Konu: Feyeno Grandel - Sayısız Kural İhlalleri [30.07.2025]  (Okunma sayısı 119 defa)

#0 - 30.07.2025 00:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Feyeno Grandel @klaysery

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jimmy Conetti

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.07.2025 - 30.07.2025

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Ortak Nezaket
/pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
Guns out of ass: Büyük silahları mümkün olmayan yerlerden(cep, bisiklet vb.) çıkarma.
Retarted RP.
Güvenli Bölge İhlali
OOC Tehtid
DM
Trolling
/B Bölmek
Hile Kullanımı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi, tamirhanemde durduk yere olay çıkartmıştı orası Vice Mall'ın dibi ve güvenli bölge sayılıyor çünkü aynı yerde bir arkadaşımız birini vurduğu için güvenli bölge ihlalinden OOC jail işlemi uygulanmıştı. Ek olarak /do kanalından belirtmemize rağmen /do Güvenli Bölge İhlali İzni tarzında saçma sapan şeyler yazdı, bir sopa ile dört kişiyi aynı anda düşürdü muhtemelen hile kullanıyor ki zaten SS'leri dikkatlice okursanız görebileceksiniz. Ayrıca merak ettiğim bir diğer husus ise bu arkadaş bir ay içerisinde tam 5 kere çoğunluğu troll ve güvenli bölge kural ihlali olmak suretiyle cezalandırılmış. Banlanmasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: ALBUM

Ek açıklamalar(varsa): Vice RP gibi bir sunucunun rol kalitesi bu tarz oyuncular yüzünden düşüyor diye düşünüyorum, gereğinin yapılmasını arz eder, iyi oyunlar dilerim.

#1 - 30.07.2025 00:50
(Jimmy Conett )   Olay sırasında oradaydım, arkadaş elinde sopa ile tamirhaneye girdi, pm yolu üzerinden burası güvenli  bölge illegal veya agresif rol yapma diye. Arkadaşı roll icabı dışarı götürmeye çalışırken afk taklidi yaptı. Bende araba ile dışarı sürükledim /Do Dışarı çıkarma rolu fast yazdım arkadaş taklidi bırakdı. Sonra /b den afk dağilsen niye rolle uymadığını sordum bana seni malamut ederim ooc den ana bacı katıp sopa ile emotsuz silah çekip saldırdı. Güvenli bölge olmasına rağmen birşey yapmadım, Vurmadım. Gargantua adlı yetikili orada silah çektiğim için ooc hapise atmıştı orası güvenli bölge sayılıyor. Herşey ortada adamın troll+Güvenli bölge ihali ile aldığı cezalar ortada bu adamı Vice Rp'de bulundurmak bir hakarettir, böyle kaliteli roleplay serverlerinde bu tür şahıslar oyun hevesini alıyor, bu adam 300 dakika Güvenli bölgede vurduğu için ceza alsa çıktığı gibi aynısını yapıcak. Ben şahsın hesabının yasaklanması yönü kanaatindeyim. Lütfen 1 kişi bütün oyunun huzurunu ciddiyetini kaçırmasına izin vermeyin. İlk defa yapmadı bu sonda olmıyıcak. Lütfen bunun gibi şaklabanları oyun içerisinde barındırmayın.

#2 - 30.07.2025 00:54
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=174173.0 bu arkadaş açtığım şikayette ban yedi denildi, yine aynı trolleri yapıyor bu sefer gerçekten ban yesin

#3 - 30.07.2025 01:12
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=174173.0 bu arkadaş açtığım şikayette ban yedi denildi, yine aynı trolleri yapıyor bu sefer gerçekten ban yesin
Çok tuhaf, yasaklandı denilmiş fakat herhangi bir aksiyon alınmamış. Teşekkür ederim hatırlattığın için, umarım bu sefer gereği yapılır.

#4 - 30.07.2025 02:17
hala devam ediyor eylemlerine. ben de şahidim

#5 - 30.07.2025 04:47
Savunmanız için 24 saat süreniz bulunmakta. Savunma yapmayacaksanız veya tamamladıysanız, yorumla belirtiniz.  @klaysery

#6 - 30.07.2025 10:20
Savunmanız için 24 saat süreniz bulunmakta. Savunma yapmayacaksanız veya tamamladıysanız, yorumla belirtiniz.  @klaysery
Yukarıda arkadaşın paylaştığı şikayette karakterin yasaklanacağı söylenmiş, kendisi zaten troll. Aldığı cezalar ortada. Savunma istenmeden cezalandırılması daha iyi olmaz mı? Tabi yine siz bilirsiniz.

#7 - 31.07.2025 01:09
Öncelikle selamlar çok değerli dostlarım, amacım troll veya başka birşey değil. Jimmy conetti adlı arkdaşımız seri katil kıyafeti giyip arkadaşımızı dövmüştü fakat rolde maskeli bir şekilde olduğu için tanımamazdan gelmiştik. Bir bar'da yine benimle sorun çıkardı ve sonrasında kalp krizi geçirme rolü ypatı gittim adam akıllı yardımcı oldum rolümüzü y aptık. Oyuna yeni girmişim arabamı yaptırıcam arakdaşım bana dediki gel burda yaptır ucuza yapıyorlar, bir gittim jimmy conetti arkadışımı silahla vurmuş o y üzden jail yedi silah çekti diye falan değil yani. Sonrasında bende sopayla emoteli bir şekilde jimmy'e saldırdım arkadaşımı vurmuş dur napıyorsun mu diyeceğim. Sonra bu jmmy'nin arkadaşları geldi dördünüde yere düşürdüm bu arada iltifat için teşekkürler.  Bu olaydan dolayı jail yedim arkadaşımı vurdular bende onları vurdum diye.  Neyse ertesi gün Jimmy'nin mekanına gittim ve arabamı yaptırcaktım indirim falan yaptıyorduk derken 400 hat zencilerindne hasım olduğum biri geldi ve onunla fight attık bu sırada herkes kavgya dahil oldu ve ben orda açık açık 6-7 kişiyi tek başıma düşürdüm sonra god mode'dan şüphelendiler ve ban yedim, ardından video kayıtlarımı sundum temiz olduğum ortaya çıkınca banım açıldı. Gelelim bu  diğer arakdaşlara car meet etkinliğinde ferrarisiyle önümüzden geçip geçip bizi rahatsız ediyoralrdı bende dedimki azıcık daha geçersen seni araçtan indiririm. oda öyle mi dedi geldi, sonra bi anda maşallah 10 kişi oldular car meet'de beni düşürdüler loglardan falan bakın admin tarafından revlendim ve arkadaşlara pmden yazdım kuzen burada vurmayın admin rev atıyor diye. Biz arabamızla çıktık golf arabasyla bizi takip ettiler, bizde bir köşede durduk ve kapışmaya başladık o sırada polis geldi sordu dedi şikayetçimisiniz dedik hayır. Sonra bbizi saldılar, ben afk kaldım bunlar afk 3 kişi beni düşürmüşler, bende geldiğimde arkadaşım polisi aramış onları şikayet ediyordu. Dediğim gibi rol içinde zaten bir hüsumetimiz var ayriyetten kavga etmişiz. Bennde rol içinde küfürler savurdum onlarda bize savurdu, polis tam bunu alıcakken oyundna çıktığı için ve ordaki admin rolü denetlerken bunu bize bildirmediği için bende bilerek çıktığını düşündüm ve aptal bu salak la yazdım. Ooc jail yiyecekti çünkü rolde q attığı için sonra admin dedi bir daha  /b yazarsan jaile atarım uyardı beni bende bir daha atmadım. Rol içinde türkçe terim kullandım ve bundanm dolayı şuanda 500 dk jail aldım hakkımda bulunan bütün suçlamaları red ediyorum avukat talep ediyorum video kayıtlarım var.

#8 - 31.07.2025 01:59
Merhaba, şikayete konu oyuncunun geçmiş safahatini kontrol ettim. Savunmasında belirttiği gibi bir 3. parti yazılım incelemesine tabii tutulmuş olup sunduğu kanıtlar çerçevesinde herhangi bir sorun olmadığı gözlemlenmiş ve ilgili şikayetlerdeki yetkili kanaatleri düzenlenmiştir. Sunulan görsellerin incelenmesi sonucunda açık bir şekilde belirli olan rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız. Sunucu kurallarında belirtilen Güvenli Bölgeler arasında bulunmayan bu noktada, agresif rollerin gerçekleşmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Şikayete taraf olan karakterler arasında Sean_Bradford ve Feyeno_Grandel'in /b kanalı üzerinden Ortak Nezaket kurallarını açıkça ihlal ettiği gözükmekte olup, /b kanalı üzerinden ağır hakaretlerde bulunan Feyeno_Grandel için ekstra cezalandırma uygulanacaktır.
« Son Düzenleme: 31.07.2025 02:05 Pink »