Konu: [05.04.2025] Tinna Ranieri  (Okunma sayısı 221 defa)

#0 - 05.04.2025 22:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tinna Ranieri @ZMEYA

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ernesto_Nevels

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.04.2025

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DEATHMATCH + EMOTESIZ SİLAH KULLANIMI + MİXİNG

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle arkadaşların güzellik merkezinde bir tartışma yaşadık, 2 adet siyahi müşteriyle tartışıp dışarı çıktım.Siyahilerle kavgaya başladığımda (bıçaksız ve silahsız) bi anda silah sıkılarak bayıltıldım.Konuyla ve kavgayla alakası olmayan Tinna adlı arkadaş bi anda emotesiz silah çekip sıkmaya başladı, işletme rolü yapıp kendisinin kavgayla alakası olmamasına rağmen böyle bir davranışta bulunması Deathmatch örneğinin başına çeker.Arkadaşım Ernesto'ya emoteyi içeride verdiğine dair YALAN söylemiştir.Eğer içeride emote verdiyse dışarıdaki kavgayı nereden biliyordu mixing olduğunu düşünüyorum.Kendisi arkadaşıma pm üzerinden haksız olduğunu da kabul ederek belirtmiştir.Arkadaşa Deathmatch sunucusu tavsiye edebilirim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Umarım gerekli cezadan sonra davranışları düzelir.

#1 - 05.04.2025 22:54
Merhabalar, şahitliğimi onaylıyorum. Bariz brawl rolünde -konuyla alakası olmamasına rağmen- silah çekip sıkıldı. Dm yapıldığı açıkça ortadadır. Zaten kendisi de özel mesaj kanalında haksız olduğunu kabul etmiştir. Umarım gerekli yaptırım uygulanır. Herkese iyi roller.

#2 - 05.04.2025 23:27
Öncelikle merhabalar arkadaşların da dediği gibi benim mekanıma gelerek bana rolde koca memeli kız gibi ithamlarda bulundular. Yaptıkları rol başlıca hatalıydı emotelerden belli olacağı üzere mekanımdan çıkarken boş koltuklara tekme atıyor bende içerde "silahımı çekip dışarı çıkıyorum dışarı çıktığımda silahlıyım" ilk başlarda silahımı havaya ateşleyip dağılın diyorum. Arkadaşlardan bir tanesi normal şekilde vurmayı bırakırken diğer arkadaşımız saldırmaya Fear rp kuralına uymamaya devam ediyor. Bende sadece bu arkadaşı silahla bayıp olay yerinden kaçıyorum. Ardından bana pm'den ooc kışkırtma içeren mesajlar atarak ooc kin besliyor. Bunun yanı sıra bu arkadaşlar henüz 2level nasıl oluyorda illegal rol sergiliyorlar? VALACHİ üyesine ait bir işletmede mekan sahibine koca memeli kız diye bağırması non rp değil mi?

OOC kine dair kanıtlarım bunlardır. Arkadaşlar beni tahrik edip sinirlendirmeye çalışarak şikayetlerinde kapsam yaratmaya çalışıyor.

https://hizliresim.com/mhx6n9f

https://hizliresim.com/rf5tkzj

https://hizliresim.com/k1xmvb4

https://hizliresim.com/o0gmrox

https://hizliresim.com/tec7173

https://hizliresim.com/210p1gg

#3 - 05.04.2025 23:30
Olaya dair şahidim @STuNN Mixing ve DM olarak şikayet açılmış :D Mixing olmadığı ortada mekanımdan kavgaa ederek çıkıp benim mekanımdaki koltukları tekmeliyor.
Arkadaşların zaten nasıl bir tutum ve tavır takındığı gayet açık. Gerekli cezalandırılmaların yapılmasını rica ediyorum.

#4 - 05.04.2025 23:38
Son olarak söylemek istediğim şu kavganın benle alakası olmadığı söylendi ama kavga bana " Koca memeli kız " demeleri üzerine başladı zaten farkındaysanız ben dışarı çıktığımda yüzümde maske ve elimde silah zaten var! Direk sıkıp adamları baymak gibi bir derdimde yok havaya ateş açıp dağılmalarını söylüyorum. Kavgayı bırakan bir arkadaşa zaten hiç sıkmıyorum. Silaha rağmen kavga etmeye devam eden arkadaşa fear rp kuralını ihlal etmesi ile sıkıyorum. Kendileri nedendir bilinmez aşırı kin yapmışlar bununda şikayete etki etmesini istiyorum.

#5 - 05.04.2025 23:44
Merhaba arkadaşım,

Öncelikle silah emotesi vermediğin için silah çektiğini görmedim.Fear rp vesaire durum saçma geldi açıkçası.

İkinci olarak her sözlü tartışmalarda silah çekilebiliyor mu gerçek hayatta bu yaptığın Deatmatch başka şeylerin arkasına sığınma.

OOC kinlik bir durum söz konusu değildir senin benle ilgili şikayetin varsa gidip şikayet açabilirsin.Polis memuru veya semt ağabeyi değilsen"DAĞALLLLL" diye bağırman da birazcık saçma geldi açıkçası.

Valachiye ait mekanda nasıl sorun çıkartırsın diye birşeyler yazmışsın, benim karakterim basit bir sokak serserisi Valachi'i veya o dükkanın kime ait olduğuna dair bir fikri yok metagaming tarzı işlere de girişmiyoruz.Sözlü tartışma içeride yaşandı fiziki olarak kavga dışarıda başladı.Her sözlü tartışmaya böyle silahla dışarı çıkıyorsan bu durum Deathmatch'tir.

Onun dışında bir ooc kinlik veya ooc hakaretim yoktur kimseye, saygı çerçevesi içerisindeyiz savunmanı yaptıysan yetkili kararını bekleyebiliriz.

İyi Forumlar dilerim.  :)

#6 - 05.04.2025 23:51
Yaptığımız rolde hatalı bir yer bulunduğunu düşünmüyorum. Mekana geldikten sonra Alhuche karakterine ırkçılık yapılıp hakaret ediliyor. IC yoldan mekandan düzgün bir şekilde çıkartabilirdiniz fakat bunun yerine ırkçılık yaparak ve hakaret ederek olayı dışarı taşımaya karar verdiğiniz ortada. Bu durumda role geldiğim arkadaşıma yapılan ırkçılık ve hakaret cümleleri yönettiğim karakteri doğal olarak sinirlendiriyor ve üstüne benim karakterim de mekandan kovuluyor. Bu durumda karakterimin sinirlenip mekanı terk ederken boş koltukların birine tekme atması çok normal bir davranış çünkü benim yönettiğim karakter hümanist değil.

Kendiniz silahı içeride çekip dışarda sıkmayı hata olarak kabul ettiğinizi sslerde gözüktüğü üzere zaten kabul etmişsiniz. Öncelikle havaya ateş ettiğinizi söylemişsiniz fakat bunu kanıtlayamazsınız çünkü savunmanızı yalanlar üzerine kuruyorsunuz. Benim kaçma amacım brawl rolünde gereksizce sıkılan silaha düşmemek için ve kanıt için ss almaya çalışmak. Oradan kaçıp ss almasam sizin yaptığınız DM yanınıza kar kalacak sanıyordunuz.

Fear RP konusuna gelirsek, ortada emotesiz silah kullanımının yanı sıra, brawl rolünde silah çekmek dahil olmak üzere birçok kuralı ihlal ediyorsunuz. İhlal ettiğiniz bu kurallar karşısında karşı taraftan fear rp beklentisinde olmanız çok ironik.

OOC kin olayına gelirsek, güzel dostum burada hepimiz birer oyuncuyuz. İşin gerçeğine bakarsak oyun oynuyoruz bunun için OOC kin güdecek ne insanım ne de yaştayım bunu baştan belirteyim. Haksızlığa uğradık ve doğal olarak şikayet açıp hakkımızı arıyoruz. Birinin hakkını araması ne zamandan beri OOC kin adı altında değerlendiriliyor? Lütfen kendini haklı göstermeye çabalarken yalan söyleyip yönetimi aldatmaya çalışmayınız. IC olarak biz senin kim veya kimden olduğunu da bilemeyiz, mekanın kapısında Valachi'nin üyesi yazmıyordu.

Ben gerekli şikayet kanıtları ve arkadaşın yaptığı anlamsız savunmaların ardından yapılan ihlallerin bariz ortada olduğuna inanıyorum. Bu mesajın üzerine cevap yazmayacağım yönetim kararını bekliyorum. Saygılar.

#7 - 06.04.2025 00:44
Şahitliğimi onaylıyorum ve arkadaşların bu rolü şikayet açmadan PM üzerinden halletmeye çalışmalarını saçma buluyorum. Arkadaşlardan birisi silahla vurulduktan sonra /b'den rol check atmıştır ve aktif rolde OOC bir konuşma gerçekleştirmiştir. Bu yaptığı şeyin de bir uyarısı veya cezası varsa verilmesi dileğiyle. İyi günler.

#8 - 06.04.2025 02:03
Son bir ekleme yapıp savunmamı bitiriyorum. Tarafımızca her hangi bir ekleme daha yapılmayacak. İki karakter şehirde yeni olduklarını söyleyip iki sokak serserisi olduklarını iddia ediyor. Bizim işlettiğimiz mekana geliyorlar biri 2 biri 4 level. Şehirde yeniyiz rolü yapıyorla, Fakat biz mekanda dört kişiyiz hepimizin yerli olduğu açıkça belli varlıklı ve işletme sahibi karakterlere sahibiz tekrar vurguluyorum "4" kişiyiz hepimizin kas dayanıklılık seviyesi yüksek ve o ikiliyi kolayca dövebilcek güçteyiz. 4 kişiye karşı iki kişi kalarak korku rolleri sergilemiyorlar. Bununda fear rp kuralını ihlal ettiği açıkca ortada  o iki siyahi arkadaşımızı bu yüzden sslere eklememişler ama kendileri direk forumda açıklama yaparken itiraf ediyorlar zaten. Biz orda dört kişiydik bunu savunmalarında belirtiyorlar.

#9 - 06.04.2025 02:35
Son bir ekleme yapıp savunmamı bitiriyorum. Tarafımızca her hangi bir ekleme daha yapılmayacak. İki karakter şehirde yeni olduklarını söyleyip iki sokak serserisi olduklarını iddia ediyor. Bizim işlettiğimiz mekana geliyorlar biri 2 biri 4 level. Şehirde yeniyiz rolü yapıyorla, Fakat biz mekanda dört kişiyiz hepimizin yerli olduğu açıkça belli varlıklı ve işletme sahibi karakterlere sahibiz tekrar vurguluyorum "4" kişiyiz hepimizin kas dayanıklılık seviyesi yüksek ve o ikiliyi kolayca dövebilcek güçteyiz. 4 kişiye karşı iki kişi kalarak korku rolleri sergilemiyorlar. Bununda fear rp kuralını ihlal ettiği açıkca ortada  o iki siyahi arkadaşımızı bu yüzden sslere eklememişler ama kendileri direk forumda açıklama yaparken itiraf ediyorlar zaten. Biz orda dört kişiydik bunu savunmalarında belirtiyorlar.

Arkadaşım bizim senle tartışmamız yoktu ki, siyahi adamlarla tartıştık konuyu saptırıp saptırıp durma ya.Şikayet açabilirsin burada savunmanı yap.