Türkçe Roman olarak klasiklerden; Saatleri Ayarlama Enstitüsü, İnce Memed ve Kuyucaklı Yusuf'u sayarım. (Ahmet Hamdi Tanpınar, Yaşar Kemal ve Sabahattin Ali, bayılırım.)Hala hayatta olan en sevdiğim roman yazarı
İhsay Oktay AnarŞiirde
İsmet Özel tabii ki kuşkusuz. Her kitabını severim. Hala hayatta olup onun çapında yazabilecek bir şair tanımıyorum. Varsa da benim cahilliğim.
Yabancılardan sevdiğim yazarlar(felsefe, teori, tarih, sosyoloji, antropoloji bazlı çalışmaları olan);Martin Heidegger, Antonio Gramsci, Alexander Wendt, Robert Keohane, Raymond Aron, Stanley Hoffman, Edward Gibbon, Immanuel Wallerstein, Michel Foucault, Edward Luttwak, Jurgen Habermas, Eric Hobsbawm, Leopold von Ranke,
Yabancı Roman OlarakTolstoy-Anne Karenina, Dostoyevski - Karamazov Kardeşler - Victor Hugo - Sefiller - Alexander Puşkin Kaptanskaya Doçka (Kaptanın Kızı)
Daha birçok eser sayarım da şimdilik aklıma gelenler bunlar. En diyemiyorum, kitaplar çok güzel ve sadece bir kitabı sevemem ama bunların çoğunda en diyebileceğim çok özellik var.