Konu: [20.09.2025] İhlaller Zinciri (Juan Morillo - Maskeli 51711 - Federico Parelta)  (Okunma sayısı 302 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.09.2025 18:02

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Juan Morillo ( @mare ) - Maskeli 51711 - Federico Parelta ( @oxopane )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Dylan Lawson ( @Claw )

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Örnekler
- Bir otobüsü tutup fırlatmak
- Yüksek bir yerden atlamak ve atlama sonucu yaralanma gibi sonuçlarını yok saymak
- /me ile verilen hareketten alakasız veya aşırı bir hareket gerçekeştirmek: (Örneğin /me silahla bacağına ateş eder. belirtildikten sonra oyuncuya art arda ateş edip sistemsel bayıltmak)
- Normalde beyaz bir karakter kullanıp siyahi skin seçmek, çatışma için hitbox küçük skinler kullanmak

3.1. Sistemlerin rol ile desteklenmesi: Sunucu sistemleri oyuncuların rollerine kolaylık sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Sistemlerle etkileşimde bulunurken mutlaka rol ile desteklemelisiniz.
- Herhangi bir rol yapmadan bir mülkün, eşyanın sistemsel satışını yapmak
- Rol yapmadan karakterleri gasp etmeye çalışmak
- Emote vermeden silah çekmek (Savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.)
- Hastanede doktor varken koşarak /tedaviol yazıp çıkmak
- Restoran/bar/cafe, yemek tezgahı vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak veya satmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Dylan Lawson ile, bir karakterin mülk aramalarını gerçekleştiriyorduk. /rapor komutundan araç plakası ile sinyal talep ettik ve Unity Station civarında olduğu söylendi. Aracı ararken, Unity'nin içine girdik ve araçtan indik. Bir anda arkamızda bir Sultan belirdi ve amaçları olmadan DM yoluna başvurarak bize ateş etmeye başladılar. Videoda göründüğü üzere de, hızla gelip Juan Morillo karakteri F basıp atlıyor (üstünlük sağlamak için) bunu yaptığını düşünüyoruz. Kişinin powergameden ceza almasını, sebepsiz yere polislere karşı DM attıkları için cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Bunun başlıca bir sebebinin de, açtığımız diğer şikayetten kaynaklı OOC Kin&Nefret'ten kaynaklandığını düşünüyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin yasaklanacağını bildiği halde ( @mare ) böyle bir olaya kalkıştığını ve OOC Nefretini soğutmak için böyle birşey yaptığını düşünüyoruz. Ayrıca kişilerin ESP kullandığına dair şüphelerimiz mevcut, basit bir Sultan'ı (çakar yok, siren yok.) hazır halde bekleyip, emoteler hazır şekilde gelip ateş ettiğini görüyorsunuz.

#1 - 20.09.2025 18:03
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 20.09.2025 18:06
Alıntı
Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin yasaklanacağını bildiği halde ( @mare ) böyle bir olaya kalkıştığını ve OOC Nefretini soğutmak için böyle birşey yaptığını düşünüyoruz. Ayrıca kişilerin ESP kullandığına dair şüphelerimiz mevcut, basit bir Sultan'ı (çakar yok, siren yok.) hazır halde bekleyip, emoteler hazır şekilde gelip ateş ettiğini görüyorsunuz.

bu ne ? ben niye senin açtığın şikayetten yasaklanayım dostum? sen kimsin ki? icde karakterin çeteme küfretti ve karakterim r20 o yüzden icde denk gelince ateş açtık bu dm değil. emote hazır olsaydı düzgün yazardım baksana chate emote yanlış yazdıgım için araçtan yanlışlıkla kendim f basıyorum. amaç dm değil icde ona göre hareket edersin, savunmam bu kadar tşk seni tanımıyom bide sana kin güdmem

#3 - 20.09.2025 18:10
Eğer kanıtlarınız mevcutsa buraya yollayın, yazıyla savunma yapıyorsunuz. Zaten gönderdiğiniz ss lere bakılarak bu şikayet sonuçlanıcak âhkam kesmeyle sonuçlanmaz teşekkürler

#4 - 20.09.2025 18:12
Karakterimin, çetene dair küfür ettiği SS'i atmanı talep ediyorum. Ayrıca, sirensiz ve çakarsız siyah bir Sultan'ı önceden nasıl görüp, silahlarla ateş ettiğinizi de merak ediyorum. ESP şüphesi mevcut, 2025 yılında yaşıyoruz "- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak" DeathMatching kapsamına giriyoruz. Bir nevi DM'yi kabul ettin, Powergame yaptığında zaten videoda görünüyor.

Maskeli 51711'in Josue Garcia ( @Mea) olduğunu admin arkadaşlardan öğrendik. Bir adminin de böyle davranışlara göz yummaması için kendisi hakkında yönetici şikayeti oluşturacağız veya inceleyen PDSTAFF yetkilisi @Scealten bu durumu göz önünde bulundurursa seviniriz.
« Son Düzenleme: 20.09.2025 18:17 Jacker »

#5 - 22.09.2025 02:20
Bu videoda da yavaşlatılmış halde olarak Silent Aimbot şüphesi mevcut.

bu ekran görüntüsüne bakıldığında son hitten 3 önceki hitin Juan Morillo'ya ait olduğu görülüyor. Fakat kişinin kendi attığı youtube videosunu yavaşlattığımızda sağa sola sıktığını görüyoruz.

#6 - 22.09.2025 08:43
Bu videoda da yavaşlatılmış halde olarak Silent Aimbot şüphesi mevcut.

bu ekran görüntüsüne bakıldığında son hitten 3 önceki hitin Juan Morillo'ya ait olduğu görülüyor. Fakat kişinin kendi attığı youtube videosunu yavaşlattığımızda sağa sola sıktığını görüyoruz.

sabah uyandim ekmek almaya gidiyodum sikayetlere bakinayim dedim azcik. gercekten video editlenmis olsa bile atilan 3 hitin hic biri tutmuyor videoda. ama hasarlae kaydina bakinda 3te 3 yani. r20 karakterin vu denli bariz memory-silent kullanimi, goz gore gore bununla ytye video atmasi sasirtti. keske daha legit anlari koysaymissin videoya. su iki uc kaniti kor topal bile incelese su goturmez memory silent kullanimi sonucuna varir yani cok enteresan. belki bi sekil bi yetkili arkadas editli videodan islem yapilmiyor ayagi yapip olayi sineye ceker ama son zamanlarda cok islem uygulandi bu tarz videolardan. apacik bi hile kullanimi mevcut yani, boyl3 seyler gormezden gelinip onu acilmasin bu tarz davranislarin (ki arkadas r20 ornek oyuncu olmasi grekirken.)
« Son Düzenleme: 22.09.2025 08:45 gokturk »

#7 - 22.09.2025 09:19
Hasarlar göz önünde bulundurulursa arkadaş 1.5 saniyede toplam 3 hit atmış deagle ile hatta mermiler bizim departmana geliyor ne hikmetse

#8 - 22.09.2025 15:32
bir olup mareyi hileden banlatalım adlı konseptinizi beğendim, boş boş konu başlıkları altında bana duyduğunuz hayranlıkları kininizle kusmanızdan sıkıldım. geçerli bir kanıdınız varsa sunun, savunmasını yapayım. hileden de açın sıkıntı yok sizi tanımıyom boşuna çırpınıyonuz forumda

#9 - 22.09.2025 21:13
 :D