Konu: Tommy Zarlengo - Türkçe terim, Uygunsuz davranışlar vs.  (Okunma sayısı 138 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.11.2025 00:43

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tommy Zarlengo @Bugra!

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Logan Wesy

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.11.2025 00.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
- Türk rolleri (Direkt olarak Türk kökenli karakterlerin rollerini yapmak ve bunun beraberinde bir Türk gibi rol yapmak, Türk geleneklerini rollere dahil etmek de aynı oranda yasaktır, ağır cezalar alabilir&sunucudan uzaklaştırılabilirsiniz, sunucunun etik kurallarına tamamiyle aykırıdır.)

11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz.

16. Sürekli Roleplay

- Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

- Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

- Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire), ağır cezalara sebebiyet verebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş önce taksime bindi, taksi durağına gitmek istediğini söyledi götürdüm. Doğal olarak meslek yapacağını düşündüm ancak benden bir taksi çalıştırmamı istedi. Mesleğe girdiğini ancak çalıştırmadığını söyledi ben de bug mı var acaba diye yardımcı olma amaçlı aracı çalıştırdım. Aracı çaldı kaçtı. Pm atıp rol akışına zarar verdiğini role uygun olmayan davranışlar sergilediğini geri gelmesi gerektiği söyledim ve geldi. Daha sonra araç kiralama noktasına gitmek istediğini söyledi role uygun müşteri olarak. Sıkıntılı bir arkadaş olduğunu anladım ancak rol bölünmesin diye hastane yanında ki kiralamaya götürdüm. Ora da araçtan inmemekte ısrar etti. Rolsel çıkarmaya çalıştım, polisi aradım. Biz çıkarmaya çalışırken emoteler ile birden yolcu koltuğundan inip aracı çaldı ve kaçtı. Yine yanımıza gelip emote ile nah çeker gibi saçma sapan davranışlarda bulundu. Kısacası tüm sunucu kurallarını ihlal etmiştir arkadaş ve eski karakterinin de sabıkası kabarık. Tamamen rol ortamını baltalayan bir insan.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/59bhj75

Ek açıklamalar(varsa): Bu arkadaş tamamen sunucudan engellenmeli.

#1 - 13.11.2025 09:20
Her hangi bir türkçe terim göremedim? Emote belirtiyorum. Ayrıca Ooc den sürekli olarak rol bölen sen ve arkadaşındı. Sizi kaç defa uyarmam gerekir? Aynayı kırar emotesi verip camdan beni çekmeye çalışıyorsun.  Bu şekilde açık arayıp, hakkımda şikayet oluşturmamız hiç etik değil. 

#2 - 14.11.2025 20:37
Her hangi bir türkçe terim görmedin mi? emote ile nah yapar nedir kardeşim?

#3 - 14.11.2025 23:12
Nah bir işarettir, bunu konuşma esnasında söylemedim dostum. Yaptığım eylem ve haraketi bu şekilde belirticem elbette.

#4 - 15.11.2025 01:44
Nah, Türk kültürel argo el haraketidir

#5 - 15.11.2025 14:10
Merhaba, şikayet tarafımca inceledi.

Kültürel bir hareket değil kullanım sıklığı en çok ülkemizde olsa da Endonezya, Çin, Rusya ve bazı Akdeniz ülkelerinde de aktif, bu tarz hareketleri yapmanızı önermiyoruz. Sözlü uyarı ile şikayeti sonlandırıyorum.

KK.