Konu: Maskeli_53942 - DM  (Okunma sayısı 71 defa)

#0 - 24.04.2025 16:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_53942

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 24.04.2025  16.28

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Kurt Wezley isimli karakterle IC bir sebepten ötürü brawl (yumruk dövüşü) rolüne girdik. Bu rol esnasında kendisini dövdüm ve olay role uygun şekilde ilerledi. Ancak olayla hiçbir IC bağlantısı olmayan, yüzü maskeli bir şahıs aniden olay yerine gelerek “Ne oluyor burada?” şeklinde bir soru yöneltti.

Ben de IC olarak kendisine durumu açıklayıp "dövdüm" dedim. Bu açıklamanın hemen ardından maskeli şahıs hiçbir şekilde sözlü uyarı yapmadan ya da role dayalı bir tehdit unsuru göstermeden aniden UZİ marka silah çıkararak üzerime ateş açtı ve beni öldürdü.

Kendisinin olaya dair hiçbir ön bilgisi, geçmiş husumeti ya da IC bağlantısı bulunmamaktadır. Aramızda herhangi bir çatışma, tehdit, veya düşmanlık geçmişi de yoktur. Bu sebeple yapılan eylem doğrudan DM kapsamına girmektedir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:   https://ibb.co/GjnDV30
https://ibb.co/CK1m1Dpv
https://ibb.co/rKV8xKhQ
https://ibb.co/SDtrpzbD

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 24.04.2025 17:27
Selamlar, öncelikle biz yeni bir MC birliği açıcağız şu an zaten tanıtımın onaylanmasını bekliyoruz. Beklerken dostlarım, birlik oyuncularım rol olsun diye mekan açılışı yapıyorlar ve mekanı kapatıyorlar. Arkadaşım mekanın önünde dururken önünden geçip motoruna aracın ile çarpıyorsun.

Bilindiği üzere MC ekiplerinde kültürel olarak bir üyenin motoru onun sembolik kimliğinin,saygısının ve kulüp içindeki yerinin bir uzantısı gibidir.
Kısaca anlatmak gerekirse bir MC üyesinin motoruna dokunmak, namusuna dokunmak gibidir. Ekran görüntüsünde gördüğün gibi sen o sınırı aşıyorsun durduk yere.
Arkadaşım bu hareketine karşılık doğal olarak sana hakaret ediyor.

Sen kendini artık ne yürek yemişsen araçtan inip arkadaşıma ters yapmaya devam ediyorsun haksız olduğunu bildiğin halde.
Sonrasında zaten bir brawl başlatıyorsun hâlen haksız olduğun konu için.

Arkadaşım bayılıyor ve sen bu troll davranışlarını artık bir kenara bırakmadan üstüne gitmeye devam ediyorsun.

Sonrasında oyuna ben giriyorum, seni ve yerde bayılmış halde yatan arkadaşımı görüyorum iki defa "Ne oluyor" diyorum. Ters yapmaya devam ediyorsun üstüne üstlük gözümün önünde arkadaşımın yerde başını okşar diye bir emote veriyorsun. Buna karşılık olarak ben sana maskemi takıp ateş açıyorum. "Dövdüm" Demekle haklı çıkamazsın hiç bir yerde.

Ek olarak" olayla hiçbir IC bağlantısı olmayan, yüzü maskeli bir şahıs aniden olay yerine gelerek “Ne oluyor burada?” şeklinde bir soru yöneltti."adında bir kelime uydurmuşsun, yüzümde ilk başta maske yoktu dm atmak gibi bir amacımda yoktu ki dm'ci tayfalardan değilim. Her neyse ss'lerde gözüktüğü üzere yaptığın kışkırtma, troll ortada kimse durduk yere dm atmaz bunuda bil. Tarafımca başka bir ileti gelmiyecek Vice ile kalın :vice:

#2 - 24.04.2025 17:40
Senin siciline bakınca hiçde dmci olmayanlar gibi görünmüyor dostum :) savunmana göre yinede bana ateş etme hakkın yok. Yaptigin DM

#3 - 24.04.2025 20:40
Ceza alacak, tekrarında dikkat edin.