Konu: metagaming/savaş ve çatışma kuralları - samuel girolamo  (Okunma sayısı 274 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.11.2025 03:12

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Samuel Girolamo - @Hasmımyaşamaz 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Isaias Cazalla - @craddock

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03/11/2025 00:51

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

˧ 5) SAVAŞ VE ÇATIŞMA KURALLARI

İllegal birlikler birbirlerinin kültürel eşyalarını gasp edemez, onlara fiziksel hasar veremezler. Gasp işlemleri sadece onaylı hood bölgenizde sistemsel para üzerinden gerçekleştirilebilir. Örneğin: Bir MC'nin yeleğini çalmak, bir mafya üyesini bulunduğu noktada yaralayıp tüm kıyafetlerini üstünden çıkarmak vb.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Vurulduktan sonra üstümde yelek olup olmadığını sormadan hem üstümden yelek alma rolü gerçekleştirildi. Hem de yasaklı olan yelek alma rolü gerçekleştirildi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 03.11.2025 04:21 Jaxey »

#1 - 03.11.2025 13:22
Olay anında yaşanan durum tamamen rol akışına uygun şekilde gerçekleşmiştir. Karakter karşı tarafla girdiği çatışma sonucunda etkisiz hale geldikten sonra, IC olarak üzerindekileri kontrol etme ve gasp etme rolü yapılmıştır. Bu sırada herhangi bir şekilde OOC bilgi kullanılmamış, metagaming yapılmamış ve rol dışı bir durum yaşanmamıştır.
Hiçbir şekilde kötü niyetle hareket etmedim, rol dışına çıkmadım ve OOC bir davranış sergilemedim. Bundan sonraki süreçte bu tür durumlarda daha dikkatli olacağımı belirtir, olaya kasıt olmadan yaklaştığımı bilgilerinize sunarım.

#2 - 03.11.2025 14:34
Sunucu içerisinde 64 seviye bir karaktere sahipsiniz ve yelek çalma rollerinin yasaklı olduğunu hala bilmiyor musunuz? OOC bilgiyse tanıtımdan gördüğünüz her üyenin yelekli olma mantığından dolayı kaynaklanıyor ve burada kendinizi ele veriyorsunuz. IC olarak üzerimdekileri kontrol etme ve gasp rolü yapılmadı, böyle bir emote veya rol senaryosu da görmedim. Elinizde görüntü bulunuyor mu?

#3 - 03.11.2025 14:44
Sunucu içerisinde 64 seviye bir karaktere sahipsiniz ve yelek çalma rollerinin yasaklı olduğunu hala bilmiyor musunuz? OOC bilgiyse tanıtımdan gördüğünüz her üyenin yelekli olma mantığından dolayı kaynaklanıyor ve burada kendinizi ele veriyorsunuz. IC olarak üzerimdekileri kontrol etme ve gasp rolü yapılmadı, böyle bir emote veya rol senaryosu da görmedim. Elinizde görüntü bulunuyor mu?
Elimde görüntüsü bulunmuyor, maalesef bu kuralı bilmiyordum dostum kusuruma bakma bir daha yaşanmayacak. Asla Mixing ve Metagaming yapmadım her şey role göre ilerledi kusuruma bakma iyi günler dilerim.
« Son Düzenleme: 03.11.2025 14:52 Hasmımyaşamaz »

#4 - 03.11.2025 17:28
belirttiğim gibi -yeleğimin alınması bir gasp rolü veya üst arama rolü- değildi. böyle bir rol sonrasında zaten gerçekleştirilmedi ve amacı da bu değildi diye düşünüyorum.

üzerimde yelek olduğu hakkında bir bilginiz olmadan direkt zaten böyle bir rol gerçekleştirdiniz savaş başlayacağı düşünüldüğü an mc düzeninde yelekler direkt gömülür, kaçırıldığımız zaman hank pospichal karakteri de birden fazla kez üzerinde yeleğin olmadığını belirtti, en büyük örneği bu. sekreter rolü gerçekleştiren bir karakter yelek giymiyorken benim giymem saçma olurdu.

arkadaşımız sanırım savunmasını yapmış /devam edeceksen tabii ki edebilirsin/ yetkililer sonuçlandırabilir.

#5 - 03.11.2025 18:21
belirttiğim gibi -yeleğimin alınması bir gasp rolü veya üst arama rolü- değildi. böyle bir rol sonrasında zaten gerçekleştirilmedi ve amacı da bu değildi diye düşünüyorum.

üzerimde yelek olduğu hakkında bir bilginiz olmadan direkt zaten böyle bir rol gerçekleştirdiniz savaş başlayacağı düşünüldüğü an mc düzeninde yelekler direkt gömülür, kaçırıldığımız zaman hank pospichal karakteri de birden fazla kez üzerinde yeleğin olmadığını belirtti, en büyük örneği bu. sekreter rolü gerçekleştiren bir karakter yelek giymiyorken benim giymem saçma olurdu.

arkadaşımız sanırım savunmasını yapmış /devam edeceksen tabii ki edebilirsin/ yetkililer sonuçlandırabilir.
Savunmamı yaptım sonuçlanabilir iyi günler kolay gelsin.

#6 - 06.11.2025 19:43
Şikayet incelendi.

Samuel_Girolamo karakteri İllegal Kural İhlali nedeniyle cezalandırılacak.