Konu: Alban_Carcani & Bashki_Frasheri - İhlaller zinciri  (Okunma sayısı 110 defa)

#0 - 27.01.2025 20:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bashki_Frasheri @BaySukres  - Alban_Carcani @Lifolol

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Lia_Petrova @ThEwAwE

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.01.2025 Saat: 03.25 - 03.55

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.6. Silah kuralları: Silahlı saldırı durumunda saldırıyı başlatacak karakterlerin mantığa ve kurallara uygun, karşı tarafın da görebildiği (sadece /me) bir emote vermesi gerekmektedir. Ancak savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.

3.1. Sistemlerin rol ile desteklenmesi: Sunucu sistemleri oyuncuların rollerine kolaylık sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Sistemlerle etkileşimde bulunurken mutlaka rol ile desteklemelisiniz. (düzenlendi)

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

11.Güvenli bölgeler: Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir: - Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek

Savaş ve çatışma kuralları: Sistemsel yaralı durumunda olan ve süre geçmesini bekleyen oyuncuya sürükleme, kaçırma, araca bindirme vb. roller yapılması yasaktır. Bu tip roller için sistemsel sürenin geçmesini beklemelisiniz.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Olayın en başında kişilerle bir şekilde CR atmaları sonucu tartışma yaşıyoruz ve devamında tartışma devam ediyor bir süre sonra tekrardan karşılaşıyoruz. 1. İhlal: YKİ, yaralı kural ihlali. Alban_Carcani sistemsel olarak yaralı durumuna düşmese bile bir sebepten aracı takla atmış yanıyor ve patlıyor bu esnada araçtan inen Alban_Carcani koşarak benim ve arkadaşımın üzerine geliyor.  Alban_Carcani ardından benim Florencia_Powell'ın koşuyor yetişemiyor. 2. İhlal(CJ); ardından Lia_Petrova'ın üzerine koşarak Lia_Petrova'ın zaten sürdüğü motora rolsüz  bir biçemde sadece F tuşuna basarak CarJack ihlali gerçekleştiriyor. 3. İhlal(RetartedRP); Alban_Carcani, Lia_Petrova'ya yaptığı CJ ihlalinden sonra motorla uzaklaşırken takla atmış olan aracı kayıttaki gibi patlıyor ve yere alevler bırakıyor, arkadaşı Bashki_Frasheri gerçek dışı bir atılım yaparak araçla alevlerin içerisinden geçiyor. 4. İhlal: 3.6. Silah kuralları; Alban_Carcani karakteri meslek bölgesinde brawl rolünü başlatıyor, bizde karşılık vereceğiz ama şöyle bir problem var Alban_Carcani'ın arkadaşı olan Bashki_Frasheri, ilk saldıran taraf olarak videoda da gözüktüğü gibi emote vermeden direkt olarak saldırıyor eğer savunucu rolünde olsaydı emote vermesine gerek yoktu ancak saldırdığı için emote vermesi gerekir. 5.İhlal: Powergaming; Bashki_Frasheri karakteri brawl rolü sonrasında sistemsel yaralıya düşürdüğü Florencia_Powell karakterini kafasını yere vuruyor ve zorla bayıltma rolüne sokuyor. Florencia_Powell karakteri ise kafasına aldığı darbeyi kabul ediyor ancak bayılmadığını /do üzerinden belli ediyor herşeye rağmen kişi tek taraflı bir rol izleyerek bayılttığını /do kanalı üzerinden iddaa ediyor. Üzerine bunu sistemle desteklemeye çalışıyor ancak /dene komutunu arka arkaya pozitif gelene kadar spamladı. Ekstra olarak bunu farklı bir ihlal olarak da değerlendirebilirsiniz Çatışma Kurallarında geçer,(Sistemsel yaralı durumunda olan ve süre geçmesini bekleyen oyuncuya sürükleme, kaçırma, araca bindirme vb. roller yapılması yasaktır. Bu tip roller için sistemsel sürenin geçmesini beklemelisiniz.) Alban_Carcani karakteri yerde sistemsel yaralı durumdayken kişi gelip Alban_Carcani'i kaldırma rolü yapıyor kayıtta gözüktüğü gibi. 6. İhlal: GBİ&Gasp kural ihlali&PG: Bu rol için iki oyuncunun da (Alban_Carcani - Bashki_Frasheri) üç ihlalden sorumlu düşünüyorum çünkü yaptıkları rolde sistem desteklenmiyor, yaptıkları gasp rolünü konum olarak güvenli bölgede sergiliyorlar. Zorla oyuncuyu gasp rolüne zorlayıp paraları aldıkları için ki rol devamlılığı için /paraver komutunu kullanıyoruz Powergaming kapmasında bir ihlal gözetiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Alban_Carcani araç takla atmış iniyor ve koşuyor etrafa YKİ yapıyor. Üstüne CJ atarak Lia_Petrova karakterinin motorunu alarak takla atmış araçtan inmemiş iki iki kural ihlali yapıyor.

Bashki_Frasheri karakteri, /dene komutunu olumlu çıkana kadar deniyor. PG ihlali yapıyor rolde

Bashki_Frasheri karakteri, gişe ihlali yapıyor.

Alban_Carcani karakteri, Güvenli bölgede gasp rolü yapıyor (GBİ) ve üst arama yaparken emote vermiyor sadece sistem kullanıyor Powergaming, gasp rolünü sistemsel olarak var mı bilmiyorum ama yoksa /paraver komutunu bana kullandırtmaya zorunlu tutuyor.

Bashki_Frasheri karakteri de, Alban'ın yaptığı gibi Güvenli bölgede gasp rolü yapıyor.

Videoda Bashki_Frasheri karakteri takla atıp patlayan aracın yaydığı alevlerin içerisinden geçerek RetartedRP, gerçek dışı bir rol sergiliyor.

Savaş ve çatışma rollerinde sistemsel yaralı bir kişiyi taşıma, sürükleme kaldırma gibi rollerin yapılamayacağı yazıyor kişinin yaralı süresi bitmeden Bashki_Frasheri karakteri, Alban_Carcani karakterini yerden kaldırdığına dair emote atıyor ama Alban_Carcani karakteri hala sistemsel yaralı durumda bu esnada. Aynı zamanda ilk ekran görüntülerinde olumlu gelene kadar /dene komutunu spamladıktan sonra kişi Florencia_Powell karakterinin zorla baygın rolüne sürüklemektedir ancak Florencia_Powell karakteri /do kanalı üzerinden baygın olmadığını kafasına hasar aldığını yazmaktadır, Alban_Carcani ve Bashki_Frasheri (Video'un altındaki SS'de net belli) karakterleri bu durumu kabullenmeyip rol akışını tek kişi yöneterek tekrar PG ihlali yapmıştır.

Ek açıklamalar(varsa): Diğer olaydan daha ayrı bir zaman diliminde gerçekleştiği için ek açıklama olarak yazıyorum. 7. İhlal: Gişe kural ihlali; SS'de gözüktüğü üzere Bashki_Frasheri'inden önce başka birisi/arkadaşı geçmiş ve arkasından açık gişeden devam etmektedir. İki kişinin bol ihlalli bir gece üzerine ceza almalarını istiyorum.

#1 - 27.01.2025 20:37
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 27.01.2025 23:31
Gbi bölgede biz mesleği bitirdikten sonra inatla bizimle tartışmaya girdiler gitmeleri için uyarıda bulunmamıza rağmen gitmediler ilk önce onlar saldırmaya kalktı ekran kaydı varsa atabilir emotesiz sopa çekti.
Biz meslek yaparken bizi durduk yere kovalamaya başladılar arabamı takla attırıp patlamasına yol açtılar.
Gişe ihlalinde ekran kaydı varsa atabilir çünkü gişeyi kendimiz geçtik.
üst ara komutunu kullanınca sunucu kendisi otomatik olarak emote atıyor ssleri tam atınca yalanları ortaya zaten çıkar.
Dene komutu 3 kez kullanılabilir diye hatırlıyorum kural değişmediyse tabi 3.de başarılı oluyor.
Kavgadan 5dk öncesini atması zorunlu video kaydını tam atarlarsa kendi yaptıklarıda ortaya çıkabilir.

#3 - 28.01.2025 02:48
Videoda gözüktüğü üzere saldıran iki kişiden birisi emote vererek saldırıyor diğeri ise saldıran taraf olmasına rağmen emote vermiyor Florencia_Powell ise savunucu olmasına rağmen emote atarak brawl rolünü ilerletiyor. Kısaca yalana gerek yok video da gözüktüğü gibi emote atıyorum, arkadaşın atmıyor.
1. Aracına çarptığımın takla attırdığımın kanıtı atarsan böyle bir şey gerçekten var mı görürüz.
2. Powergaming kapsamında rollerin emotelarla desteklenmesi sadece sistemin kullanılmaması gerektiği yazıyor.

#4 - 28.01.2025 02:49
Ek suçlama/savunma olmadığı sürece şikayet sonuçlanabilir.

#5 - 28.01.2025 03:52
Dostum ilk olarak şikayetinizi doğru bulmuyorum araçlar çarpıştı dediğinize göre güzel bi üslupla uyarı veya gelip konuşabilirdiniz zaten birlik mesleğinde mesleğimizi yapıyorduk yolda gelip bizi tahrik edip kışkırttınız üstüne işimizi düzgün yapmamıza engel oldunuz yanlış olmazsam sizi pm yoluyla uyardım (izin istemişimdir) birde gelip küfürler ediyorsunuz kadın rolünü erkek gibi oynuyorsunuz loglarda bulunuyordur.

#6 - 28.01.2025 03:55
İşte en büyük hatamız ekran kaydımızın olmaması birlik mesleği yaparken ekran kaydı almayı gerek duymadığım için olabilir.

#7 - 28.01.2025 13:27
İnceleniyor.

#8 - 28.01.2025 21:22
Alban_Carcani karakteri Powergaming nedeniyle ceza alacak, Bashki_Frasheri güvenli bölge ihlalinden ceza alacak. Diğerleri için bir işlem uygulanmayacak. Bir çok kanıtta görünmüyor.