Konu: Francesco Antonelli , Luca Lucchesi , Vito Ferruci DM ve Gasp Kural İhlali  (Okunma sayısı 170 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.04.2025 21:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:   Francesso_Antonelli @Viesta     
Luca_Lucchesi @atomfurki    Vito_Ferruci @Lofty

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 22.04.2025 20.27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Alıntı
9) GASP KURALLARI
Bölge dışında kaçırdığınız bir oyuncuyu bölge içerisine getirerek gasp edemezsiniz. Bir oyuncuyu gasp etmek istiyorsanız bulunduğu bölge içerisinde yapmalısınız.
Gasp etmek istediğiniz bir oyuncuyu sadece kendi hood bölgenizde veya sistemsel olarak "Tehlikeli bölge" adı verilen bölgeler içerisinde soyabilirsiniz, kişiyi tehlikeli bölge statüsü olmayan bir bölgede soyamazsınız, yasaktır.
Gasp rolü süresi boyunca sadece nakit para gaspı yapılabilir. Gasp edilen kişinin kıyafetleri, aksesuarları, envanterindeki eşyalar dahil olmak üzere hiçbir şey gasp edilemez.
Sadece sistemin izin verdiği yerlerde rol gerçekleştirilebilir ve sadece sistemin izin verdiği miktarda gasp yapabilirsiniz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Francesco Antonelli isimli karaktere ait bir aracı çaldım ve bu olay üzerine Francesco Antonelli ile Luca_Lucchesi isimli karakterler tarafından kovalandım. Kovalamaca sonucunda beni yakaladılar. Ancak bu noktadan sonra yaşananlar tamamen sunucu kurallarına aykırı şekilde ilerlemiştir.

Her iki şahıs da, tarafımdan herhangi bir fiziksel tehdit gelmemesine rağmen, doğrudan silah kullanarak karakterime ateş etmiş ve beni yaralı hâle getirmiştir. Bu eylem, sadece araç çalma ve sözlü hakaret gibi gerekçelerle gerçekleştirilmiş olup, açık bir Deathmatch (DM) ihlalidir. Ne elimde silah vardı, ne de karşı tarafın can güvenliğini tehdit eden bir davranışta bulundum. Sunucu kurallarına göre bu gerekçelerle ölümcül güç kullanmak yasaktır.

Olay burada da bitmemiştir. Francesco ve Luca, beni vurdukları bölgeden alarak kendi iş yerlerine zorla kaçırmış, ardından da olay yerine sonradan gelen Vito_Ferruci karakteri, beni gasp etmiştir.

Bu gasp olayı, doğrudan şu kurala aykırıdır:

“Bölge dışında kaçırdığınız bir oyuncuyu bölge içerisine getirerek gasp edemezsiniz. Bir oyuncuyu gasp etmek istiyorsanız bulunduğu bölge içerisinde yapmalısınız.”

Benim yaralandığım ve kaçırıldığım bölge ile gaspın yapıldığı bölge farklıdır. Bu da gasp olayını kural dışı hâle getirmektedir. Üstelik ben o sırada bilinci kapalı ve kendini savunamayacak durumda bir oyuncuydum.

Sonuç olarak;

Francesco Antonelli ve Luca_Lucchesi isimli karakterlerin Deathmatch (DM),

Vito_Ferruci karakterinin ise kural dışı gasp nedeniyle

sunucu kurallarına uygun şekilde cezalandırılmalarını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  https://hizliresim.com/9h94vtv  https://hizliresim.com/657qkkf  https://hizliresim.com/1a8v94v https://hizliresim.com/pp9e1o0  https://hizliresim.com/sukpzue

Ek açıklamalar(varsa):  aracı çalınan kişi ile aramızda daha önceden gelişmiş bir husumet, ciddi bir çatışma ya da tehdit oluşturacak herhangi bir olay bulunmamaktadır. O anlık gelişen bir araç hırsızlığı olayına bu denli şiddetli ve ölümcül bir karşılık verilmesi, rol gerçekçiliği ile bağdaşmadığı gibi sunucu kurallarına da açıkça aykırıdır. Roleplay'in doğası gereği, karakterlerin tepkileri gerçek hayatta olabilecek mantık çerçevesinde şekillenmelidir. Sırf araçları kaçırıldı veya hakaret edildi diye iki kişinin birden silah çekip beni doğrudan vurması, ölçüsüz güç kullanımıdır ve DM kapsamına girmektedir.

#1 - 22.04.2025 21:45
Savunmam şu şekilde olacak ;
Arkadaş ile çarpışıyoruz, sonrasında araçtan inip küfür ediyor, bende "ne diyorsun sen?" demek amacıyla araçtan iniyorum, indiğim gibi arkadaş direkt aracıma koşuyor ve aracımı çalıyor, çalmadan önce ettiği küfürler "anneni götten sikeyim", "Orospu çocuğu", diyip araca biniyor ve aracımı kaçırıyor, sonrasında biz arkadaşı buluyoruz, ama /pm 'den arkadaşı ile konuşuyor ve mixing yapıyor, arkadaşı gelip car dm atıyor bize, biz'de adamı durdurmak amaçlı araca ateş edip aracı bozuyoruz, ve adamı etkisiz hale getiriyoruz, zaten yaptığı hareketler bizim ateş etmemize neden olan şeyler, aracı çalıyor, küfürler ediyor, sen bunları yapacaksan, başına geleceklerden'de sen sorumlusun demektir.
Savunmam bu şekildedir, arkadaşı ile sürekli /pm'leşiyorlar ve arkadaşı gelip, bize car dm atıyor,arkadaşın mixing yaptığı yer;
https://hizliresim.com/947jozq

#2 - 22.04.2025 21:49
Mixing yok ortada olduğunu düşünüyorsan ayrı şikayet açarsın. Sana küfür edildi diye beni vurma hakkın yok şikayettede yazdım, ayrıca attığın SS'te bug olduğu ve araç gözükmediği için arkadaşın Luca'ya PM atıyorum. Zaten gözüküyor.

#3 - 22.04.2025 22:31
Öncelikle, Tyven_Creed adlı oyuncunun tarafımıza karşı gerçekleştirdiği eylemler hakkında bazı hususları belirtmek isterim. Bahsi geçen oyuncu, olay anında aracımızı izinsiz şekilde ele geçirerek "Car-Jacking" ihlali yapmıştır. Bunun öncesinde ise "Aile Değerlerine Küfür" (ADK) içeren söylemlerde bulunmuştur. Ayrıca, paylaşılan kanıtların bir kısmında özel mesajlarımızın karalanarak paylaşılması, olayın bütünlüğünün tarafımıza eksik veya manipüle edilmiş şekilde sunulmasına yol açmıştır. Tüm bu gelişmeler neticesinde, söz konusu oyuncunun tutumunu rol dışı ve provoke edici bulduğumu belirtmek isterim.

Bununla birlikte, kendi mahallemizde (hood) bulunan 606 numaralı iş yerinde yaşanan olayda, elde edilen kazancın yalnızca 200$ olması dikkat çekicidir. Bu miktar, olay esnasında kullandığım yakıt masrafını dahi karşılamamaktadır ve herhangi bir haksız kazanç amacı gütmediğimi açıkça göstermektedir.

Gerçekleşen ihlali DM kabul ediyorum ve bu davranışın kurallara aykırı olduğunun bilincindeyim. Yaşananlardan dolayı ilgili tüm taraflardan özür diliyor, benzer bir durumun bir daha yaşanmaması adına azami özeni göstereceğimi taahhüt ediyorum.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dilerim.

ADK ait bir ekran görüntüsü: https://hizliresim.com/bm5w2jk

#4 - 23.04.2025 10:35
Arkadaşlarımın yaptığı savunmayı gayet yeterli buluyorum. Ancak savunma yapmam gerekecekse şöyle belirtmek isterim:
Yapılan gasp eyleminin miktarı hiç kimseyi zor durumda bırakmış olmayıp açılan şikayetin bir kural ihlalinden değilde sadece ceza yememiz için olduğunu düşünmekteyim.
Gasp eyleminde elimize geçen tutar arkadaşımın da belirttiği üzere yanlızca "200$" (İki yüz dolar.) dır.

#5 - 26.04.2025 03:05
Savunma yeterli görüldü.
Gasp konusunda ise kaybolan paranın miktarından ötürü uyarıyla geçiyoruz, bir sonraki gasp ihlali durumlarında ağır yaptırımları olacağını göz önünde bulunduralım.