Konu: irlanda şikayet  (Okunma sayısı 191 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.10.2025 01:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Peter Muckley - Sam Muckley - Christopher MacBrady ( @devlet memuru sukut - @et yiyen çiçek - @Pala25 )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Frank Green - Tim Graysmith - Leroy Carrington ( @uygarr - @Schnel @astaroth3737 )

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.09.25 - 23:21

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Spoiler: GösterGizle
Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

13) KOLLUK KUVVETLERİ VE İLLEGAL İLETİŞİM
Kolluk kuvvetlerine karşı sebepsiz yere agresif tutum sergilenmesi yasaktır. Kolluk kuvvetleri sebepsiz yere illegallere karşı agresif tutum sergilediği taktirde şikayet oluşturabilirsiniz.
Kolluk kuvvetlerini kovalamaca sırasında takip etmek, kovaladığı kişiye destek olmak amacıyla pit atmak vb. tüm sabotaj hareketleri yasaktır.
Kolluk kuvvetlerini asılsız ihbarla bir noktaya çağırıp saldırı girişimi sergilemek yasaktır.
Kolluk kuvvetlerine karşı sebepsiz yere saldırı yapmak, DM arayışında olmak kesinlikle yasaktır.
Kolluk kuvvetleri görev başındayken hiçbir şekilde kaçırılamaz, gasp edilemez.
Kolluk kuvvetleri mesai dışındayken kaçırılabilir. Kaçırılma işlemi için oldukça yeterli sebepleriniz olmalıdır. Sebepsiz yere bir kolluk kuvveti üyesi kaçırılamaz.
Kolluk kuvvetlerini kaçırma girişimi için aranızda mesai dışında bir problem olması gerekmektedir. Görev başında yaptığı işlemlerden ötürü kolluk kuvvetlerine karşı mesai dışında kaçırma işlemi veya saldırma işlemi gerçekleştirilemez.
Kolluk kuvvetleri sadece bölge ihlali durumunda veya mesai dışında CK edilebilir. Mesai dışında CK etmeniz için oldukça geçerli nedenleriniz olmalıdır. FM yetkilileri izin verdiği doğrultuda kaçırma ve infaz gerçekleşebilir. Bu süreç baştan sonra ekran görüntüleriyle kanıtlanabilir nitelikte olmak zorundadır. Kanıtlarda eksiklik olduğu taktirde FM üyeleri rolü iptal edebilirler. Yapılan rol sonucu IC olarak açık verdiğiniz taktirde Müebbet Hapis vb. büyük baskılara maruz kalabilirsiniz.

Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler durduk yere bir kavga rolü başlatıyor ardından kim olduğu belirsiz bir kişi sopayla durduk yere ortaya dalarak bize saldırmaya başlıyor. Tutuklayıp departmana götürüyoruz sevkini gerçekleştireceğimiz sırada elleri kelepçeli olmasına rağmen ve etrafında o kadar memur varken /me adamı döver. diyerekten bir emote atıp saldırmaya kalkışıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): -

« Son Düzenleme: 07.10.2025 01:07 Amen0 »

#1 - 07.10.2025 01:06
arkadaşım burada muzan ne alaka muzan nerede tam olarak gösterir misin? daha birliklerin ismini cismini bilmiyorsun, bir de pd olmuşsun ayıp yahu

#2 - 07.10.2025 01:08
arkadaşım burada muzan ne alaka muzan nerede tam olarak gösterir misin? daha birliklerin ismini cismini bilmiyorsun, bir de pd olmuşsun ayıp yahu
hocam birliğiniz çok umrumda değil bir konu inceliyordum o sırada kafa karışıklığı yaşandı kusuruma bakmayınız.

#3 - 07.10.2025 01:12
https://i.hizliresim.com/q2kodqa.jpg Zaten şikayetin bir haftayı geçtiği için geçersiz. Ama yine de bir şeyler yazalım.

Her şey ic rolde ilerledi. VFC etkinliği bitmişken bir gbilik durumu kaldığını sanmıyorum. Orda birlik üyemize yapılan haksızlığa karşı bir rol sergiledik. Departmandaki durumda da Badcop yapıp keyfince bize küfür ediyorsun, yetmiyor yerde vurmaya devam ediyorsun. Bu durumda sen daha da suçlusun.

Ayriyetten crashta olup olmadığını sormak için scealtene yazmıştım illegal dcsinden kendisi ise şikayet açmamamızı istedi ve ilgileneceğini söyledi. (https://i.hizliresim.com/bbrpn2w.jpg ve https://i.hizliresim.com/bxtbege.jpg) @Scealten  bu rolde sana veya bize bir ooc durum uygulamadığına göre olayları icden sürdürmemizi istiyor. Bu nedenle rollerde bir sorun göremiyorum.

Zaten şikayet geçersiz olduğu için başka bir şey söylemeye gerek duymadım iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 07.10.2025 01:17 devlet memuru sukut »

#4 - 07.10.2025 01:17
Her şey ic rolde ilerledi. VFC etkinliği bitmişken bir gbilik durumu kaldığını sanmıyorum. Orda birlik üyemize yapılan haksızlığa karşı bir rol sergiledik. Departmandaki durumda da Badcop yapıp keyfince bize küfür ediyorsun, yetmiyor yerde vurmaya devam ediyorsun. Bu durumda sen de suçlusun.

Ayriyetten crashta olup olmadığını sormak için scealtene yazmıştım illegal dcsinden kendisi ise şikayet açmamamızı istedi ve ilgileneceğini söyledi. (https://i.hizliresim.com/bbrpn2w.jpg ve https://i.hizliresim.com/bxtbege.jpg) @Scealten  bu rolde sana veya bize bir ooc durum uygulamadığına göre olayları icden sürdürmemizi istiyor. Bu nedenle rollerde bir sorun göremiyorum.

Eğer biz ceza alacaksak seninde gbi ve badcoptan ceza alıp ck hakkının bize verilmesini istiyorum. Birliğim adına savunmam bu kadar.

hocam hangi koşullar altında rol yapıyorsun bir fikrim yok ancak oyun amerika içerisinde dönüyor umarım farkındasındır senin defalarca ortada bir rol yapmadan bana saldırmanda bir sakınca olmayıp benim hepsini role dökmem ve sana küfür etmem sana sorun yaratabiliyorsa sorun sendedir bende değil ellerin kelepçeli bir şekilde /me adamı döver. emotesi sana ne kadar mantıklı geliyorda ck izni istiyorsun benden?

Eğer adminler ile konuşmalar sunulacaksa;

https://cdn.discordapp.com/attachments/1336789180113752196/1424883619586900060/image.png?ex=68e591c7&is=68e44047&hm=4e9164ddc42cb08b3480cffb858c08ee18e0759a3040d55d1131d5fd0a22cc60&
« Son Düzenleme: 07.10.2025 01:19 Amen0 »

#5 - 07.10.2025 01:18
Olayın üstünden 9 gün geçmiş, oyuncu şikayeti kurallarına bakarsan zaman aşımı olmuş.

#6 - 07.10.2025 01:21
Olayın üstünden 9 gün geçmiş, oyuncu şikayeti kurallarına bakarsan zaman aşımı olmuş.

emote bile vermeden baseball bat çekerek pdye saldıran birisi bana kuralları öğretemez üzgünüm.

#7 - 07.10.2025 01:23

emote bile vermeden baseball bat çekerek pdye saldıran birisi bana kuralları öğretemez üzgünüm.

> Kural ihlalinin yaşandığı günden bir hafta sonrasına kadar zaman aşımı süresi vardır. Bu bir haftalık sürecin dışarısına çıkıldığı durumlarda zaman aşımı sebebiyle şikayet değerlendirilmez.

https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=93177.0

Git kurallara bak kardeşim, zaman aşımına uğramış.

#8 - 07.10.2025 01:25
Merhaba, olayın içinde bende olduğum için savunma yazacağım.

VFC etkinliğinde birliğimizden Gavin karakteri etkinliğe katılmıştı ve etkinlikte bir gecede iki kez dövüşünce rolde buna tepki göstermek için oradaki sandalyeleri elimle itip düşürme rolü yaptım. İçerideki memur arkadaşlar da sırf bu yüzden gelip bana kelepçe taktılar  :D. Onlar bana kelepçe takınca da birlikten arkadaşlarım olaya tepki gösterip memurlara saldırdılar. Ayrıca 1 hafta önce yaşanan olaya neden şimdi şikayet açıldı anlamış değilim?

#9 - 07.10.2025 01:26

> Kural ihlalinin yaşandığı günden bir hafta sonrasına kadar zaman aşımı süresi vardır. Bu bir haftalık sürecin dışarısına çıkıldığı durumlarda zaman aşımı sebebiyle şikayet değerlendirilmez.

https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=93177.0

Git kurallara bak kardeşim, zaman aşımına uğramış.

???
Boş ileti doldurmayalım, isterse ret verilsin. Çekmeyeceğim.