Konu: Kanji_Saga Ortak Nezaket.  (Okunma sayısı 91 defa)

#0 - 15.01.2025 22:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kanji_Saga @OldSaga

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15.01.2025 Saat ss'lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ortak Nezaket

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Defalarca /pm -, /pm kapat, pm üzerinden rahatsız etmeye hakkın yok dediğim halde arkadaş ısrarla erkekliğin var ise şikayet açarsın tarzında konuşma yapmaya devam etti. Gereken cezayı almasını talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 15.01.2025 23:01 mhdyvelchn802 »

#1 - 16.01.2025 00:26
@OldSaga 24 saat içinde savunma yapmalısınız.

#2 - 16.01.2025 12:18
 Savunacak bir durum görmüyorum önemsemediğim ve istediği laf dalaşına girmemek için SS falanda almadım ki ortada bir suç ihlal vs yok. Yazma diyor yazıyor gereksiz kaos çıkartma derdinde ben böyle bir arkadaşla zaten konuşma meraklısı değilim.Şikayet açacağım dedi erkek olan sözünde dursun açsın benim ne ihlalim var? Buradan ceza almak seni etkilediği kadar etkilemiyor beni dostum aradığın laf dalaşı bende yok fazla kasma.
 Gereksiz polemik çıkartma peşinde olan bir arkadaş hem kendisi yazıp sonra rahatsız etme diyor hayırdır diyorum şikayet açacağım diyor.Kendi dünyasında beni tahrik edecek ve beklediği şeyleri söyleyeceğim ceza almamı sağlayacak.Tamamen toxic işler...

#3 - 16.01.2025 13:19
https://i.hizliresim.com/i5bkt4c.jpg
Bu resimdede görüldüğü üzere, yaklaşık on dakika boyunca arkadaşa /pm kapat yazmam halinde durmadan ya susar mısın gibi saçma cevaplar vermeye devam etti, /pm - mesajının neyini anlamıyorsa artık, 1 kişiden dolayı pm alma durumunu kapatmak zorunda da değilim ben. Sus denildiği zaman susarsın bunu ailen öğretmeli gibi kelimeler kullanmaya devam etti. Başka yanıt gelmeyecektir, gerekenin yapılmasını arz ediyorum. @EniLuc

#4 - 16.01.2025 14:33
Sana efendi efendi hayırlı akşamlar güzel kardeşim dediğimde halen konuşmaya devam ettiğin zaman demiştim onu. Laf cambazlığına gerek yok dostum neyin peşindesin onu da anlamıyorum ama istediğin her neyse laf dalaşı dışında gelip söylersen sana verebilirim.Onun haricinde lütfen ama lütfen muhattap olmayalım olur mu?

#5 - 16.01.2025 14:58
Henry_Heinz karakterini şimdilik uyarıyorum, lütfen PM üzerinden oyuncuları rahatsız edecek şeyler yazmayınız. Ayrıca, tekrarı halinde ceza alacağınızı unutmayınız.
K&A