Konu: Keiji Kamata DEATHMATCH  (Okunma sayısı 166 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.09.2025 23:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Keiji_Kamata @Baghdaderisemezsiniz

Olaya dahil olan şahit karakter adı: videoda ismi gözüken diğer şahıslar.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:  29.09.2025 / 23:12

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:.

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Binconun arkasında aktif bir roldeydim rol gereği yürümeye başladım sonrasında yerde vurulmuş birini gördüm şaşırdım ve sonrasında IC olarak hiç tanımadığım birisi beni ortada hiç bir sebep yokken tek bir kelime dahi etmeden vurdu.Ayrıca pmden sorduğumda aktif çatışma bölgesinde olduğumu söyledi ancak çatışma bitmişti ve kendisi sırf araçtan beni vurmak için indi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):Bu şikayeti açarken henüz onaylı bir birlikte bile değilim yani illegal rollere girmem ve karşı taraftanda böyle rollerde bulunması oyun kuralları gereği yasak olduğunu belirtmek isterim.

« Son Düzenleme: 29.09.2025 23:44 silvenabi »

#1 - 29.09.2025 23:50
Karakterimin girdiği birliklerarası bir savaş söz konusuydu. Sende tam çatıştığımız mekana gelince senide onlardan sandık. Buda gayet doğal birşey ayrıca aktif çatışma bölgesi konusunada gelirsek adamlar kendi işyerlerine saklandığı için aslında çatışma devam ediyor. Yaşanan olay için açıklamamı sana PM üzerinden yapmıştım zaten. Savunmam bu kadardır.

#2 - 29.09.2025 23:55
Merhaba, bulunduğum birliğin lideri olarak bu konuda sizin açınızdan belki kural ihlali olarak düşüncenizi ve şikayet açmanızı anlayabiliyorum fakat benim incelediğim ve bildiğim kadarıyla, orası tamamen 3-4 birliğin bulunduğu bir savaş bölgesi. Eğer karakterinizin olayla bir bağı yoksa, savaş alanından uzaklaşmanız gerekiyor. Orada savaşan çok sayıda illegal karakterler var ve gerek ellerinde uzun namlulu silahlar, gerek tabanca.. Sivil olsanız bile ihbar vs. söz konusu hatta muhbirlik söz konusu olmaması için illegal karakterlerin onu da vurması gerekiyor. Burada sivil karakterlerin veya olayla bir bağı olmayan karakterlerin, realiteye göre bölgeden uzaklaşması gerekiyor. Gerçek hayatta çekirdek kola yaparak bölgedeki çatışmayı izleyemezsiniz, kendi karakterim bile bir mafya lideriyken bağım olmayan savaş arenalarından uzak tutuyorum.

#3 - 29.09.2025 23:59
Ayrıca belirtmek isterim karakterim ganton konutlarında yaşıyor söylediğiniz gibi diğer birlikleri veya savaş bölgesi veya daha önceden o bölgede bir çatışmayada şahit olmadım (muhakkak olmuştur sadece denk gelmedim.) aktif savaş bölgesi olduğuna dair bir bilgim IC veya OOC olarak yok.Ayrıca bölgedeki herkesin yaralı olması şikayetçi olduğum kişinin aracında seyir halindeyken inip bir anda bana sıkması tamamen DM amaçlı gibi duruyor kendi tarafımdan bu yüzden şikayet oluşturdum.Aktif olarak rol yaparken bir anda oradan geçiyorum ve ateş ediliyor üstelik diğer birlikten olduğum söyleniyor ki alakası dahi yok.

#4 - 30.09.2025 00:21
Ayrıca belirtmek isterim karakterim ganton konutlarında yaşıyor söylediğiniz gibi diğer birlikleri veya savaş bölgesi veya daha önceden o bölgede bir çatışmayada şahit olmadım (muhakkak olmuştur sadece denk gelmedim.) aktif savaş bölgesi olduğuna dair bir bilgim IC veya OOC olarak yok.Ayrıca bölgedeki herkesin yaralı olması şikayetçi olduğum kişinin aracında seyir halindeyken inip bir anda bana sıkması tamamen DM amaçlı gibi duruyor kendi tarafımdan bu yüzden şikayet oluşturdum.Aktif olarak rol yaparken bir anda oradan geçiyorum ve ateş ediliyor üstelik diğer birlikten olduğum söyleniyor ki alakası dahi yok.
Diğer birlikten olduğun söylenmiyor, sanıldığın söyleniyor. Bence konu kilit burada.

#5 - 30.09.2025 00:44

Yav kralım allah aşkına ne çok seviyonuz forum üzerinden didişmeyi sen şikayetini açtın kendince haklı sebebin var evet, bizim arkadaşımızda kendi savunmasını yaptı ki orada savaş halindeyiz ne kadar mantıklı aa adam ölmüş gidip bi bakayım demek uzatmanın ne mantığı var bak ben zamanında çok didiştim çok ceza aldım gerek yok emin ol oyun bu kalp kırmaya değmez keyfimize bakalım hayırlı forumlar <3

#6 - 30.09.2025 14:12
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=177227.0

+ olarak şu açıdan incelenirse güzel olur, inceleyen yetkiliye ricamdır.

#7 - 30.09.2025 20:42
Savunma kabul edildi.