Konu: Deatmatching - Maskeli_59170, Maskeli_17596, Donald Muckley  (Okunma sayısı 270 defa)

#0 - 17.05.2025 02:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:[İrlanda Vice Çingeneleri]

Olaya dahil olan şahit karakter adı:[Yok]

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:[17.05.2025, 01.15]

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:[5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak
]

Alıntı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:[Öncelikle belirtmek isterim ki şikayet ettiğim arkadaşlarla IC üzerinden ne bir bağlantım, ne bir tanışıklığım ne bir diyalogum bulunuyor. Devam edeceksek, arkadaşlar 'planladıkları' agresif rolü ben afk vaziyetteyken sergileyerek, uygunsuz bir rol biçimi göstermiştir. Öyle ki, olaylar olduktan yaklaşık 7-8 dakika sonra ateş edildiğini Chat Logu kontrol ederken fark ettim. Arkadaşlar, söz ettiği üzere kendilerinin planlı ve sebep dairesi çerçevesinde bir agresif role giriştiğini iddia etmişler, fakat bunun herhangi bir aslı bulunmuyor. Ne bir kavga, ne bir arbede, ne bir tehdit, tek ortak noktamız arkadaşlar bir zenci topluluğuyla kavgaya girişirken eşzamanlı olarak bizim de orada olmamız ve kavgayı tarafsız biçimde izlememiz. Kısacası bu tarz bir agresyona giren arkadaşların ne bir altında sebep var, ne de bir rolsel gaye bulunuyor.]

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:[]
Ek açıklamalar(varsa):[Bir daha olmasın.]

#1 - 17.05.2025 03:37
Selamlar,

Hakkımda açılan şikayete istinaden yaşanan olayı OOC olarak açıklamak istiyorum.

Ancelotti birliğine karşı yapılan baskın tamamen IC rol gidişatına dayalı, planlı ve role dayalı bir eylemdir. Her şey bir anda gelişmemiş, olaylar silsilesi sonucunda şekillenmiştir. Şikayette belirtildiği gibi "sebepsiz" ya da "boş yere" bir baskın söz konusu değildir.

İrlanda Vice Çingeneleri adlı yapı, bizim çatımız altında hareket eden ve korumasını sağladığımız bir yapıdır.
Ancelotti birliğinin İrlanda Vice Çingeneleri üyeleriyle yaşadığı gerilim, tehdit ve agresif tavırlar doğrudan bizim ilişki sınırlarımız içinde gerçekleştiği için, bu bizim için IC anlamda bir saldırı olarak algılandı. Kendi himayemizdeki ve hatta ticaret masamızdaki yapıya yönelen tehdit, doğrudan bizim birliğimizi ilgilendirir. Bu role dayalı bir sahiplenme ve tepki biçimidir.

Bunun haricinde geçmişte Ancelotti birliğinden bir şahıs, benim karakterimi IC olarak kaçırmak istemiştir.
Bu durum, karakterimde doğrudan bir kin ve güvensizlik oluşturmuş, bu yapı hakkında negatif bir önyargı bırakmıştır. Bu, tamamen IC gelişen ve oynadığımız evren içinde karakterin psikolojik ve stratejik tepkisini etkileyen bir unsurdur.

Diğer bir sebep, İrlanda Vice Çingeneleri üyeleri bize gelip durumdan bahsettiğinde ve onlara karşın bir saldırı düzenlemek istediklerini belirttiğinde birliğimizin Oyabunu İrlanda Vice Çingenelerini haklı bulmuş ve kendi birliğinden bir kişiyi teslim ederek İrlanda Vice Çingenelerini desteklemek istemiştir, bu rol gerçekleştiğinde karakterimin önceden kin beslediğini ve Ancelotti adlı yapıya karşı kişisel sorunları olduğunu bildiği için doğrudan karakterimi himayesi altındaki oluşuma destek olarak göndermiştir.

Bütün bu gelişmelerin ardından yapılan baskın, planlı, IC tabanlı ve tarafların geçmişine dayalı bir roldür. Keyfi ya da OOC niyetle yapılan bir saldırı değildir. Baskında, hedef alınan yapı bellidir. Gerçek zamanlı motivasyonlarımız, olayların doğal bir sonucu olarak gelişmiştir.

RP’nin temeli, karakterlerin geçmişiyle, ilişkileriyle ve olaylara verdikleri IC tepkilerle şekillenir.
Benim karakterim, dost yapıya saldırılmış ve geçmişte kendisine yönelik bir saldırı planı yapılmış bir pozisyonda, stratejik ve kin güden bir hamle yapmıştır. Bu, oyun içi karakter gelişiminin doğrudan bir sonucudur.

Tarafların IC pozisyonları net, niyetler RP’ye dayanıklıdır. Oyunun ruhuna ve RP ortamına zarar verecek bir hareketimiz olmadığını düşünüyorum.

Eğer karşı taraf, bu IC gelişmeleri rol dışında yorumluyorsa bu bir yanlış anlaşılmadan ibarettir.
Hiçbir OOC düşmanlık yoktur. RP’nin doğasına uygun olarak oynanmış, mantıklı şekilde yürütülmüş bir senaryodur.

Amacımız RP’nin kalitesini artırmak, olayları IC zeminde büyütmek ve gerçekçi ilişkiler kurmaktır.
Ayrıca karşı taraf isterse bu olay üzerinden IC bir karşı hamle ya da devam RP’si geliştirmeye tamamen açığız. Yanlış anlaşılma olmuş olabilir, bu savunmamda da yazayım kişilerin rol zevkini böldüysek veya başka bir yanlış anlaşılmaya sebep olduysam kusuruma bakmayın, rol içinde haklı sebeplerim vardı ve rol gerçekleşti.

Saygılar.

#2 - 17.05.2025 03:52
Seni kaçırma olayı ve üstünden geçenlerden bahsedecek olursak; bu eylemi gerçekleştirmek isteyen Francesco Antonelli CK edildi, CK edilmesinden evvel karakterleriniz bizzat gelip uzlaşma sağladı. Devam sürecine geçecek olursak, İrlandalı Vice Çingeneleri oluşumuna karşı herhangi bir agresyon birliğimiz tarafınca alınmadı. Ne bir tehdit, ne bir arbede, ne başka bir şey. Olaylar hakkında tek bağlantı silahlı çatışma esnasında seken mermilerden birinin Silvio Antonelli karakterine isabet etmesi, özellikle böyle bir olay yaşanacağını ön görerek sizinle veyahuten Vice Çingeneleri ile agresyona kalkışmadık, ha eğer kalkıştıysak, iddianızı sağlamlaştırmak üzere gösterin rol ss kayıtlarını, ben de o zaman özür dileyeyim ve haklı olduğunuzu beyan edeyim o kısımda. Ayrıca, belirtmek isterim ki olayların rolsel, IC ve OOC kısmına dikkat çekmişsin. Üzerinden geçtiğim AFK ve oyun bağlantısının kesik olduğu rolsüz vaziyette yapmanız hakkında hiçbir kelam etmemişsin.

#3 - 17.05.2025 04:15
Seni kaçırma olayı ve üstünden geçenlerden bahsedecek olursak; bu eylemi gerçekleştirmek isteyen Francesco Antonelli CK edildi, CK edilmesinden evvel karakterleriniz bizzat gelip uzlaşma sağladı. Devam sürecine geçecek olursak, İrlandalı Vice Çingeneleri oluşumuna karşı herhangi bir agresyon birliğimiz tarafınca alınmadı. Ne bir tehdit, ne bir arbede, ne başka bir şey. Olaylar hakkında tek bağlantı silahlı çatışma esnasında seken mermilerden birinin Silvio Antonelli karakterine isabet etmesi, özellikle böyle bir olay yaşanacağını ön görerek sizinle veyahuten Vice Çingeneleri ile agresyona kalkışmadık, ha eğer kalkıştıysak, iddianızı sağlamlaştırmak üzere gösterin rol ss kayıtlarını, ben de o zaman özür dileyeyim ve haklı olduğunuzu beyan edeyim o kısımda. Ayrıca, belirtmek isterim ki olayların rolsel, IC ve OOC kısmına dikkat çekmişsin. Üzerinden geçtiğim AFK ve oyun bağlantısının kesik olduğu rolsüz vaziyette yapmanız hakkında hiçbir kelam etmemişsin.
Selamlar,

Yapılan açıklamayı dikkate aldım ve saygıyla karşılıyorum. Ancak bazı noktalarda açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Ancelotti birliğine karşı yapılan baskının IC temellere dayandığını ve planlı bir rol olduğunu en başta vurguladım. Bu birliğin geçmişte karakterime yönelik IC bir kaçırma girişimi (Francesco Antonelli tarafından) ve İrlanda Vice Çingeneleri adlı yapıya yönelen tehditler doğrultusunda gelişmiş bir olaylar zinciridir. Bahsi geçen Francesco Antonelli karakteri CK edilmiş olabilir, ancak bu eylem onun IC geçmişini ve etkisini silmez. Karakterimin hafızasında bu olay yer etmiş, bir önyargı ve kin oluşmuştur. Bu, IC kararları etkileyen bir faktördür.

İrlanda Vice Çingeneleri’ne karşı sizin tarafınızdan doğrudan bir tehdit ya da saldırı yapılmamış olabilir. Ancak IC düzlemde, bizim yapımızın koruması altında olan bir gruba karşı oluşan gerginlik, doğrudan bizim birliğimizi de ilgilendiren bir konudur. Oyabunu’nun bir kişiyi teslim etmesi, durumun ne kadar ciddi algılandığını gösterir. Bu da bizim müdahil olmamız için yeterli bir IC gerekçedir.

Seken mermi olayına gelecek olursak, IC bir çatışma ortamında yaşanan bir olay olarak değerlendirilebilir. Ancak burada önemli olan, olayın genel bağlamıdır. IC dünyada bir yapıya yönelik oluşan düşmanlık ya da öfke, sadece birebir saldırıyla değil, oluşan algı ve güvenlik tehdidiyle de gelişebilir.

AFK veya bağlantı kesintisiyle ilgili kısma dair net bir şey söylemememin nedeni, bu olayın bizim açımızdan IC olarak gelişmiş olmasıdır. Eğer bu esnada bir oyuncunun bağlantısı kesikse veya AFK ise bu bizim bilgimiz dahilinde değildi. Olay anında karakterler aktifti ve rol akışı bu şekilde devam etti ki buna dair bir kanıtın olmadığı için fazla üzerinde durmadığımı belirteyim. Ancak bu konuda bir mağduriyet varsa, elbette üzüntü duyarım. Amacımız kimsenin rol zevkini bozmak ya da bir rahatsızlık yaratmak değil.

Ayrıca, şunu da tekrar vurgulamak isterim: OOC hiçbir düşmanlık taşımıyoruz. Tüm gelişmeler IC ilerlemiştir. Eğer elimizdeki SS’ler veya rol kayıtları isteniyorsa, tehdit olayını karakterim yaşamadığı için elimde bir görüntü yok fakat İrlanda Vice Çingeneleri birliğindeki şahıslarda bir kanıt varsa buraya atmalarını isterim, onun haricinde eklemek istediğim birşey var, bir tehdit olduğunu OOC olarak biliyorum bana az önce iletildi, fakat yoksa bile İrlanda Vice Çingeneleri adlı birlik üyeleri gelip bana IC olarak destek almak için yalan atmış olabilir, bu rol gidişatını ve gerçekçiliği sağlamlaştırır. Olaylara sadece OOC yönünden bakıp rol içinde yaşanmış-yaşanabilecek şeyleri gözden kaçırmamanız gerekiyor, bu şekilde rol evrenine daha iyi adapte olabilirsiniz, sadece önerimdir. Aynı şekilde siz de varsa elinizdeki kanıtları sunabilirsiniz. Gerçeklerin ortaya çıkması ve yanlış anlaşılmaların son bulması adına buna tamamen açığım.

Son olarak, IC süreçlerde yapılan her eylem bir reaksiyonu doğurur. Dilerseniz bu süreci IC olarak devam ettirmeye, karşılıklı rollerle geliştirmeye tamamen açığım. Amaç, RP kalitesini yükseltmek ve bu dünyayı hep birlikte inşa etmektir.

Saygılar.

#4 - 17.05.2025 09:28
Merhaba @Gece  ic nedenleri güzel açıklamış daha eklemeye gerek yok şikayeti konusuna gelirsek.
Saldırı için geldiğimizde aradığımız ilk karakter olan Silvioyu bulamadık ardından orda olan ve bizi görünce kaçan Ethan karakterine yanımdakiler ateş açmaya başladı ben de açmak için emote verdim fakat maskesiz olduğumu fark edince ateş açmadım ve maskemi takana kadar Ethan karekteri düşmüştü.
Senin karakterine asla ateş açmadım, sadece ethan karakterine ateş açmak için verdiğim emote chatlogunda çıktığı için şikayeti açmışsı. Yada yaralıya düştüğün için bizim seni düşürdüğümüzü sanıyorsun.(orda da chatta time yok olsaydı emote verildiği an mı sonra mı düştüğün anlaşılırdı) Eğer benim sana hasar verdiğime dair herhangi bir hasarlar kaydın varsa atabilirsin.
Tekrar söylüyorum o baskında hiçbir mermi atmadım ve diğer arkadaşlarım tarafından vurulan tek karakter Ethan karakteriydi kendisiyle de konuşulup olay kapatıldı. Mermi bile atamadım, seni vurmadım.

#5 - 17.05.2025 15:06
Merhaba @Gece  ic nedenleri güzel açıklamış daha eklemeye gerek yok şikayeti konusuna gelirsek.
Saldırı için geldiğimizde aradığımız ilk karakter olan Silvioyu bulamadık ardından orda olan ve bizi görünce kaçan Ethan karakterine yanımdakiler ateş açmaya başladı ben de açmak için emote verdim fakat maskesiz olduğumu fark edince ateş açmadım ve maskemi takana kadar Ethan karekteri düşmüştü.
Senin karakterine asla ateş açmadım, sadece ethan karakterine ateş açmak için verdiğim emote chatlogunda çıktığı için şikayeti açmışsı. Yada yaralıya düştüğün için bizim seni düşürdüğümüzü sanıyorsun.(orda da chatta time yok olsaydı emote verildiği an mı sonra mı düştüğün anlaşılırdı) Eğer benim sana hasar verdiğime dair herhangi bir hasarlar kaydın varsa atabilirsin.
Tekrar söylüyorum o baskında hiçbir mermi atmadım ve diğer arkadaşlarım tarafından vurulan tek karakter Ethan karakteriydi kendisiyle de konuşulup olay kapatıldı. Mermi bile atamadım, seni vurmadım.
Evet senin bu savunmanın üzerine buraya son birşey ekleyeyim, kişinin karakterlerine baktım ve bende herhangi bir şekilde kendisine sıktığımı hatırlayamadım /hasarlar görüntün varsa lütfen paylaş.

#6 - 17.05.2025 15:19
Olay açık ve net, verilen emoteler üzerine karakterimin düşmesi mucizevi bir olay değil. Olayın üstünden zaman geçtiği kontrol edemiyorum, adminler log üzerinden kontrol edip paylaşırlarsa sevinirim.

#7 - 17.05.2025 15:34
Gece kardeşim haklıdır.

#8 - 17.05.2025 20:26
Savunma tarafımızca yeterli görülmüştür.

K/A