Konu: [30.07.2025 - Rashaun_Vaughn ] Non RP - Refuse RP - Power Gaming  (Okunma sayısı 129 defa)

#0 - 31.07.2025 10:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Lewzy Rashaun_Vaughn

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @atomfurki Antonio_Marceletti , @Mert4171 Silvio_Lazzari , @throvision  Stefano_Bellamo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: ss

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Power Gaming
Spoiler: GösterGizle
3.8. GTA San Andreas oyun fiziklerinin gerçek dışı kullanılması: Powergaming kapsamında değerlendirilmektedir.     
      BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      Car Surfing — hareket eden araçların tavanı, kaputu üzerinde seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.

Kısmi Refuse RP.

3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

PG 3.9
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: RaShaun Vaughn isimli oyuncu, üç kişiden saldırı aldığı esnada  siyah Premier marka aracın ön koltuğuna binerek doğrudan Non-RP yaptı. Üstüne araç içerisinde polisleri aramaya başladı ve atılan emotelere yanıt vermedi.

Oyuncunun araçtan başarılı bir şekilde indirildiği emote'e rağmen buna karşı koyması Refuse RP’dir. RP’yi kendi lehine bozmak için emote'lara karşı direnmesi net bir ihlaldir.

Dahası, bir süre sonra araçtan inip mavi cheetah’a geçerek oradan kaçması, olay ciddiyetini tamamen görmezden gelip ortamı tiye almasıdır. Bu davranışı da doğrudan Tekrar ve tekrar non , refuse , pg olarak değerlendirilebilir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Ek olarak bu şahıs son iki hafta içinde defalarca ceza almış birisi. Bireysel gözlemime göre bu kişi VICE sunucusunun genel kalitesini sabote etmek amacıyla sistematik şekilde ihlaller yapıyor. Artık uyarı veya kısa süreli jail cezası çözüm olmuyor. Bu kişinin #TEMIZVICE ilkeleri gereği ya tamamen topluluktan uzaklaştırılması ya da en az 2000–3000 dakika gibi ciddi bir jail cezası alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü düşük ceza aldıkça davranışlarını aynı şekilde sürdürüyor.

Hayır yetmemiş gelecekten bile ceza almayı başarmış :D

« Son Düzenleme: 31.07.2025 22:19 Falacer »

#1 - 31.07.2025 11:17
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 31.07.2025 12:55
Şunu ekleyebilirim, arkadaş o bulunduğumuz yerden kaçmaya başlayınca takipte kaldım, polisler kendisini yakaladığında /q attı , o sırada orada bulunan yetkili arkadaşa jail attı, ss lerde görünen 30.07 tarihinde 1200 dakika yediği ceza o rolün devamındaki haraketten dolayı yediği cezadır.

Daha öncesinde yapmış olduğu ihlaller için şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 01.08.2025 21:17
arabaya binmedim, zaten arabadaydım, Yanımda bi arkadaşım vardı, kapılar kilitlenmişti ama o role yansımamış, bende kilitli diye emote attım.

#4 - 01.08.2025 22:32
arabaya binmedim, zaten arabadaydım, Yanımda bi arkadaşım vardı, kapılar kilitlenmişti ama o role yansımamış, bende kilitli diye emote attım.

Nice try.

#5 - 02.08.2025 08:06
İncelemede.

#6 - 03.08.2025 12:17
Şikayet incelendi.

Rashaun_Vaughn karakteri İllegal kural ihlali & Non RP kapsamında işlem görecek.

Vincent Moretti karakteri aynı ekran görüntüsü üzerinden uyarıldığı için, uyarı bu şikayette de geçerlidir.( https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=174310.0 )

K&A