Tarih: 12 Ağustos 2025
Dosya No: VC-DB/2025-0812
Hazırlayan: Dedektif M. Callahan
Olayın Keşfi: 16 yaşındaki Eddie [soyadı gizli], Ganton bölgesinde ikamet eden bir polis memurunun evine yönelik sahte ihbar (SWATting) girişiminde bulunmuştur. Sahte ihbar sonucunda memurun evine acil müdahale birimleri sevk edilmiş, olay kısa sürede asılsız olduğu anlaşılmıştır. Olay sırasında kullanılan yöntemler yeterince gizlenemediğinden failin kimliği tespit edilmiştir.
Olayın yaşandığı bölgenin, yerel bir sokak çetesinin yoğun faaliyet alanı olması sebebiyle, ilk etapta çete üyelerinin olaya karışmış olabileceği değerlendirilmiş ve birçok üye sorguya alınmıştır.
Olayın Gelişimi:
10 Ağustos 2025 – 21:45 – Polis merkezi, Ganton bölgesindeki bir polis memurunun evinde silahlı çatışma ve rehin alma olayı olduğuna dair acil bir çağrı aldı.
21:48 – Özel müdahale birimi (SWAT) olay yerine sevk edildi.
21:55 – Evin sahibi olan memur, durumun tamamen asılsız olduğunu bildirdi.
22:10 – İhbarda kullanılan IP adresi ve çevrim içi platform bilgileri incelenmeye başlandı.
11 Ağustos 2025 – 10:30 – Dijital izler Ganton bölgesinde yaşayan 16 yaşındaki Eddie’ye ulaştı.
Sorgu Kayıtları
Tristan Risingstar
Sorgu Başlangıcı: 11:40
Dedektif: "Eddie’yle aran nasıl?"
Tristan: "Aramız yok, o çocuk çeteden falan değil. Mahallede takılıyor ama... her gördüğümde Discord falan kullanıyor."
Dedektif: "Sahte ihbarı senin yönlendirdiğin söyleniyor."
Tristan: "Hayır. O kendi kafasına göre yaptı. Hatta bir kere bana ‘SWAT’ı şaka olsun diye birinin evine yollarım’ dedi. Ben de ‘salaklık yapma’ dedim."
Huxley Dwainstar
Sorgu Başlangıcı: 11:15
Dedektif Callahan: "Olay gecesi sen neredeydin, Huxley?"
Huxley: "Bunu yüzüncü kez söylüyorum, o gece barbeküdeydim. Eddie denen ufaklık da oradaydı, elinde telefonuyla bir köşede duruyordu."
Dedektif: "Telefonunda ne yaptığını gördün mü?"
Huxley: "Görmedim, ama kendi kendine kıkırdıyordu. Bak, biz polisle uğraşırız ama böyle çocukça işlere bulaşmayız."
Ruben Maller
Sorgu Başlangıcı: 12:05
Dedektif: "Olayın yaşandığı gece Eddie ile iletişimin oldu mu?"
Ruben: "Evet, bana mesaj attı. ‘Bir sürprizim var, bekle’ dedi. Sonra siren sesleri geldiğini söyledi. Ben işin içinde olmadığımı kanıtlamak için mesajları gösterebilirim."
Morris Manhattan
Sorgu Başlangıcı: 12:30
Dedektif: "Morris, seni birkaç kişi olayla bağlantılı gördüğünü söyledi."
Morris: "Dedektif, o çocuk benden sadece polis memurunun adını sordu. Ben de mahallede herkesin bildiği ismi söyledim. Ne yapacağını bilmiyordum."
Dedektif: "Yani, ona hedefi sen mi verdin?"
Morris: "Bakın, bu mahallede herkesin adı geçer. Ben sadece muhabbet ettim, olayın bu noktaya geleceğini nereden bileyim?"
Dedektif: "Yaptığın da bir çeşit yardım sayılır."
Morris: "Tamam, ama planı o yaptı. Benim payım yok."
Sonuçlar ve Öneriler:
Yapılan dijital incelemeler ve tanık ifadeleri doğrultusunda, olayın tamamen Eddie tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Eddie, sahte ihbarı internet üzerinden ücretsiz numara değiştirme servisleri ve VPN ile yapmaya çalışmış, ancak cihaz kimliğini gizlememesi sebebiyle kısa sürede tespit edilmiştir.
Eddie’nin eylemleri, “Asılsız İhbar”, “Kamu Görevlisine Karşı İşlenen Suçlar” ve “Kamu Düzenini Bozma” kapsamında değerlendirilmiştir. Yaşı nedeniyle dosya Çocuk Suçları Birimi’ne devredilmiş, Eddie ıslah evine yerleştirilmiştir.
Dedektif M. Callahan
Vice City Polis Departmanı – Dedektif Bürosu
Dedektif M.Callahan'in yorumu: “Bu olay bize gösterdi ki, bazen en büyük baş ağrısını çeteler değil, sokak köşelerinde telefonuyla vakit geçiren bir çocuk çıkarabiliyor. Eddie belki sadece ‘şaka’ yaptığını sanıyordu ama bu tür ‘şakalar’ SWAT’ı harekete geçirir, mahalleyi karıştırır ve masum insanların hayatını tehlikeye atar. O yaşta olmasına rağmen bu kadar tehlikeli bir eyleme kalkışması, gelecek yıllarda daha ciddi sorunlar çıkarabileceğinin işareti. Umarım ıslah evi ona düşünme fırsatı verir.”