Konu: Çoklu kural ihlali | 28.12.2025 | Tyrese Trillz ve Devin Sangha  (Okunma sayısı 537 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.12.2025 00:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tyrese Trillz @ThEwAwE , Devin Sangha @rothenstein

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bernard Hunter ve Elena Diana

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.12.2025 23.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.
3.8. GTA San Andreas oyun fiziklerinin gerçek dışı kullanılması: Powergaming kapsamında değerlendirilmektedir.
 Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.

4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.
4.2. İletişim: Vice Roleplay tarafından belirlenmiş IC kanallar (Forumdaki IC bölümler, Vice Social, vb.) haricindeki tüm Discord, TeamSpeak, Skype vb. iletişim kanallarında IC iletişim yapılamaz.

9. Uygunsuz Roller
9.2. Tamamen Yasaklı Roller: Aşağıda rollere taraflar karşılıklı izin verse dahi sunucuda yapılmasına kesinlikle izin verilmemektedir.
 Taciz, Tecavüz

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Elena Diana karakteri galerime geldi, rol yapıyorduk ve iki troll arkadaş role dahil oldu. Kadın karaktere karşı uygunsuz taciz rollerine girdiler, ofis içerisine girdik ve peşimize geldiler. İçeride Elena karakteri hakaretlere ve uygunsuz role dayanamadı saldırdı, Devin adlı karakteri yere düşürdü, Tyrese'da onu düşürdü. Bizde mekanımızdaki tartışma için Tyrese'a ne kadar ceza ödeyeceğini sorduk, ceza felan yok dedi. Bernard karakterin arkasından bıçağı boğazına dayadı, Tyrese süperman olarak Bernard'ı itti ve bize saldırmaya başladı.  :D Bizde yere düştük, devamında /b kısmından kışkırtıcı cümleler kullanıldı ve rol bitti. Kapıda Mix yapan arkadaşıda olaya dahil oldu, CarJack ve Car dm ile saldırı devam etti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): 1. Görselde : "Eve bırakalım?" ve "Kapıya kadar geçireyim mi?" Taciz olarak kullanıldı.
2. ve 3. Görsel : Kavga gerçekleşmiş, Bernard Tyree'ye arkadan bıçak dayamış, ödeme istiyoruz ve Tyree itme emotesi verip, bizi düşürüyor.
4. Görsel : /b "OĞLUM?" yeterince kışkırtıcı bir kelime.
5. Görsel : Bernard Hunter karkaterinin bıçağı olduğuna dair kanıt.
6. Görsel : /b "3 vs 1 yiyecek kadar kötü müsünüz?" bu cümlede kışkırtmak için kullanılmış bir cümle.
7. Görsel : Pompalıya karşı yumruk ile saldıran iki tane karakter görüyoruz, süperman felanlar heralde.
8. Görsel : Silahla vurulmuş ve yaralıya düşmüş karakterler araç sürüyor, yaralı rolü yok.
9. Görsel : Oyuncuların trol olduğu için her gördükleri yerde araç ile çarpıp, kışkırtma ve agresif rol yapıyorlar.

#1 - 29.12.2025 00:53
Rklıyken kalkıp yumruk atıp pompalı çekmek? Az sonra video kayıdı yolda.

#2 - 29.12.2025 00:56
Elinde herhangi bir bıçak gözükmüyor o an buga girmiş karakterim ondan daha yapılı oldugu için ve elinde fiilen bir bıçak göremediğim için bu haraketi yaptım.

#3 - 29.12.2025 01:24
Rklıyken kalkıp yumruk atıp pompalı çekmek? Az sonra video kayıdı yolda.

Kadın karakterin bizle bağlantısı yok, gerekli cezayı almasını talep ediyoruz.

#4 - 29.12.2025 01:25
Elinde herhangi bir bıçak gözükmüyor o an buga girmiş karakterim ondan daha yapılı oldugu için ve elinde fiilen bir bıçak göremediğim için bu haraketi yaptım.
Burada bizlik bir hata yok, senin şahsi problemin. Bizde emote ve bıçak ortada duruyordu.

#5 - 29.12.2025 13:20
sslerde bıçağın varlığını görmeedim kadının sizle alakası vardı olayda oda var çünkü.

#6 - 29.12.2025 13:22
Ve ayrıca karakterim illegal bir karakter zamanında çete savaşlarında ismi geçmiş bir insan bir tane kıçı kırık bıçakla rehin alınamaz ve bu emotu atarken /Dene komutunu kullanmak zorunda.
ve emotede bıçak belirtilmemiş.
« Son Düzenleme: 29.12.2025 13:32 ThEwAwE »

#7 - 29.12.2025 21:15
Merhaba, şikâyete kendi adıma savunma yapacağım.
Taciz iddialarını kesinlikle yalanlıyorum, "Eve bırakalım." ve "Kapıya kadar geçirelim mi?" ifadeleri taciz niteliği taşımamakta. Kaldı ki karakterim "Kapıya kadar geçirelim mi?" sözünü Alessandro Cecchini'e söylemişti, o an dışarıdaydık henüz ve kapıya doğru yürüyordu, taciz ile ilgisi bulunmayan söylemler.
Pompalıya karşı yumruk ile saldırma için ise yetersiz kanıt görüyorum, varsa elinizde video kaydı iletin. Karşı taraf pompalı ile sıkarken saldırdığımız hiçbir görüntü yok, yalanlıyorum.
Benim hakkımda OOC suçlaması yok, bunun için bir savunma yapmayacağım.
Pompalı ile düştükten sonra araç sürme olayına da gelecek olursak, Elena adlı karakter rol sonrasında OOC kanaldan konuşurken kendi kendine herhangi bir rol olmadan silahını alıp geldi ve bizi düşürdü, yaptığı rol saçma ve bu saçma rolün rollerle desteklenmemesi gerekiyor zaten. İlgili video kaydını ileteceğim. Zaten düştükten sonra araba sürmedim, araca binip motoru çalıştırdım fakat sonrasında yaralı olduğum aklıma geldi, arabayı bırakıp yürüyerek gittim ben de. Aracı aktif olarak sürdüğümü gösteren bir kanıtları da bulunmuyor zaten şikayette.

Benimle ilgisi yok fakat eklemek istediğim bir şey var. Bernard'ın sadece bir emote ile Tyrese'i rehin alması olanaksız. Bıçak çektiğini söylüyor fakat bunu doğrulayan ne bir ekran görüntüsü ne de bir emote mevcut. Attığı emotede bıçak falan geçmiyor, elini beline atıp rehin alıyor. Oyun içerisinde de bug olduğunu söyledi, o an bıçağı gözükmüyormuş. Bu durumda bizim yapabileceğimiz bir şey yok, kendini daha iyi ifade etmesi gerekiyor.

#8 - 29.12.2025 21:16
Ortada herhangi bir rol yokken Elena'nın gelip pompalı ile sıktığı görüntüler.
https://streamable.com/j2qo0g

#9 - 29.12.2025 21:17
Karşı tarafın ilettiği ilk ekran görüntüsünde Elena'nın yaralı durumda olduğu gözüküyor, bunun üzerine bir de gelip pompalı ile sıkması yaptığı hareketin tamamen rolden uzak, OOC konuşmaların ardından kin ile yapılmış bir şey olduğunu kanıtlar nitelikte.