Konu: [28.07.2025] Deathmatch - Metagaming  (Okunma sayısı 352 defa)

#0 - 28.07.2025 05:58

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Julius_Ehmann @guxway / Lorenzo_Constantino @alihann06 / Matti_Kesseli @A554S1N / Luis_Sanchez @yruzgar

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Volkhardt_Eisenfaust @chiF  / Ryder_Goodman @ManikaLee / Sergei_Pavlov @Santaff

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.07.2025 03:43

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Idlewood bölgesinde maskeli şahısı (Julius_Ehmann) görüyoruz ve trafik durdurması yapmak istiyoruz. Ardından şahıs kaçmaya başlayarak direktiflere uymuyor. Sirenli bir şekilde aracı kovalarken şahısın arkadaşları arkamızdan aniden gelip bizi düşürüyorlar, (Sıkıp düşürmelerinde bir problem yok aracı kovaladığımız için.) burada Metagaming olduğunu düşünüyorum. Daha sonrasında düştükten sonra destek çağrısında bulunuyoruz ve akabinde destek birim geliyor, yaralıları alıp hastaneye yönelirken şahıslar 1 tur daha gelip bizi sebepsiz bir şekilde tekrardan düşürüyorlar, burada Deathmatch olduğunu düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Video 1: https://streamable.com/40bf4x
Video 2: https://streamable.com/t57bk6

Ek açıklamalar(varsa): Metagaming/Mixing için kanıt video 1 de bulunuyor, video 2 olayın devamı ve Deathmatch kayıtı video 2 de bulunuyor.

« Son Düzenleme: 28.07.2025 16:39 Schnel »

#1 - 28.07.2025 11:01
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 28.07.2025 14:46
şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 29.07.2025 00:17
Merhaba, öncelikle bu olayın yaşandığı sabah oyuna yeni girmiştim ve üzerimde silahlarım vardı. O sırada hood bölgemde bir ekip aracı bulunuyordu. Oyuna yeni girdiğimi görmesine rağmen telsizden "Silah" tarzında bir yazı yazıp, yapmaması gereken bir şey yapmıştı. Neden yapmaması gerekiyor? Oyuna yeni girdiğimi görüyor, orada hiçbir şey yapamayacağımı da biliyor. Bu durumdan faydalanıp, kendi aleyhine bir şey yapıyor arkadaş. "Ama bu sizin ile alakalı değil, neden kaçıp size sıktığımı anlatıyorum." Ben de bu durumu yaşadığım için, karakterim adına aranma açıldığını düşünüyorum. Aynı araç ile kaçmıştım. Üzerimde yine tüfek ve tabanca olduğu için, direkt olarak riske atmak istemedim kendimi. Tek başıma sıkma riskini göze aldım.

Meta konusuna gelirsek, sizi tek başıma vuruyorum. İki polisi de araçtan neredeyse araçtan inmelerine vakit bırakmadan yaralıya düşürüyorum. Sonrasında arkadan bir araç gelip, size sıkıyor. Alakam da yok. Daha sonrasında zaten sizi bekleyip, tekrardan ateş açarak düşürmüşler. Burada tesadüf gibi bir durum yaşanmış. Silah hasarlarının değiştiğini bildiğim için araçtan inip, ikinize de tek sıkıyorum. Sonradan dahil olan araç ile bir alakam yok. Sonrasında onlardan da kaçıyorum, zaten. Belki bana DM atarlar düşüncesi ile. Hasar loglarına da bakabilirsiniz, isterseniz. İkinci defa ateş açıldığı zaman, o ortamda bulunmuyordum.

#4 - 29.07.2025 11:04
@alihann06 @A554S1N @yruzgar 24 Saat içerisinde savunmalarınızı iletin.

#5 - 29.07.2025 15:29
Hocam iyi hoş da ben ne alaka :D Bir karışıklık oldu galiba, ben sizinle rol falan da yapmadım. Video da adım bile yok yani, karışıklık var sanırım.

#6 - 29.07.2025 15:36
Ayrıca ben o saatte oyunda bile değildim. XD

#7 - 29.07.2025 15:43
Hocam şimdi fark ettim. https://streamable.com/40bf4x Bu videonun 1.24 dakikasında /hasarlar da adım geçiyor. Görüldüğü gibi 27 Temmuz 00:00:42 de araçla yanlışlıkla çarpmışım sanırım. Bence bu olay yaşadığınız bu olayla bağımsız. Size herhangi bir zaman yanlışlıkla çarpmış olabilirim. Yine de şikayetçi olmak istiyorsanız şikayet açabilirsiniz. İyi forumlar. :sampanya:

#8 - 29.07.2025 20:40
Hocam şimdi fark ettim. https://streamable.com/40bf4x Bu videonun 1.24 dakikasında /hasarlar da adım geçiyor. Görüldüğü gibi 27 Temmuz 00:00:42 de araçla yanlışlıkla çarpmışım sanırım. Bence bu olay yaşadığınız bu olayla bağımsız. Size herhangi bir zaman yanlışlıkla çarpmış olabilirim. Yine de şikayetçi olmak istiyorsanız şikayet açabilirsiniz. İyi forumlar. :sampanya:

Durum eğer gerçekten böyleyse bir sorun yok, şikayet diğer oyuncular için değerlendirilebilir.

#9 - 31.07.2025 07:44
@Schnel 24 Saat içerisinde kanıtları yeniler misiniz.