Selamlar,
Hakkımda açılan şikayete istinaden yaşanan olayı OOC olarak açıklamak istiyorum.
Ancelotti birliğine karşı yapılan baskın tamamen IC rol gidişatına dayalı, planlı ve role dayalı bir eylemdir. Her şey bir anda gelişmemiş, olaylar silsilesi sonucunda şekillenmiştir. Şikayette belirtildiği gibi "sebepsiz" ya da "boş yere" bir baskın söz konusu değildir.
İrlanda Vice Çingeneleri adlı yapı, bizim çatımız altında hareket eden ve korumasını sağladığımız bir yapıdır.
Ancelotti birliğinin İrlanda Vice Çingeneleri üyeleriyle yaşadığı gerilim, tehdit ve agresif tavırlar doğrudan bizim ilişki sınırlarımız içinde gerçekleştiği için, bu bizim için IC anlamda bir saldırı olarak algılandı. Kendi himayemizdeki ve hatta ticaret masamızdaki yapıya yönelen tehdit, doğrudan bizim birliğimizi ilgilendirir. Bu role dayalı bir sahiplenme ve tepki biçimidir.
Bunun haricinde geçmişte Ancelotti birliğinden bir şahıs, benim karakterimi IC olarak kaçırmak istemiştir.
Bu durum, karakterimde doğrudan bir kin ve güvensizlik oluşturmuş, bu yapı hakkında negatif bir önyargı bırakmıştır. Bu, tamamen IC gelişen ve oynadığımız evren içinde karakterin psikolojik ve stratejik tepkisini etkileyen bir unsurdur.
Diğer bir sebep, İrlanda Vice Çingeneleri üyeleri bize gelip durumdan bahsettiğinde ve onlara karşın bir saldırı düzenlemek istediklerini belirttiğinde birliğimizin Oyabunu İrlanda Vice Çingenelerini haklı bulmuş ve kendi birliğinden bir kişiyi teslim ederek İrlanda Vice Çingenelerini desteklemek istemiştir, bu rol gerçekleştiğinde karakterimin önceden kin beslediğini ve Ancelotti adlı yapıya karşı kişisel sorunları olduğunu bildiği için doğrudan karakterimi himayesi altındaki oluşuma destek olarak göndermiştir.
Bütün bu gelişmelerin ardından yapılan baskın, planlı, IC tabanlı ve tarafların geçmişine dayalı bir roldür. Keyfi ya da OOC niyetle yapılan bir saldırı değildir. Baskında, hedef alınan yapı bellidir. Gerçek zamanlı motivasyonlarımız, olayların doğal bir sonucu olarak gelişmiştir.
RP’nin temeli, karakterlerin geçmişiyle, ilişkileriyle ve olaylara verdikleri IC tepkilerle şekillenir.
Benim karakterim, dost yapıya saldırılmış ve geçmişte kendisine yönelik bir saldırı planı yapılmış bir pozisyonda, stratejik ve kin güden bir hamle yapmıştır. Bu, oyun içi karakter gelişiminin doğrudan bir sonucudur.
Tarafların IC pozisyonları net, niyetler RP’ye dayanıklıdır. Oyunun ruhuna ve RP ortamına zarar verecek bir hareketimiz olmadığını düşünüyorum.
Eğer karşı taraf, bu IC gelişmeleri rol dışında yorumluyorsa bu bir yanlış anlaşılmadan ibarettir.
Hiçbir OOC düşmanlık yoktur. RP’nin doğasına uygun olarak oynanmış, mantıklı şekilde yürütülmüş bir senaryodur.
Amacımız RP’nin kalitesini artırmak, olayları IC zeminde büyütmek ve gerçekçi ilişkiler kurmaktır.
Ayrıca karşı taraf isterse bu olay üzerinden IC bir karşı hamle ya da devam RP’si geliştirmeye tamamen açığız. Yanlış anlaşılma olmuş olabilir, bu savunmamda da yazayım kişilerin rol zevkini böldüysek veya başka bir yanlış anlaşılmaya sebep olduysam kusuruma bakmayın, rol içinde haklı sebeplerim vardı ve rol gerçekleşti.
Saygılar.