Merhaba,
Öncelikle açılan şikâyete cevap olarak kendi bakış açımı anlatmak isterim.
Olayın başlangıcında araçlarımız kafa kafaya çarpıştı. Bu çarpışmadan sonra ben karakterimle IC olarak tepki gösterdim ve “önüne bak” şeklinde konuştum. Karşı taraf ise IC’ye uygun rol dönmek yerine bana “Napıyorsun *mına ” diyerek ortamı gerginleştirdi ve ardından bende Tekrar önüne bak *mına diye karşılık verdim .roleplayi bozucu bir tavır takındı. Bu noktada olay tamamen IC (In Character) olarak çatışmaya döndü. Eğer yapıcı bir dil ile yaklaşssaydı bizlerde yapıcı bir dil ile özür dileyip giderdik, fakat tahrik etmeyi seçti.
Karakterim Alfredo Ramirez geçmişi, mizacı ve oynadığım çete kültürü gereği böyle bir hakareti sineye çekmez. Bu yüzden yanımdaki kişilerle birlikte tamamen IC olarak o şahsın peşine düştük. Önünü kestik, saldırı girişiminde bulunduk. Yani yapılan hareket DM değil, hakarete verilen IC tepkidir.
Karşı taraf ise olayın öncesini kayda almayıp sadece saldırı anını paylaşarak durumu çarpıtmaktadır. Eğer olayın tamamı izlenseydi, neden saldırıya geçildiği çok açık şekilde görülecekti.
Benim herhangi bir OOC kastım veya kural ihlali yapma niyetim olmadı. Yaşanan tüm aksiyon, IC olayların gelişimidir. Şikâyetin asılsız olduğunu düşünüyorum.
Ek olarak belirtmek isterim ki, olay sırasında karşı taraf araçtan indikten sonra yanımdaki arkadaşım IC olarak kendisine yumruk attı. Fakat şahıs hiçbir tepki vermeden, sanki darbe almamış gibi davranıp aracına binerek kaçtı.
Bu durum roleplay devamlılığını bozmakta ve açıkça Powergaming kapsamına girmektedir. Çünkü darbe alan bir karakterin buna uygun tepki vermesi gerekirken, oyuncu bunu yok saymıştır.
Sonuç olarak:
Olay tamamen IC gelişmiştir (kaza + hakaret + takip + kavga).
Karşı taraf role uygun şekilde oynamamış ve eksik video ile durumu çarpıtmıştır.
Yumruk yemesine rağmen kaçması, kurallara aykırıdır ve video da bunu göstermektedir.
Dolayısıyla şikâyetin asılsız olduğunu, aksine karşı tarafın roleplayi bozduğunu düşünüyorum.
Saygılarımla,
Alfredo Ramirez