmediğin konuları denemelerden öğren. her gün bir konu rahatlıkla bitebilir.
8 ) ayt denemesine erkenden girme. 11. sınıfı unutmuş olma ihtimalin var, moralini bozar.
9) bildiklerine değil bilmediklerine bak zaman önemli.
10) gönül işlerinden bu senelik uzak dur. sevgilin varsa tartışmadan kaçın.
11) en önemli şey senin mutluluğun. eğlenmeyi unutma, en güzel senen lisedesin. çık eğlen arada. sosyalleş. sosyalleşirken ders konuşma sakın.
12) 40 dakikada sıkılmaya meb tarafından programlandın. denemelerde türkçeyi bitirdikten sonra beynin yanacak. önce türkçeyi bitir. sonra fen, sonra sosyal çöz. en son matematik. türkçeyi sakın en sona bırakma. matematiği en sona bırak. en çok vakti matematikte harcarsın.
13) çıkmış soruların benzerini soruyorlar. ne kadar orjinal uydurabilirler ki? çıkmış soruları çöz.
14) arada televizyonun sesini fulleyip soru çöz. dikkatini dağıtmamaya, televizyona bakmamaya çalış. sınav esnasında dışarıda gürültü olabilir, arada gürültüde çalışmak odaklanmanı kolaylaştırır.
15) kendi kendini gazla. kendini en iyi sen biliyorsun, motive ol. hedefin belli olsun.
16) bu sınavda hızlı olan ve sakin kalmayı başarabilen kazanıyor bunu sakın unutma. paniğe kapılırsan üzücü olur.

şu anda aklıma bu kadar geliyor, geldikçe editleyeceğim. konuşmak istersen buradayım rakibim. ele beni. :P
« Son Düzenleme: 19.11.2019 16:48 kaostan besleniyorum »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 19.11.2019 21:15
@Shyne bu sene teog'a girecek, önerilerinizde Shyne'i es geçmezseniz sevinirim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 21.11.2019 18:12
@Shyne bu sene teog'a girecek, önerilerinizde Shyne'i es geçmezseniz sevinirim.
Ne teogu abi dur bir orta okula geçeyim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

cNb

*
v2 Oyuncusu
#7 - 21.11.2019 18:43
test çöz planladığının iki üç katı test kitabı bitir, çözemediğin konulara çalış fazlasıyla iyi bir sonuç elde edersin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 28.11.2019 22:29

Adam haklı sınava gireceğim diye bütün oyunları bıraktın bırakma be adam
Bırakmazsam kalkamam başından be adam
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok