Konu: REFUSE RP + ROLDE Q ayıptır yahu  (Okunma sayısı 126 defa)

#0 - 17.08.2025 14:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Antony_Kingsley @bcberat06 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Arnold_Schulz, Ronnen_Koppel, Ettore_Bianchi @HypnosQQ @cwn019 @Nebioğlu 

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13:35 17.08.25

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Emotesiz bir şekilde yanımdayken araba çalması da var, Arnold Schulz ve bir değerli supportumuz şahit fakat ssi yok, hurdalığa kaçıracağını bildiğimiz için hurdalığa hızlıca gidip önünde bekledik ve beklediğimiz gibi de oldu. Gelir gelmez silah doğrulttuk beni maddi zarara sokacağı için. Silah doğrultunca FEAR-RP yapmak ve araçtan inmek yerine geri çıkmaya çalıştı o sırada silahla sıkmak zorunda kaldık. Sıktıktan sonra emoteleri okursanız role uymadı ve benim gibi sakin bir adamı dellendirip hiçbir şey olmamış gibi rolde q attı :D

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Saygılar, sevgiler.

« Son Düzenleme: 17.08.2025 14:08 xwin »

#1 - 17.08.2025 14:07
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 17.08.2025 14:12
Biz adama silah doğrultup risk almışız ve adam üstüne fear rp yapmayın kaçınca ise daha büyük risk alıp aracı durdurmak için sıkmışız. Şimdi bu rol bilmeyen arkadaşım yüzünden belki bizi polis yakalayabilir ve deaglemız gidebilirdi. Rolde Q atmasa hiç önemli değil lâkin büyük bir risk almışız bu adam yüzünden, en ağır jaili yemesini istiyorum. Teşekkür ederim.

#3 - 17.08.2025 14:26
Alarich_Rabenwald ve Arnold_Schulz karakteri ile Idlewood tarafında roldeydik. Burada şahitlik yapabileceğim tek kısım, şikayetçi olunan karakterin yeşil Cheetah'ı, Alarich'in aracı açık bırakmasından dolayı çalmış olmasıdır. Rolün devamıyla ilgili bir şahitliğim yoktur.

#4 - 22.08.2025 10:41
Merhaba konu incelendiğinde şikayette yer alan rol içerisinde gerçekleşen durum kapsamında araç başına iki kişinin bir şekilde aracı etkisiz hale getirdikten sonra geldiği ve kapı açıldıktan sonra üstünlüğün bu iki kişide olduğu, sürücü koltuğunda bulunan Antony_Kingsley karakterinin bu andan itibaren Fear RP sergilemesi zorunda olduğu ancak bu gerekliliklerini yerine getirmeyerek araçtan inmek yerine role uyum sağlamayarak, bağlantısının kesildiği (bu durum chate herhangi bir sistem bildirimi olarak yansımasa da) kanıtlar arasında açıkça görülmektedir. Taraflar arasında PM kanalı üzerinden yapılan diyaloglarda da hatalı bir iletişim sergilenmiş olsa da bu durum kural ihlalini ortadan kaldırmaz ancak bu konuda şikayeti oluşturan tarafı açık bir şekilde ikaz ediyorum ki, hatalı bir tavır ve iletişim şekli.. Ayrıca olayın üzerinden altı günlük bir süre geçmiş olmasına rağmen şikayete konu olan oyuncu tarafından herhangi bir savunma yapılmamış ve bağlantı kopma/ayrılma durumundan sonra tekrar bir dönüş ve gerçekleşmemiş. Buna istinaden şikayetçi tarafın sunduğu kanıtlar ihlalin gerçekleştiğini net bir şekilde ortaya koymaktadır. Tüm mevcut kanıtlar roldeki uyumsuzluğu ve bağlantının rol ortasında kesilmesi ile beraber dikkate alındığında Antony_Kingsley karakteri cezalandırılacaktır.