Konu: [01.02.2025 - Edgar_Schafer] VCPD'ye Karşı Kurallar, Trolling, Türkçe Terim  (Okunma sayısı 230 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.02.2025 04:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Edgar Schafer, @Jully

Olaya dahil olan şahit karakter adı: James Stark @Jack_Stark , Wayne Sanderson @nwrasth, Cody Granholm @yung martinez , Derek Tillman @Spyro

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.02.2025

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.3: - Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

13.2: Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Edgar Schafer karakteri ilk başta ASGH önünde karakterlerimize görünüyor. Vurulmuş olan VCPD üyelerine bakarak "Memurum üzücü bir durum ya" dedikten sonra kahkaha atıyor, Cody Granholm karakterinin tepkisi üzerine "Ağlama."(?) dedikten sonra bizi arkamızdan takip etmeye başlıyor. Bu aşamada arkadaşın toksik olduğunu değil, basit bir troll olduğunu düşündüğüm için şikayet açmam diye düşünerek takibin ssini almadım. Bundan 6 dakika sonra, yaralı memur olan karakterleri ASGH ve CMC'den topluyorken CMC dönüşünde tekrar peşimize takılıyor. Burada tekrar etkileşime geçiyoruz, karakterimle IC olarak tekrar net bir uyarıda bulunuyorum ancak karşı karakter bariz bir şekilde polis memurlarıyla dalga geçmeyi sürdürüyor, takibini de bırakmıyor. En son biz CHQ önüne geldiğimizde arkamızdan giderken "Mal." demeyi ihmal etmiyor. Gittikten sonra karakterim partnerini CHQ önünden alıyor, intihar girişimi ihbarı üzerine Chinatown'a gidip bölgeyi taramayı başlıyoruz. Tam pawn shopun olduğu yere girdiğimiz sırada arkamızdan Elegy ile giriş yapıyor, megafonla yapılan uyarıya rağmen çıkış yolunu açmıyor. Burada olayları anlatmadan önce söylemek istiyorum: Edgar Schafer karakterinin ASGH önünden buraya kadar yaptığı şeylerde hiçbir IC motivasyonu yok. Çıkış yolunu açmaması, burada durmak istiyorum demesi üzerine ben rolüme devam edip PIT demiriyle aracı itme rolü yapıyorum, burada da gayet gerçekçi bir şekilde yavaşça temas ederek yapıyorum bu rolü. Arkadaş bu sefer de "Tamir paramı ver." diyerek bizi takip etmeye başlıyor. Bir tur attıktan sonra nihayet Chinatown'daki ihbarı doğruluyoruz, kendisi de aracından inip salça olmaya devam ediyor. Rol içerisinde yukarıdaki karakterlere bağırarak sürekli atlamalarını istiyor, polis karakterlere "orospu memur", "bir şey yapsana amına koyayım duymuyon mu?"  diyor. Burada IC olaylara takılmamanızı rica ediyorum, karakter için IC olarak ayrı bir soruşturma açılabilir ancak motivasyonu olmaması ve memurlarla yaklaşık bir saat boyunca söylenen hiçbir şeyi dikkate almadan dalga geçmesi sebebiyle bu konu üstünde duruyorum. Bu olay sürerken arka tarafta iki tane palyaço karakter birbirine giriyor, o karakteri kovalarken arkadaş bizi izlemeyi sürdürüyor. Bir ara karakterim Edgar karakterini bir köşede yakalayıp onu tekrar sözlü olarak uyarıyor, tutuklanacağını söylüyor. Karşı taraf da ılımlı yaklaşınca aracına dönüş yapıyor, bu sırada Edgar karakteri arkasından tekrar küfür ediyor. En son biz bölgeden ayrılmaya çalışırken ise döndüğümüz tarafa dönüp önümüzü kapatıyor.

Ekleme: Şikayeti tamamen hazırladıktan sonra bir ekran görüntüsü daha ekledim, polis memuru karaktere "Sen benim yarrağımı ye." dediğini görebilirsiniz. Klasörümü karıştırdıkça arkadaşın daha fazla ihlaline denk geliyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): PD rolü yapmaya başladığımdan beri şikayet açtığım ilk ihlal olacak, bunun sebebi de arkadaşın yarım saat boyunca rollerimizi baltalamasıydı. Daha farklı ekran görüntüleri de vardı ancak genel gidişatın görülmesi adına ana hatlarıyla bırakmaya çalıştım ekran görüntülerini. Karşıdaki arkadaşın geçmişten kalma 5 adet Trolling ve sayısız başka ihlalleri olduğunun da altını çizmek istiyorum. İyi forumlar.

« Son Düzenleme: 01.02.2025 15:55 kucukenistemessi »

#1 - 01.02.2025 12:56
Yaparım savunmayı birazdan, üşendim şimdi.

#2 - 01.02.2025 18:32
@Jully 24 saat içerisinde savunmanızı yapın.

#3 - 01.02.2025 22:40
kişi yetersiz oyuncu profilinden işlem görmeli, 4 yıllık bir hesapta sadece 1 iletisi var ve trolling amaçlı oynadığı açık, şahitliğimi onaylıyorum

#4 - 01.02.2025 23:32
Kararı verecek yetkili bu arkadaşın diğer şikayetlerde aldığı sonuçları da incelerse çok mutlu olurum. Trolling yüzünden aldığı iki ceza doğrudan VCPD karakterlerine karşı yapılmış ihlaller, bir tane de Copbait cezası var. 2500 dakika cezalandırıldığı bir şikayette Manifesto'nun yazdığı sonucu buraya bırakıyorum:

Alıntı
Manifesto   

#5 - 15.11.2023 04:20
Yaptığınız işin rollük tarafı yok, sadece trolleyerek 2 oyuncunun oyununu sabote etmekle kalmayıp üzerine Vice üzerinde kötü algılar yaratacak şekilde troll imajı çizdiğiniz için ne yazık ki affedilecek ya da tolere edilecek bir durum değil bu bizim için. Belki tüm karakterler yasaklansa bile kimse bir şey diyemez bu senaryoda.

Ancak caydırıcı olması adına, sizlere sadece bilgisayarınızı açık bırakıp 1 günde tamamlayacağınız cezalar vermek yerine, bu trollinge giren tüm karakterlere (hepiniz de farklı birliklerdensiniz nasıl bir araya geldi bu kadar kafadar anlamadım ama,)

2500 dakika jail ile  birlikte tüm karakterlerin mal varlığınızın bir kısmını( kişi başı 50-200k arası değişken) silinmesini uygun gördüm. Cezaların amacı caydırıcı olmak. Eminim bundan sonra hareketlerinize bu doğrultuda çok daha dikkat ederek oynarsınız.

Yetersiz Oyuncu Profili'nden yasaklanmasını talep ediyorum.

#5 - 02.02.2025 02:02
Kararı verecek yetkili bu arkadaşın diğer şikayetlerde aldığı sonuçları da incelerse çok mutlu olurum. Trolling yüzünden aldığı iki ceza doğrudan VCPD karakterlerine karşı yapılmış ihlaller, bir tane de Copbait cezası var. 2500 dakika cezalandırıldığı bir şikayette Manifesto'nun yazdığı sonucu buraya bırakıyorum:

Alıntı
Manifesto   

#5 - 15.11.2023 04:20
Yaptığınız işin rollük tarafı yok, sadece trolleyerek 2 oyuncunun oyununu sabote etmekle kalmayıp üzerine Vice üzerinde kötü algılar yaratacak şekilde troll imajı çizdiğiniz için ne yazık ki affedilecek ya da tolere edilecek bir durum değil bu bizim için. Belki tüm karakterler yasaklansa bile kimse bir şey diyemez bu senaryoda.

Ancak caydırıcı olması adına, sizlere sadece bilgisayarınızı açık bırakıp 1 günde tamamlayacağınız cezalar vermek yerine, bu trollinge giren tüm karakterlere (hepiniz de farklı birliklerdensiniz nasıl bir araya geldi bu kadar kafadar anlamadım ama,)

2500 dakika jail ile  birlikte tüm karakterlerin mal varlığınızın bir kısmını( kişi başı 50-200k arası değişken) silinmesini uygun gördüm. Cezaların amacı caydırıcı olmak. Eminim bundan sonra hareketlerinize bu doğrultuda çok daha dikkat ederek oynarsınız.

Yetersiz Oyuncu Profili'nden yasaklanmasını talep ediyorum.
Yasaklanmasa bile cezalandırılması gerekiyor, nasıl bir açıklama yapacağını fazlasıyla merak ediyorum. Cody Granholm karakterinin sahibi olarak rolde bulunduğum için şahitliğimi onaylıyorum. Umarım bir daha böyle rollere dahil olmazsın dostum :) #temizVice

#6 - 02.02.2025 06:07
Merhaba, şikayet incelendi.

Edgar_Schafer karakteri Trolling kapsamında ceza alacak. Bu tür rollere ve forumdaki itici tutumunuza devam ederseniz yasaklanacaksınız. @Jully

K&A