Konu: Noumouke Hightower DM  (Okunma sayısı 130 defa)

#0 - 27.07.2025 16:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Noumouke Hightower @yıldızlarparlar

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.07.2025 - 15.48

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: DM
Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Noumouke Hightower isimli karakter, çalmak üzere içinde bulunduğum araçtan inmeyi reddedince karakterime ateş açtı. Kişilere hiçbir şekilde silah göstermedim, iki kişi oldukları için duruma uygun olarak araçta kalmayı tercih ettim. Çalmaya çalıştığım araç, ne Noumouke Hightower karakterine ne de yanında bulunan Kieran Drake isimli karaktere ait değil.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/ar32ow

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 27.07.2025 16:43
İki tarafında amacı aracı çalmak, kişi sayısı olarak daha fazlayız senden. Araçtan inmen için uyarılar veriyorum, fear yapmıyorsun. Silah çekiyorum, silahla tehdit ediyorum. "Sıkmaya yemez" gibisinden konuşuyorsun silahlı adama. Vurulunca DM oluyor sonra.

Spoiler: GösterGizle

#2 - 27.07.2025 16:44
Sayıca fazlasınız. Araçtan aşağı atma rolü yapıp dövmek yerine neden ateş açtın?

#3 - 27.07.2025 16:52
Sayıca fazlasınız. Araçtan aşağı atma rolü yapıp dövmek yerine neden ateş açtın?
silah çektiğim anda inip kaçman lazımdı, ateş etmeden önce uyarıyorum sste var. senin arabada oturup küfür etmeye devam etmen okey yani  :D

#4 - 27.07.2025 16:53
Merhaba olay içerisinde bende olduğum için birkaç ekleme yapacağım, ilk öncelikle o arabayı ikimizde gördük senin arabadan inmeni istedim, sen telefonundan birilerine sms gönderip buradan gitmezsen çok kötü olacak tarzında konuştun bende bunun üzerine sms ile Noumouke karakterini çağırdım araçtan inmeni birçok defa söyledik, gerçekci olarak düşündüğünde sana birisi silah doğrulttuğunda çalıntı bir arabayı bırakman gerekirdi, üstelik iki kişiyiz sen inmek yerine "indir o halde" tarzı gerçek dışı davranarak arabadan inmeyi reddettin, fear rp yapmadın sonuç olarak seni vurmak zorunda kaldık.

#5 - 27.07.2025 16:58
silah çektiğim anda inip kaçman lazımdı, ateş etmeden önce uyarıyorum sste var. senin arabada oturup küfür etmeye devam etmen okey yani  :D

https://prnt.sc/HEvnpCIiN_at

Sen silah göstermeden önce arabanın içindeydim ve mantıken siz beni araçtan dışarı atana kadar güvende olmam gerekiyor. Yukarıda paylaştığım, videodaki chat-logu referanslayan ekran görüntüsünün de kanıtladığı üzere silah çektikten sonra size küfür etmedim. Rol yapmaya fırsat vermeden "İn yoksa sıkarım." yazıp direkt emote vererek ateş açtın ve video da bunu kanıtlıyor. Üstünde silah bulunması onu her yaşadığın problemde kullanman gerektiği anlamına gelmiyor.

#6 - 27.07.2025 17:02
Realistik olarak düşündüğümüzde sana silah doğrultuluyor, sen ise silah doğrultulduktan sonra fear rp uygulamak yerine silahlı bir çete üyesine agresif çıkmaya devam ediyorsun ve sonucunda vuruluyorsun

#7 - 27.07.2025 17:04
Merhaba olay içerisinde bende olduğum için birkaç ekleme yapacağım, ilk öncelikle o arabayı ikimizde gördük senin arabadan inmeni istedim, sen telefonundan birilerine sms gönderip buradan gitmezsen çok kötü olacak tarzında konuştun bende bunun üzerine sms ile Noumouke karakterini çağırdım araçtan inmeni birçok defa söyledik, gerçekci olarak düşündüğünde sana birisi silah doğrulttuğunda çalıntı bir arabayı bırakman gerekirdi, üstelik iki kişiyiz sen inmek yerine "indir o halde" tarzı gerçek dışı davranarak arabadan inmeyi reddettin, fear rp yapmadın sonuç olarak seni vurmak zorunda kaldık.
İhlal olduğunu düşünüyorsan şikayet oluşturacaksın. FEAR-RP ihlali yapmadım, şayet yapsaydım dahi sizin düşündüğünüz gibi "FEAR-RP ihlali yapan bir kişiye ateş açabilirim" gibi bir olgu yok. Düşünce yapınıza göre rolü mantık çerçevesi içinde sürdürüp FEAR-RP şikayeti oluşturmanız gerekiyordu, ateş açmanız değil.
Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Daha fazla ileti göndermeyeceğim. Sunduğum kanıtlar ve kurallar gerektiği kadar açık.

#8 - 27.07.2025 17:04

https://prnt.sc/HEvnpCIiN_at

Sen silah göstermeden önce arabanın içindeydim ve mantıken siz beni araçtan dışarı atana kadar güvende olmam gerekiyor. Yukarıda paylaştığım, videodaki chat-logu referanslayan ekran görüntüsünün de kanıtladığı üzere silah çektikten sonra size küfür etmedim. Rol yapmaya fırsat vermeden "İn yoksa sıkarım." yazıp direkt emote vererek ateş açtın ve video da bunu kanıtlıyor. Üstünde silah bulunması onu her yaşadığın problemde kullanman gerektiği anlamına gelmiyor.
nasıl bir bakış açısına sahipsin anlamıyorum, sana silahı doğrultup 3 kere ikaz etmişim, yanımdaki çete üyesi de etmiş. halen daha küfür edip "yapabiliyorsan yap" kafasında bulunuyorsun. komik

#9 - 27.07.2025 17:08
Dostum gerçek hayatta sana silahlı bir çete üyesi silah doğrulttuğunda arabanda oturmaya devam mı edersin? Silahın varsa karşılık verirsin yoksada arabayı bırakıp ne denirse onu mu yaparsın? Yaptığın ihlal sonucu böyle bir durumla karşılaştın daha fazla uzatmaya gerek yok gereksiz bir şikayet olmuş.