Gedson’un tarafıma yönelttiği Metagaming iddialarına karşı Brandon Foster adlı karakterimin savunmasını aşağıda detaylı bir şekilde paylaşıyorum:
Olay zamanı, arkadaşlarımla birlikte Pizza Stack otoparkına geçtim. Bu bölge, sıkça rol yaptığımız ve bulunduğumuz bir alan olduğu için doğal bir tercihimizdir.
Pizza Stack çevresine geldiğimiz sırada chatlogumuza Gedson ve Denali Hill'in IC konuşmaları yansıdı. Bu konuşmalar tamamen IC bir şekilde gelişti ve öncesinde bu kişilerle OOC bir iletişimimiz olmadı. Karşılaşmanın tesadüfi bir IC olay olduğunu özellikle vurgulamak isterim.
Gedson’un İddiaları ve Tesadüf Durumu: Gedson, olayların bir tesadüf olamayacağını ve Metagaming yapıldığını iddia etmektedir. Ancak bu iddia tamamen varsayımlara dayanmaktadır.
Pizza Stack çevresi: Sıklıkla bulunduğumuz ve IC rollerimizi sürdürdüğümüz bir alan olduğundan, burada bulunmamız doğaldır. Bu karşılaşma tamamen rastlantısal bir IC olaydır.
IC konuşmaların yansıması: Chatlogumuza düşen Gedson’un IC sözleri üzerine IC bir tepki verdik. Herhangi bir OOC müdahale ya da yönlendirme olmadan doğal rol akışı içinde hareket ettik
PM Loglarının İncelenmesi Talebi: Gedson’un iddialarını çürütmek adına PM loglarının incelenmesini talep ediyorum. Bu inceleme sonucunda, benim OOC bir iletişim yoluyla durumu planladığına dair hiçbir kanıt bulunamayacağına inanıyorum. Eğer bir iddia varsa, bunun somut delillerle desteklenmesi gerekir. Sadece varsayımlar üzerine yöneltilmiş bir suçlama, geçerli bir dayanak oluşturamaz.
Şikayet ve SS Eksikliği: Gedson’un böyle bir şikayette bulunacağını önceden kestiremediğim için olay sırasında ekran görüntüsü (SS) almadım. Ancak bu durum, suçlamaların doğruluğunu kanıtlamaz; aksine, benim durumu planlamadığımı ve OOC müdahale olmadığını gösterir.
Sonuç ve Talebim: Gedson’un Metagaming iddiası, delil yetersizliğinden dolayı varsayım düzeyinde kalmaktadır. PM logları ya da OOC bir iletişim kanıtlanamadığı sürece, IC bir karşılaşma üzerinden yapılan bu suçlama geçersiz olduğuna inanıyoruö.
Yaşanan olayların IC sınırları içinde kaldığını, Pizza Stack çevresinde bulunmamızın doğal bir rol akışı olduğunu ve herhangi bir OOC müdahale olmadığını açıkça ifade ediyorum.
Son olarak, yaşanan olayların yanlış anlaşılmaya mahal vermeden objektif bir şekilde değerlendirilmesini rica ediyorum. Açıklamalarımı dikkate alarak hakkımda adil bir karar verilmesini talep ediyorum.
Teşekkür ederim, iyi forumlar.