Konu: Chris Blanchett - Force RP  (Okunma sayısı 417 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.10.2025 04:21
ŞİKAYET ŞABLONU

Şikayet edilen karakter ad(lar)ı: Chris Blanchett @EGOKUBA
Olaya dahil olan şahit(ler): yok
Tarih ve saat: 02.10.2025 civarı.

İhlal edilen kural: (Oyun Kuralları üzerinden ilgili kural bulunmalı, direk olarak kopyala/yapıştır işlemi yapılmalı.) Force Rp, Wine oynama.
Olayı açıklayın: 02.10.2025 tarihinde retarted rp kapsamında OOC jail yemiştim. Gece bilgisayarı açık bırakıp yattım OOC jailimin süresinden işlemesi için. Sabah da kalkıp bilgisayara dokunmadan işe gittim. Bir süre sonra jail süresi bitmiş olacak ki karakterim OOC jail çıkış noktasına düşmüş. Polis arkadaşlar bir şekilde karakterim jail çıkış noktasında afk şekilde beklerken karakterimi tutuklayıp gözaltına almışlar. Jail çıkış noktasını bilmelerine rağmen, bilgisayar başında olmadığımı anlamalarına rağmen, saatlerdir hiç hareket etmemiş ve herhangi bir rolde bulunmamış olmama rağmen bu arkadaşlar bir şekilde beni karşılık veremeyeceğim bir role sokup kendi kafalarınca silahıma el koyup karakterimi gözaltına atmış. Rekabetçi bir oyun oynamıyoruz, belli başlı bir mantık çerçevesinde rol yapmaya çalışıyoruz. Bu arkadaşlar yaptıkları işlemi hangi rol mantığına uydurdular bilmiyorum. Yazdıklarımın aksine herhangi bir kanıtları varsa paylaşmalarını rica ediyorum. OOC jail çıkışında bekleyen bir karakterin ne zaman tutuklandığı görülmüş bunu da bilmiyorum. İşlemin iptal olmasını istiyorum.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar:
Spoiler: GösterGizle

Diğer açıklamalar: 3760 ID'li silahımın iadesini istiyorum.

#1 - 11.10.2025 14:33
Savunması bekleniyor

#2 - 12.10.2025 00:37
Cevap yok galiba, sonuçlanabilir.
Ek olarak şunu da eklemek isterim, arkadaş daha öncede bu tarz bir olaydan ceza görmüş.
Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 12.10.2025 00:39 Yılmazcan34 »

#3 - 12.10.2025 18:24
@Heavenly sonuçlanabilir.
Arkadaş 3 gündür foruma bile girmemiş.

#4 - 12.10.2025 18:31
Şikayet konusu olay 04.10.2025 tarihinde, gece saat 03:30 civarında gerçekleşmiştir. O sırada aktif devriyede bulunuyorduk ve tarafımıza gelen bir GUN destek çağrısına yönelim sağladık. Olay VCPD binası önünde meydana geldi; bu alanın OOC jail çıkış noktası olmadığını düşünüyorum.

Olay yerine ulaştığımda rol zaten başlamıştı. Beraber devriyede bulunduğum ekip arkadaşımla birlikte olaya müdahale ettik. Silaha el koyma sürecinde, müdahale sırasında şüphelinin elinde silah görünmüyordu — diğer polis arkadaşların beyanına göre silah görüldükten sonra Q-E mantığıyla saklanmış ve karakter daha sonra AFK kalmıştır.

Ayrıca, söz konusu şahsı tek başıma gözaltı noktasına götürmemin mümkünatı yoktu; işlem tamamen sunucu yetkilisi / supervizor pozisyonundaki aynı kişi tarafından yönlendirilmiş ve yetkili yardımıyla gerçekleştirilmiştir. Rol, baştan sona yetkili gözetimi altında ilerlemiştir.

Olayın üzerinden bir hafta geçtiği için elimde herhangi bir video kaydı veya chatlog bulunmamaktadır. Ancak süreç boyunca kendi inisiyatifimle hiçbir kural dışı eylemde bulunmadım; tüm hareketler, o anki yetkili yönlendirmesi doğrultusunda yapılmıştır.

Ek olarak, daha önce almış olduğum FEAR-RP cezasının bu konuyla hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Nasıl bir benzetmeyle bu olaya dahil edildiğini anlamadım. O dönemde alınan ceza tamamen farklı bir bağlamdadır ve bu olayla ilişkilendirilemez.

Silahın kaybolması üzücü bir durum olabilir, umarım iadesi yapılır. Ancak bu durumun benim hatamla ya da kural dışı bir eylemle ilgisi yoktur. Olay boyunca rol herkesin gözü önünde, açık şekilde ve yetkili gözetiminde ilerlemiştir. Karakterin herkesin içinde AFK bırakılması benim sorumluluğumda değildir.

Sonuç olarak, tarafımdan hiçbir şekilde Force RP veya Win RP amacı güdülmemiştir. Yalnızca görev gereği gelen destek çağrısına yanıt verip, verilen talimatlar doğrultusunda hareket ettim. Şikayetin bu çerçevede, olayın gerçek bağlamı ve yetkili yönlendirmesi dikkate alınarak değerlendirilmesini talep ediyorum.
« Son Düzenleme: 12.10.2025 23:58 EGOKUBA »

#5 - 12.10.2025 18:32
@Heavenly sonuçlanabilir.
Arkadaş 3 gündür foruma bile girmemiş.

Sakin ol dostum. Yirmi dört saati yeni geçmiş şikayetin açılalı, bir haftadır sen neredeydin?

#6 - 12.10.2025 18:36
O halde loglara bakılmasını talep ediyorum, dediğim gibi. Yetkililer silah gördüğü için veya ayrı bir nedenle beni vcpd önüne spawnlamis olabilir. GUN desteği için atılan kanıta bakılırsa herşey açığa kavuşur. Herhangi bir kanıdım yok. PD staff veya yüksek yetkili bir arkadaşın loglara bakmasını talep ediyorum. Jail çıkışı ne zaman VCPD önü oldu?

#7 - 12.10.2025 18:40
Ek olarak, olay ben gittiğimde başlamıştı dedin. Olayda olan arkadaşları etiketler mısın? Ben silahı senin el koyduğunu ticket üzerinden öğrendiğim için sana şikayet açtım. Olaydaki arkadaşların da bir açıklama yapmasını talep ediyorum.

#8 - 12.10.2025 18:53
Ek olarak, olay ben gittiğimde başlamıştı dedin. Olayda olan arkadaşları etiketler mısın? Ben silahı senin el koyduğunu ticket üzerinden öğrendiğim için sana şikayet açtım. Olaydaki arkadaşların da bir açıklama yapmasını talep ediyorum.

Tam olarak isimleri hatırlamıyorum, @Martinez chatlog kaydın varsa mention atabilir misin?

@grower fucking the great
« Son Düzenleme: 12.10.2025 18:57 EGOKUBA »

#9 - 12.10.2025 21:56
GUN çağrısını yapan ekip - @Schnel ve @NobilityPasha