Konu: Aisha Kimanı & Harley Reddington [IC OOC MİX]  (Okunma sayısı 156 defa)

#0 - 08.04.2025 02:23

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Aisha Kimani @yasin3475 - Harley Reddington @Hotcream

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Alhuche Parales @Glock

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
IC OOC MIX

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Daha önce hiç rol yapmadığım -rol ortamında dahi bulunmadığım- bu arkadaşlar aniden yoluma çıkıp beni başka bir Ernesto ile karıştırıyor. Yanımıza geldiklerinde Aisha karakteri telsizinden "Ernesto burada","Yanında biri ile geziyor" şeklinde birilerine haber veriyor. Birinci olarak adımı nereden biliyor? Daha önce benimle yaptıkları herhangi bir rol yok. OOC olarak karakterimin üzerinde yazan nametag'ı gördüğü için yanımıza gelip böyle bir mix yapıyor, bunu telsizden IC kanal ile arkadaşlarına söylüyor ve daha sonra arkadaşları da yanımıza geliyor. Mix olduğunun farkında olarak role devam ediyorum. Harley karakteri rolde "Ernesto denen herife diyorum" şeklinde bir cümle kullanıyor ve yine Harley karakteri "senin adını verdiler" diye bir cümle kullanıyor (SS'leri okuduğunuzda buraya yazdığım tüm cümleleri göreceksiniz.). Adımı IC olarak bilmemelerine rağmen OOC olarak gördükleri ismimi role yansıtıyorlar.

Gelelim asıl konuya; Bu arkadaşlara PM den mix yaptıklarını ve şikayet açacağımızı söylediğimizde önce kusura bakmayın yanlış adammış dediler. Daha sonra suçu Aisha karakteri Harley'e atıyor, Harley karakteri de Aisha'ya. Daha sonra bu arkadaşlar yaptıkları ihlalin farkında oldukları için "boşu boşuna sicil kirletmeye, zaman öldürmeye şikayet açmakla uğraşmayın" , "böyle şikayetlerde uyarı verilir geçilir, ben de adminlik yaptım çok kez işleyişi biliyorum." şeklinde içimizi ferahlatmaya çalıştılar :) .

Mix olduğu bariz ortada. Bu arada IC olarak "kırmızı bir kıyafet siyah bir araç adı da Ernesto dendi bana" diye bir cümle geçiyor bahsi geçen arkadaşlar tarafından. Forumda şikayetler konusunda 'Ernesto Tenorio Bug Abuse' başlıklı şikayete baktığımda beni karıştırdıkları arkadaşın olduğunu gördüm (şikayetteki video kayıtlarından). Lakin beni karıştırdıkları arkadaşın aracı beyaz :) (Son SS'te ekledim) . Yani nasıl bir mix yapıyorlar anlamadım ama renkleri de karıştırıp çorba yapmışlar. Tüm SS'leri aşağıya bırakıyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Ben rol yaparken gelip benim rolümü mix ile baltaladınız ve bunun üzerine suçluluk hissetmeden şikayet açmakla uğraşmamamı, böyle şikayetlere sadece uyarı verildiğini savundunuz. Bu sorunların temeli burada yatıyor. Siz bu tür olaylar kendi başınıza geldiğinde şikayet açmadığınız için aynı şeyi siz de yapınca şikayet açılmayacak sanıyorsunuz. Bu böyle giderse hiçkimse kurallara uymadan oynamaya başlar. Burada herkes oyuncu, herkes kurallara göre oynamak zorunda. Umarım aynı rahatlığı yapamayacakları şekilde uygun cezayı alırlar.

Dipnot: Daha önce adminlik yapıp böyle şikayetlere uyarı verildiğini öne süren arkadaş. Kural bilmeyeni admin yapıyorlar mı?

#1 - 08.04.2025 21:14
 ben Aisha'ya suç atmadım sadece onun telsizi üzerine oraya geldim, senin O Ernesto olmadığını anladım ve konuşmaya devam ettim sırf rol bozulmasın diye ardından soyadını sordum zaten "Ernesto'ya diyorum" derkende bana hanginizin cevap verdiğini görüp ona göre konuşmaktı.

#2 - 08.04.2025 21:35
Benim yaptığım bir mix yok, motorcu birliğinde de bulunmuyorum. Olay tamamen benim dışımda gerçekleşiyor. Bana İc'de seni tarif ediyor Harley, ki karakter sen bile değilsin. Senin karakterin adın farklı, Bu şikayeti de mantık olarak Ernesto'nun oluşturması gerekiyor, sizi dövmedik, hiçbir şey yapmadık. Ooc olarak Harley ile hiç sohbetimiz olmadı bile, benim buna dair bir kanıtım yok, ben sadece tarif edilen şekilde siyah arabayı görünce telefonla arayıp söyledim. Beyaz arabayı değiştirdiğinizi görmüşler demek ki başkaları, dediğim gibi birlikte bile değilim, bana anlatılan bu, Harley ve motorcular dostum olduğu için yardımcı olmaya çalıştım, yaptığım bir mix bulunduğunu düşünmüyorum. Arkadaşla bunun üzerine pmden uzun uzadıya konuştum, ısrarla şikayet açmış. Boşu boşuna bir sicil kirletme şikayeti gibi geldi bana, Neye bu kadar tutulup kinlenmiş onu anlamadım? bir de uzun uzun yazmış, belli ki yaptığımız rol kendisine çok dokunmuş ki, rolde de hiçbir şey yapmadık, yazdığım yazı görünüyor bu heriflerle muhattap olun diyorum, bölgeden uzaklaşıyorum. Savunmam bu şekilde, kimse ile ikili diyaloga girmek istemiyorum. Adaletli bir şekilde şikayetin sonuçlandırılmasını istiyorum. Arkadaş şikayetinde çok ısrarcı ise geri çekmesini rica ediyorum, geri çekmemesi halinde savunmamın göz önünde bulundurulmasını istiyorum.

#3 - 09.04.2025 13:25
Şikayeti açan kişi doğruymuş, şimdi fark ettim. Şikayeti Ernesto oluşturmuş ama biz yanındaki arkadaşı ile pm halindeydik önemsiz bir detay ama belirtmek istedim. Ayrıca ben mta platformunda adminlik yaptım. Böyle bir şey yaptığınızda ilk uyarı verilir ki, bunda uyarı verilicek bir şey de yok çünkü bu bana rolde söylendi. İkinci kez tekrarlandığında ise şahıslar cezalandırılırdı, sampta adminlik yapmadım sistemin işleyişini bilmiyorum.

#4 - 10.04.2025 23:34
Şikayeti detaylı inceledim, gerçek hayatta kimsenin başında Ernesto veya bir isimle gezmiyor. Metagaming kapsamında şikayet edilen karakterle yaptırım uygulanacak.