Konu: [28.04.2025] Frank_Ross  (Okunma sayısı 190 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.04.2025 18:30

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Frank_Ross @Alperenkb

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Leonardo_Simonetti @Ahmet2334

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Trucker mesleği yaparken kişi dört şeritli yolda, karşıdan beni gördüğü gibi iki şerit atlayıp ters yönden diklemesine çarptı n'aptığını sorduğumda kaza rolü yapıyorum dedi, ben de kendisini meslek kasıyoruz araçtan inip rol yapmaya çalışsak bile limana tp'leriniz diye uyardım, daha sonra kişii ben araç sürerken beni takip etmeye, çarpmaya, açtığım gişelerden geçmeye devam etti, ne zaman dursam durdu, ne zaman ilerlesem ilerleyip darladı beni, rol bilmeyen ya da istemeden yaptığına gram inancım yok, tek amacı insanları oyundan soğutmak birçok işin gücün arasında aldığımız iki saatlik eğlenceyi zehir etmek.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):  :manifdog

#1 - 28.04.2025 21:52
 @Alperenkb  Savunma iletiniz.

#2 - 30.04.2025 17:30
Şahidim ve eklemek istediklerim var;

https://hizliresim.com/hathzxv

https://hizliresim.com/nh0gu9e

https://hizliresim.com/el4vifh

Açtığım gişeden geçerek aşağıdaki kuralı ihlal ediyor

3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

yazdığı "Sağol enai." mesajıda bunu destekler nitelikte bu arada "Sağol enai." söylemideki "enai" kelimesi şu kuralı ihlal ediyor

18.2 Kısaltmalar/Türkçe Chat Dili Kullanımı
Yine bu konuda tüm platformumuzdan hem kendi rollerinizde dikkat etmenizi istediğimiz hem de sunucu içerisinde görmüş olduğunuz yeni rolcüler/bu konuda hatalı rol yapanlar varsa düzeltmesini istediğimiz bir durum var.

Rol yaptığımız alan, discord / chitchat günlük konuşma dili olmamalıdır. Text Roleplay kurallarına uygun şekilde öncelikle "Türkçe/TDK" dil bilgisine bağlı kalmalı, olabildiğince kusursuz cümlelerle rolünüzü gerçekleştirmelisiniz.

"Geliyom, yapcaz, kral, kanka, halletcem" gibi kelimeler yine role uygun olmayan şeyler arasında yer alır. Ancak Türkçe kuralları gereği bazı kısaltmaları ' ile belirterek, konuşma dilinizin o şekilde olduğunu belirtebilirsiniz. Örneğin sokak ağzı takılan veya ABD'de de Dil bilgisini pek bilmeyen/dilini düzgün konuşamayan karakter rolü yapıyorsanız (bu da in-game'de havalı bir durum değil aksine cahil bir karakter konuştuğunuz gösterir, buna uygun rol yapınız) "Geliyo'm" tarzı kısaltmalar yapabilirsiniz.

#3 - 30.04.2025 21:37
Ceza uygulanacak.