Konu: Elias_Munoz, Urijah_Swanson ve Javier_Monteiro - çoklu kural ihlalı.  (Okunma sayısı 199 defa)

#0 - 16.04.2025 23:45

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Elias_Munoz @veensey , Urijah_Swanson @lukep , Javier_Monteiro @ihtimaller

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Tony_Bianchi @EYMENKKALE71  , Rashaad_Monroe @Baghdaderisemezsiniz , Elijah_Brooks @bSwoxy , Ace_Burr @Peniax007 , Sergej_Capone @cagobaba , Keyshawn_Schwartz @EnesArslan55 , Capo_West @Noires  , Gustavo_Martinez, @Zeei , ve daha fazla şahitler.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.04.2025 22.45'den başlamış olup 23.15'de sonlandı.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket
Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.

3. Powergaming
3.1. Sistemlerin rol ile desteklenmesi: Sunucu sistemleri oyuncuların rollerine kolaylık sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Sistemlerle etkileşimde bulunurken mutlaka rol ile desteklemelisiniz.
- Emote vermeden silah çekmek (Savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.)
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İki kişiydik, onların sokağında rol yapıyorduk. Fakat üç kişi gelip polis (sahte) olduklarını söyleyip emote vermeden silah çekmiştir, bunla kalmayıp sokakta bulunan herkese sıkmıştır. Fakat herifleri yakaladığımızda emotelere karşılık vermemişlerdi. Onlar üç kişiyken biz +10 üzerindeydik. Sözde oyuncuların seviyesi yüksek fakat rol bilgileri sıfır trollerinden bıktık buna rağmen çizgimizi bozmayıp rollerimize devam ettik fakat yaptığımız rollerin neticesinde karşılık vermemişlerdir. Onlarcası emotelerine karşılık, yaptığımız rolleri sürekli bozmakla kalmayıp zevkimizi kaçırmıştır. Böyle trollerden sıkıldık.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/d5qi86q

Ek açıklamalar(varsa): Ağır cezalar almasını istiyoruz, talep etmekteyiz.

#1 - 16.04.2025 23:49
Sonrasında araçtan indim. Yetersiz kanıt. Troll değilim.

#2 - 16.04.2025 23:50
hiç bir olayda alakam yokdur iyi günler

#3 - 16.04.2025 23:51
Sonrasında araçtan indim. Yetersiz kanıt. Troll değilim.
Bir sürü şahitlerim mevcuttur, kanıtlarımın asılsız olduğuna dair şüphelerin var ise sslerle kanıtlayabilirsin. Başka savunmam olmayacaktır.

#4 - 16.04.2025 23:52
Şahitliğimi onaylıyorum.

#5 - 16.04.2025 23:52
Şahitliğimi onaylıyorum, bu tarz oyuncular rollerimizi baltalıyor ve huzuru kaçırıyorlar. Gereğinin yapılması lazım. :vice:

#6 - 16.04.2025 23:53
Onaylıyorum hiç bir emoteye uymadılar emotsuz silah sıktılar

#7 - 16.04.2025 23:54
hiç bir olayda alakam yokdur arkadaşlar iyi günler

#8 - 16.04.2025 23:54
Şahitliğimi onaylıyorum

#9 - 16.04.2025 23:56
https://hizliresim.com/k5855zz böyle bir emote görmedim daha önce. :D