Arkadaşın açtığı şikayete itiraz etmiyorum, ancak konuya dair açıklamalarım var. Bu durum, farklı bir bakış açısından değerlendirildiğinde, gerçekte oldukça anlamsız ve hatalı bir iddia gibi görünüyor.
Olayın geçtiği ortam "Social" platformudur ve burada karakterim olan Kuzgun ile bir tartışma yaşamaktaydım. Bu tartışma tamamen "IC" bir şekilde gelişmiştir. Kuzgun'un karakter yapısı gereği agresif bir tutumu bulundu ve bu sebeple olaylar doğrultusunda ben de "IC" olarak ona karşı agresif bir tutum sergiledim.
Ancak buradaki en büyük sorun, Shoda_Shino'nun olayda aktif olarak bulunmamasına rağmen, Metsuga karakteri ile bir diyaloğ içinde olmam sırasında Kuzgun'un aniden olay yerine gelip "IC" bağlamında mantıksız bir emote attı. Kendisi, karakterimin yüzünü görmeden, herhangi bir diyaloğa girmeden ve doğrudan "Name-tag" okumak suretiyle aniden gelip " /me adama saldırır" emotesi ile karakterime fiziksel müdahalede bulundu. Bu davranış öncelikle "Metagaming" ihlalidir ve aynı zamanda "Non-RP" "Deatmatcing" bir harekettir. Karakterimle hiçbir teması olmadan, görüşmüş bile olmadan böyle bir hamlede bulunması, oyunun rol yapma mantığına aykırıdır. Bu konuya ilişkin ayrı bir şikayet oluşturacağım.
Gelelim "PM" aracılığıyla kullandığım ifadeye. Kuzgun ile daha önceden geliştirdiğimiz bir samimiyetimiz bulunmaktaydı. Onun support pozisyonuna geldiğini bilmiyordum ve kendisini hala eski Kuzgun olarak düşünüyordum. Bu nedenle de mesajlarımda, ona karşı samimiyetime güvenerek konuştum. Ancak, bu konuşta hassas olunması gerektigını fark etmediğimi kabul ediyorum. Bundan sonra bu konuda daha dikkatli ve özenli olacağım.
Aniden ona karşı küfür etmemin sebebi ise şu;
Burada bellirtiğim gibi; Aniden ortama dahil olup. /me Chris'e saldırır, gibi bir eylem gerçekleştiriyor. O sırada Metsuga, karakteri ile diyolog içersindeyim. Gerçi Shoda karakterini sorguluyoruz Shoda kim? Nerede o? Gibisinden ve buna dayanarak tüm samimiyetim ile dayanarak bu sevgili arkadaşımıza (PM) aracından ani bir öfkeyle, bunu yazdım. Ve hatamı kabul ediyorum.