Konu: [Elena Petrovic] NONRP, DM  (Okunma sayısı 125 defa)

#0 - 05.02.2025 22:27

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Elena Petrovic @Shyvana_Ferro

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05/02/2025 22:02

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
Deathmatching,

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: SS'de görüldüğü üzere pawnshop'un önündeyken birden arkamdan gelerek "Ne yapıyorsun?" diye söylemde bulunup emote belirtmeden vurmaya başladı, ilk başta yanlışlıkla vurduğunu düşünüp tepki vermedim, ardından 2-3 kez daha vurdu, saçma bir şekilde "Polisi arayacağım" dedi, ben bir şey olmamış gibi çuvalları içeri taşırken tekrar vurmaya başladı. Söylenecek söz yok, pawnshop'a belki depomda bulunan eski malzemeleri satmak için geldim, hırsızlık odaklı kesinlikle bakılmaması lazım ki çok saçma bir şekilde böyle bakalım; gelip direkt vurmaya başlamak ne kadar mantıklı?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin üst üste vurarak can barımı indirdiği SS'lerde de belli oluyor.

#1 - 05.02.2025 22:34
Rol içerisinde olan bir durum polisi aradığım veya saldırdığım yok algı yapmana gerek yok rolün devamında rolde şaka olduğunu anlıyosun.

#2 - 05.02.2025 23:00
Rol içerisinde olan bir durum polisi aradığım veya saldırdığım yok algı yapmana gerek yok rolün devamında rolde şaka olduğunu anlıyosun.
12 yıldır samp roleplay platformundayım, kendi kafana göre rolde şaka yapmak diye bir şey ilk defa duyuyorum. Her şey ortada, daha cevap yazmayacağım.

#3 - 06.02.2025 01:40
Bu rolle bir alakam yok fakat yazma gereği duydum. Bu arkadaşların troll olduğunu düşünüyorum ya da hiçbir roleplay kuralını bilmiyorlar. Valachi birliğinde rol yapıyorum ve bugün bir mekan açılışımız vardı bu arkadaşlarda geldi ve sanırım garsonlara veya arkadaşlarıma ters ters konuştular ki bir olay yaşandı arkadaşları mekandan çıkardık rol yapacaktık fakat arkadaşlar motorlarına atlayıp kaçtılar ve Elena_Petrovic Little Italy'nin ortasına tükürüp kaçtı. Dediğim gibi şikayeti açılmış rol ile hiçbir alakam yok fakat bunu eklemek istedim.

İyi forumlar. :sampanya:

#4 - 06.02.2025 18:13
Elena Petrovic karakteri Retarted Roleplay ve Powergaming kural kapsamında cezalandırılacak.

İlgili maddeye göz gezdirmeli ve "napıyon, napıyorsun" yerine Ne yapıyorsun? Tercih edilmeli, şimdilik bu durum için uyarıyorum.

Alıntı
"Geliyom, yapcaz, kral, kanka, halletcem" gibi kelimeler yine role uygun olmayan şeyler arasında yer alır. Ancak Türkçe kuralları gereği bazı kısaltmaları ' ile belirterek, konuşma dilinizin o şekilde olduğunu belirtebilirsiniz. Örneğin sokak ağzı takılan veya ABD'de de Dil bilgisini pek bilmeyen/dilini düzgün konuşamayan karakter rolü yapıyorsanız (bu da in-game'de havalı bir durum değil aksine cahil bir karakter konuştuğunuz gösterir, buna uygun rol yapınız) "Geliyo'm" tarzı kısaltmalar yapabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 06.02.2025 18:16 Easthan »