Konu: İhlaller zinciri I 03.02.2025  (Okunma sayısı 106 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.02.2025 22:29

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: ( Vitelli_Ancelotti @Nobiltà e coraggio ) ( Colonel_Clemenza @hab1bovv )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntüleri

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Türkçe terim, Yaralı kural ihlali, Force RP, Brawl Kural İhlali, Spawn kill

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://hizliresim.com/f5trbbk  Vitelli_Ancelotti karakteri için türkçe terim şikayeti ve Colonel_Clemenza karakterinin yaralı olduğunun kanıtı.

https://hizliresim.com/4pl07e1 Colonel_Clemenza karakteri için yaralı kural ihlali ve Force RP ihlali şikayeti. (burada yaralı olmasına rağmen şans faktörü kullanarak bana rol imkanı tanımıyor, kendi kafasında kurduğu rol planına göre hareket etmeme zorluyor. Yaralıdan kalkıp beni sürüklüyerek dışarıya atması gerçekçi değildi.)

https://hizliresim.com/24fmos3 Colonel_Clemenza karakteri için türkçe terim ihlali şikayeti, az önce yaralı değilmiş gibi eline mikrofon alıp bağırdığı cümleler.

https://hizliresim.com/omdb43j Vitelli_Ancelotti karakteri için Brawl kural ihlali şikayeti, az önce yaralıdan kalkmama rağmen Spawn kill yaparak tekrar yaralıya düşürüyor.

https://hizliresim.com/m5igi2g Vitelli_Ancelotti karakteri "eşşek eşşek" demekten sıkılmıyor ve türkçe terim ihlaline devam ediyor.

Colonel_Clemenza karakteri için yaralı / brawl kural ihlali şikayeti. Yaralıdan kalkıp tekrar brawla dahil oluyor.

Ek açıklamalar(varsa): Öncelikle savunma yapacak arkadaşlardan ricamdır sadece ilgili ekran görüntüsüne (adınız yanında yazıyorsa) savunma yapar ve laf yetiştirmeye çalışmazsanız memnuniyet duyarım. Şikayeti inceleyen yetkili arkadaşın da işini kolaylaştıracaktır bu durum. Sadece kanıtınızı sunun ve savunmanızı yapın lütfen. İyi forumlar  O:-) :vice:

#1 - 03.02.2025 22:58
Arkadaşımız hangi kumarhane reklamını görürse oraya gidiyor, içeri giriyor para dilenme rolü yapıyor. SS'lerde gördüğünüz gibi. Git diyorum gitmiyor, siktir git diyorum gitmiyor rolde. 10-15-20 dakika kadar kumarhane içinde müşteriyi rahatsız ediyor, bizi rahatsız ediyor, müşteri oyun oynuyor ondan para istiyor. Benden istiyor, defalarca git dedim, en sonunda brawl RP rolü döndürdük.  İçeride seni yakalayıp dışarı atma rolü yaptık RefuseRP yaptın. Dışarıda bile oyuncularım rolde sana sinirlenip küfür ediyorken, rolde bile onlara bağırıp susturdum, seni tekrar uyardım. Git buradan sende hadi, bir daha gelme yazıyorum. Eşşek bir türkçe terim değildir. Eşşeğin ingilizce karşılığı Donkey'dir, mesela "LAN" deseydim bunun bir karşılığı yok, veya "ANAN" kelimesininde karşılığı yok. Onun yerine sadece "Annen" geçerlidir. Şimdi ben sana rolde köpek desem bunun içinde mi türkçe terim diyiceksin anlamadım. Kusura bakma dostum ama OOC hayattada iş yerimin içine girip 15-20 dakika dilencilik yapıp, müşterilerimden para isteyecek insanıda döverim. 50 den fazla uyardım git diye, gitmeyerek Refuse RP yaptın. Ne yapmamı bekliyorsun? Bütün kumarhane krupiyerleri, sahipleri, müşterileri vs. Senden şikayetçiler. İşçi olmadığın kumarhanelere girip köşeye bir yere, chatin düşmeyeceği bir yere geçip zar atıyorsun dostum. İnsanlar bıkmış ve senden illallah etmiş durumda. Daha ne anlatayım yani? Gerçektende rolde bir daha kumarhaneme gelme, gelirsen seni üç kere uyarırım, gitmezsen yine Brawl RP atarım yani. Aynı zamanda Refuse RP sebebi ile cezalandırılmanı talep ediyorum.

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 03.02.2025 23:18 Nobiltà e coraggio »

#2 - 03.02.2025 23:11
Şimdi fark ettimde, şahısın Mixing sebebi ile ceza almasını istiyorum. PM konuşmalarında kalktığımda tekrar dövecem felan diye konuşmalar var, Mixing yapıyorlar.
Alıntı
https://hizliresim.com/f5trbbk  Vitelli_Ancelotti karakteri için türkçe terim şikayeti ve Colonel_Clemenza karakterinin yaralı olduğunun kanıtı.

#3 - 03.02.2025 23:22
Şimdi fark ettimde, şahısın Mixing sebebi ile ceza almasını istiyorum. PM konuşmalarında kalktığımda tekrar dövecem felan diye konuşmalar var, Mixing yapıyorlar.
Alıntı
Bence ekran görüntülerinde goy goy bir muhabbet olarak konuşulduğu çok bâriz, sakinleştiğinde tekrar okursan daha rahat algılarsın diye düşünüyorum. Arkadaşı tanımıyorum, ablam dediği için öylesine cevap verdim. Şikayete eklerseniz IC & OOC olarak beni tanımadığını doğrular.

#4 - 05.02.2025 16:21
Merhaba, şikayet incelendi.

Bu seferlik iki tarafı da uyarıyorum. Kumarhaneye girip borç isteme rolü yapıyorsunuz, içerideki sizden sayıca üstün adamlar sizi sert bir dille kovuyor. Vuracağım diye tehdit ediyor fakat hiç aldırmadan hala durumu uzatıyorsunuz, bu kadar korkusuz bir karakter yönetemezsiniz. Benzer bir rol sergilediğinizde ceza alacaksınız. @wixie
Türkçe terimi sadece kelime olarak düşünmeyin, bazı kalıplar da Türkçe terime giriyor. "Kaşar, eşek herif" gibi. Ek olarak son getirdiğimiz kuralla birlikte oyun içi hitaplarınıza ve yazım şeklinize ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Mafya lideri bir karaktere soru eklerini ayırmama veya "vurucam" tarzı bir yazım şekli yakışmıyor. @Nobiltà e coraggio
Alıntı
18. Hitap Kuralları

Rol yaptığımız kurgusal şehirler gereği (Los Santos/Los Angeles - Vice City Florida) içerisinde kullandığımız jargon, kültür ve yönettiğimiz karakteri, bilgisayar başında oturduğumuz Türk kişi olarak düşünmemeli/yönetmemeliyiz. Bu nedenden dolayı, ABD içerisinde yaygın kullanılan hitap şekillerine özenerek, örneğin bir karaktere seslenmek için genelde o karakterin soyadını veya adını kullanabilirsiniz. Adı John Coke olan birisi için,

"Hey John." veya "Hey Coke, nasılsın?" hitapları uygundur. "Merhaba Bay Coke" veya "Merhaba bay John" yine aynı şekilde. (Tercih size ait olmakla beraber, soyisimle seslenmeniz daha doğru/gerçekçi olacaktır)

18.1 "Abi/Ağabey/Abla" Rolü Yasaklaması
Ne yazık ki bu konuda giderek artan yanlış bir durum söz konusu. Öncelikle karakter yaşınız kaç olursa olsun (ki 16-17 yaşında genç karakterlerle 8 yaşında gibi davranmak da ilk hatalardan birisidir)  karşımızdaki insana ABD genelinde gerekirse adıyla/soyadıyla hitap ederiz. Tüm dizilerde, filmlerde, en gündelik ABD yaşantısında dahi harçlık için gazete dağıtan 14-15 yaşındaki lise öğrencisinin ev sahibi olan kişilere "Merhaba bay Michael", "Merhaba bay John" dediğini görürsünüz, bu yüzden bize sempatik gelir hatta.

Haliyle, neredeyse hiçbir yapımda/kültürde/şehir hayatında kendimizden büyük kişiye "Abi/Abla" deme olayı bulunmamaktadır. Bu nedenden dolayı net bir kural ihlali yapmış oluyorsunuz ve işi giderek "Türk Rolüne" götürmüş oluyoruz.
(Karakteriniz gerçkten bir abi/kardeşse veya gerçek anlamda aile rolü yapıyorsanız abi/amca sıfatları uygundur)

18.2 Kısaltmalar/Türkçe Chat Dili Kullanımı
Yine bu konuda tüm platformumuzdan hem kendi rollerinizde dikkat etmenizi istediğimiz hem de sunucu içerisinde görmüş olduğunuz yeni rolcüler/bu konuda hatalı rol yapanlar varsa düzeltmesini istediğimiz bir durum var.

Rol yaptığımız alan, discord / chitchat günlük konuşma dili olmamalıdır. Text Roleplay kurallarına uygun şekilde öncelikle "Türkçe/TDK" dil bilgisine bağlı kalmalı, olabildiğince kusursuz cümlelerle rolünüzü gerçekleştirmelisiniz.

"Geliyom, yapcaz, kral, kanka, halletcem" gibi kelimeler yine role uygun olmayan şeyler arasında yer alır. Ancak Türkçe kuralları gereği bazı kısaltmaları ' ile belirterek, konuşma dilinizin o şekilde olduğunu belirtebilirsiniz. Örneğin sokak ağzı takılan veya ABD'de de Dil bilgisini pek bilmeyen/dilini düzgün konuşamayan karakter rolü yapıyorsanız (bu da in-game'de havalı bir durum değil aksine cahil bir karakter konuştuğunuz gösterir, buna uygun rol yapınız) "Geliyo'm" tarzı kısaltmalar yapabilirsiniz.
K&A