Konu: [18.7.2025] Mileta Rajkovic, Zlatan Gojkovic ve arkadaşları, İhlaller Zinciri  (Okunma sayısı 485 defa)

#10 - 24.07.2025 01:47
EDIT
Bugün bir rol için birliğimizin bulunduğu bölgeye geldiler, bir rol sonrası gittiler. Tekrar dönüp arabayla bizi ezdiler. Bu yaptıkları rolden de cezalarını talep ediyorum. ( https://streamable.com/lgx4s6 )

#11 - 24.07.2025 02:38
EDIT
Bugün bir rol için birliğimizin bulunduğu bölgeye geldiler, bir rol sonrası gittiler. Tekrar dönüp arabayla bizi ezdiler. Bu yaptıkları rolden de cezalarını talep ediyorum. ( https://streamable.com/lgx4s6 )
Şikayeti inceleyecek adminin dikkatine Goran Nedeljkovic @Camargo arkadaşımın eklediği videoda bariz bir şekilde speed hack kullanıyor. Bu birliğin üçüncü speed hack şüphesi diğer şikayetleri de aşağıya bırakıyorum, bir tanesi ban yemiş bile. Gerekenin yapılması dileğiyle, iyi forumlar.
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=173788.0
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=173798.0

#12 - 24.07.2025 07:05
EDIT
Şikayeti inceleyecek adminin dikkatine Goran Nedeljkovic @Camargo arkadaşımın eklediği videoda bariz bir şekilde speed hack kullanıyor. Bu birliğin üçüncü speed hack şüphesi diğer şikayetleri de aşağıya bırakıyorum, bir tanesi ban yemiş bile. Gerekenin yapılması dileğiyle, iyi forumlar.
Tarafıma yöneltilen suçlamayla ilgili olarak açıklama yapma ihtiyacı duydum. Öncelikle belirtmek isterim ki, oyun içerisinde hiçbir şekilde hile, speed hack veya üçüncü parti yazılım kullanmadım. Oyunun kurallarına ve topluluk standartlarına son derece dikkat eden bir oyuncuyum.

Olayın yaşandığı ana dair görüntüleri izlediğimde, tamamen manuel olarak ani bir fren yaptığım ve düzgün şekilde yoluma devam ettiğim açıkça görülmektedir. Herhangi bir olağan dışı hızlanma ya da hile davranışı söz konusu değildir. Bu esnada takım arkadaşında bir lag (gecikme) yaşanmış olabilir. Bu nedenle durumu yanlış anlamış veya sistem yanlış algılamış olabilir.

Ayrıca, bu tür hataların zaman zaman yaşandığı GTA platformunun kendisi de oldukça hataya açık bir oyun motoruna sahip. Bu tarz durumlar, oyuncunun elinde olmayan teknik sorunlardan kaynaklanabilir. GTA'nın yapısal problemleri nedeniyle benzer durumların daha önce de yaşandığına tanık olduk.

Olayla hiçbir ilgim olmamasına rağmen, suçun üzerime atılması beni derinden üzmüştür. Söz konusu davranışın kötü niyetli olmadığı, tamamen oyun içi mekanikler ve teknik nedenlerle yaşandığı açıktır.
« Son Düzenleme: 24.07.2025 07:11 Camargo »

#13 - 24.07.2025 07:51
Hakkımda yapılan hile kullanımı veya kurallara aykırı davranış iddialarına karşılık olarak ekte sunduğum ekran görüntüsü, durumun gerçekliğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Görselde de görülebileceği üzere:

Araç içerisindeyim ve tüm veriler (hız, yakıt, araç durumu, mesafe vs.) oyun sistemine uygun şekilde görüntülenmektedir.

Herhangi bir hileye, dış müdahaleye veya kurallara aykırı bir işlem gerçekleştirilmemiştir.

Sohbet kısmında da tarafıma ait herhangi bir kural ihlali içeren yazışma bulunmamaktadır.

Aracın sahibi, modeli, plaka ve motor durumu gibi detaylar sistem tarafından otomatik olarak gösterilmektedir; yani herhangi bir dış yazılım ya da mod kullanılmamıştır.

Oyun içi ekonomiye uygun şekilde araç kullanımı, yakıt harcaması ve para bilgileri açıkça görünmektedir.

Bu görüntü, tarafımdan herhangi bir üçüncü parti yazılım, hile ya da oyun içi dengesizlik yaratacak bir müdahale yapılmadığını kanıtlamaktadır. Sadece sistemin verdiği rolleri ve izinleri kullandım, aksi bir durum söz konusu değildir.

Bilgilerinize sunar, anlayışınız için teşekkür ederim.

GÖRÜNTÜ:

« Son Düzenleme: 24.07.2025 08:11 Camargo »

#14 - 24.07.2025 11:29
EDIT
Öncelikle, Alexander Petrovic’in bizimle bir ilgisi olmadığını net bir şekilde ifade etmek isterim. Kim, neye dayanarak böyle bir çıkarım yaptı bilmiyorum ama bu kişiyle herhangi bir bağımız yoktur.

Oyunun nasıl oynandığını, perde arkasında nelerin döndüğünü ya da kimlerin hangi amaçla ne yaptığını gerçekten kestiremiyorum. Fakat şunu açıkça söyleyebilirim: Bazı davranışlar, bazı ithamlar ve bazı yaklaşımlar gerçekten garip ve mantıkla açıklanabilir gibi değil.

Ben üzerime düşeni yaptım, gereken açıklamayı da burada yapıyorum. Daha fazlasını savunmak gibi bir yükümlülük hissetmiyorum çünkü ortada savunmamı gerektirecek bir yanlışım yok.

Takdiri size bırakıyorum.
Kolay gelsin, iyi günler.

#15 - 24.07.2025 12:48
EDIT
Öncelikle, Alexander Petrovic’in bizimle bir ilgisi olmadığını net bir şekilde ifade etmek isterim. Kim, neye dayanarak böyle bir çıkarım yaptı bilmiyorum ama bu kişiyle herhangi bir bağımız yoktur.

Oyunun nasıl oynandığını, perde arkasında nelerin döndüğünü ya da kimlerin hangi amaçla ne yaptığını gerçekten kestiremiyorum. Fakat şunu açıkça söyleyebilirim: Bazı davranışlar, bazı ithamlar ve bazı yaklaşımlar gerçekten garip ve mantıkla açıklanabilir gibi değil.

Ben üzerime düşeni yaptım, gereken açıklamayı da burada yapıyorum. Daha fazlasını savunmak gibi bir yükümlülük hissetmiyorum çünkü ortada savunmamı gerektirecek bir yanlışım yok.

Takdiri size bırakıyorum.
Kolay gelsin, iyi günler.

Lag olma ihtimalini bende düşündüm, bundan dolayı kaydı kapattıktan sonra arkadaşlarımda da aynısının olup olmadığını sordum. Onlar da aynı şekilde gördüklerini belirttiler. İyi forumlar.

#16 - 24.07.2025 19:45
**Sayın Yetkili,**

Hakkımda sunulan video kaydı temel alınarak, “GameSpeed” ya da benzeri bir hızlandırıcı yazılım kullanarak oyun içi sürüşü manipüle ettiğim öne sürülmüştür. Ancak bu iddialar tamamen asılsız olup, sunulan görüntü SAMP oyun motorunun teknik doğasıyla açıklanabilecek normal bir oyun deneyimine aittir.

---

###  1. Oynadığım Oyun: San Andreas Multiplayer (SAMP)

SAMP, GTA San Andreas üzerine kurulmuş, çevrimiçi oynanan çok oyunculu bir moddur. Bu oyunda:

* Gerçek zamanlı çok oyunculu senkronizasyon vardır,
* Oyuncuların bağlantı kalitesine (ping) göre pozisyonlar kayabilir,
* FPS düşüşleri ve kayıt hataları videoda yapay hızlanma gibi görsel bozukluklara yol açabilir.

Bunlar tamamen oyunun altyapısal doğasından kaynaklanır ve oyuncunun niyetiyle ilgisi yoktur.

---

###  2. GameSpeed veya Hızlandırıcı Yazılım Kullanmadım

GameSpeed yazılımları yalnızca tek oyunculu oyunlarda kullanılır. SAMP gibi çevrimiçi sunucularda:

* Bu tür yazılımlar çalışmaz,
* Tespit edilmeleri kolaydır,
* Sunucular gerçek zamanlı kontrol sağlar.

Bilgisayarımda herhangi bir CLEO, injectör, GameSpeed veya dış müdahale yazılımı **hiçbir zaman bulunmamıştır**.

---

###  3. Görüntüdeki Hız Etkisi Teknik Gecikmeden Kaynaklıdır

Video üzerinde görülebilecek olası "hızlılık" etkisi aşağıdaki teknik nedenlerden kaynaklanabilir:

* FPS düşüşleri nedeniyle kare atlamaları,
* Kayıt yazılımının işlemciyi zorlaması,
* Ping farklarından dolayı oyuncu senkronunun kayması.

Tüm bu etkiler yaygındır ve hiçbir şekilde **hile ya da kötü niyetli kullanım** anlamına gelmez.

---

###  4. Görsel Delil – Videodan Alınan Kare

Videonun 4. saniyesinden alınan kare, sahnenin doğallığını ve müdahalesizliğini açıkça göstermektedir:

**Görsel Delil:**

Bu karede:

* Yol detayları, ışık-gölge geçişleri,
* Gerçek zamanlı kamera hareketleri,
* Hızlandırma efekti ya da oyun dışı unsurun **olmaması**,
  videonun tamamen doğal bir oyun kaydı olduğunu kanıtlamaktadır.

* Hakkımdaki GameSpeed iddiası teknik olarak temelsizdir.
* Video normal bir oyun kaydıdır.
* Görsel ve teknik açıklamalar doğrultusunda, tarafıma yönelik suçlamaların düşmesini talep ediyorum.

#17 - 24.07.2025 22:03
Öncelikle paylaştığın ekran görüntüsünün alt kısmını paylaşmanı rica edeceğim. @Camargo
Spoiler: GösterGizle

Ardından sunucuda herhangi bir lag problemi olmadığını yöneticilerde biliyor ve ek olarak lag olmuş olsa seni geriye atar ekranda. Böyle bir durum söz konusu değil, yüksek ihtimal karşılık görmekten korktuğun için iki defa car ramming yapıp speed hack kullanarak ileriye gidiyorsun. ChatGpt savunması atmana gerek yok burda, cleo kurmak gayet kolay bir şey.

Alexander Petrovic için aynı birlikte değiliz diye bir cümle kurmuşsun. Yetkililer kişinin geçmiş birliklerini kontrol ederse zaten gerçeğe ulaşabilir. Ben yine de aşağıya ekran görüntüsünü bırakayım.

Arkadaş ban yememek için ağzında geveleyip durmuş, yetkili arkadaşlar spoiler içine bırakacağım videoyu izlerse neyin ne olduğunu gayet net bir şekilde anlarlar. Lag böyle bir şey değil, lag gibi bir durum olsa seni birkaç kere geriye attığını görürüz. Böyle bir durum söz konusu değil. Lag olmadığını kanıtlamak için baştan sona video çekip atarız kanıtlarız gerekirse, senin gidip geldiğin sürede kimsenin oraya gidip gelme ihtimali yok.
« Son Düzenleme: 24.07.2025 22:05 CorkyOne »

#18 - 24.07.2025 22:23
Öncelikle paylaştığın ekran görüntüsünün alt kısmını paylaşmanı rica edeceğim. @Camargo

Ardından sunucuda herhangi bir lag problemi olmadığını yöneticilerde biliyor ve ek olarak lag olmuş olsa seni geriye atar ekranda. Böyle bir durum söz konusu değil, yüksek ihtimal karşılık görmekten korktuğun için iki defa car ramming yapıp speed hack kullanarak ileriye gidiyorsun. ChatGpt savunması atmana gerek yok burda, cleo kurmak gayet kolay bir şey.

Alexander Petrovic için aynı birlikte değiliz diye bir cümle kurmuşsun. Yetkililer kişinin geçmiş birliklerini kontrol ederse zaten gerçeğe ulaşabilir. Ben yine de aşağıya ekran görüntüsünü bırakayım.

Arkadaş ban yememek için ağzında geveleyip durmuş, yetkili arkadaşlar spoiler içine bırakacağım videoyu izlerse neyin ne olduğunu gayet net bir şekilde anlarlar. Lag böyle bir şey değil, lag gibi bir durum olsa seni birkaç kere geriye attığını görürüz. Böyle bir durum söz konusu değil. Lag olmadığını kanıtlamak için baştan sona video çekip atarız kanıtlarız gerekirse, senin gidip geldiğin sürede kimsenin oraya gidip gelme ihtimali yok.

Öncelikle şunu netleştirelim: Videoda gördüğümüz kişi, oyuna yeni dönmüş bir oyuncu ve belirgin şekilde bağlantı sorunu (lag) yaşıyor. Bu kadar açık bir teknik problemi bile görmezden gelip "gamespeed", "hız hilesi" gibi terimlerle suçlamaya kalkmanız tamamen cehaletle açıklanabilir. Teknik bilgiden uzak, tamamen önyargılı bir bakış açısıyla yapılan bu yorumlar, ne yazık ki sizin hem oyun bilgisi hem de analiz kabiliyetiniz hakkında ciddi soru işaretleri yaratıyor.

Eğer her lag yaşayan oyuncuya "hız hilesi" diyorsanız, bu sunucunun %70'ini banlamanız gerekir. O kadar da söyleyeyim. Herkesin interneti sizin hayal ettiğiniz gibi stabil değil. Oyuna yeni dönen bir oyuncunun sistemi güncel değilse, bağlantısı zayıfsa, sunucudan kısa süreli veri kayıpları yaşıyorsa bu gibi durumlar kaçınılmazdır. Ama sizin gibi teknik altyapıdan uzak oyuncular bu gibi anormallikleri hemen “hile” diye damgalıyor. Çünkü ya anlamıyorsunuz ya da anlamak işinize gelmiyor.

#19 - 24.07.2025 22:54

Öncelikle şunu netleştirelim: Videoda gördüğümüz kişi, oyuna yeni dönmüş bir oyuncu ve belirgin şekilde bağlantı sorunu (lag) yaşıyor. Bu kadar açık bir teknik problemi bile görmezden gelip "gamespeed", "hız hilesi" gibi terimlerle suçlamaya kalkmanız tamamen cehaletle açıklanabilir. Teknik bilgiden uzak, tamamen önyargılı bir bakış açısıyla yapılan bu yorumlar, ne yazık ki sizin hem oyun bilgisi hem de analiz kabiliyetiniz hakkında ciddi soru işaretleri yaratıyor.

Eğer her lag yaşayan oyuncuya "hız hilesi" diyorsanız, bu sunucunun %70'ini banlamanız gerekir. O kadar da söyleyeyim. Herkesin interneti sizin hayal ettiğiniz gibi stabil değil. Oyuna yeni dönen bir oyuncunun sistemi güncel değilse, bağlantısı zayıfsa, sunucudan kısa süreli veri kayıpları yaşıyorsa bu gibi durumlar kaçınılmazdır. Ama sizin gibi teknik altyapıdan uzak oyuncular bu gibi anormallikleri hemen “hile” diye damgalıyor. Çünkü ya anlamıyorsunuz ya da anlamak işinize gelmiyor.
Oyuna yeni bağlanmış olabilirim, fakat bu videoda görünen bir lag problemi değildir. Bugün bana ulaşman üzerine videoyu tekrar inceledim, hakkına girmemek için. Videoda speed (üçüncü taraf yazılım) kullandığın bariz bir şekilde ortada duruyor. Ayrıca, sunduğun kanıtlarda da bir ekran alıntısında oynama yapmışsın. İyi forumlar.