Konu: Cache Mining  (Okunma sayısı 505 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.12.2024 22:37
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Diana Khadri @ @OldTheZahoN
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Vice Mahkemesi
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.12.2024

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Daha öncesinden sunucu içerisinde onaylı skin yapımcısı diğer yandan yetkili Mnemosyne'a ait satın aldığım headı bu arkadaşta gördüm, uzlaşmaya yönelik iletişim sağladım fakat iki kere iletişimi koparttı, şikayet oluşturmamı öne sürdü. Modelin dosyalarını ona arkadaşının verdiğini belirtti. Kimden, nasıl eriştiyse ortada varolan skin çalma durumunu kaldırabilmek adına gerekli görselleri buraya sunmasını istiyorum.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 15.12.2024 15:38
Herhangi bir çalma durumu yok bu skin dosyalarını ben arkadaşımdan almıştım. Şahıs skinin kendisinin olduğunu hesabında yüklü oldugunu söylüyor ancak skini aktif olarak kullanmıyor ve söylediği Mnemosyne adlı kişi onaylı bir skin yapımcı olarak görünmüyor kendisinin olduğunun kanıtını istiyorum. Yukletirken bunu bilmem mümkün değil.

#2 - 15.12.2024 15:45
Merhaba.

Adminler sürekli olarak bir skin yükletirken Vice Squad Discord sunucusundan skin sohbet kanalından onaylı skin yapımcılarına yükleteceğiniz modeli danışmanızı, bir sorun yaşamamanızı önden belirtiyor.

Bunun yanı sıra yapımcısı tarafından rellenmeyen bir headı kullanıyorsunuz. Siz ya da arkadaşınız bazı çalıntı model dosyalarını paylaşan discord sunucularından birçok modele erişebiliyor durumdasınız, herkes gibi. Size açılan bir şikayet var. Priv olan bir headı satın aldığınızı iddia ediyorsanız gerekli ekran görüntülerinizi sunun. Geçmiş dönemde satın aldığım bir head için güncel kanıt tutamamış olmam normal. Siz modelinizi maksimum iki bakım öncesi yüklettiniz, güncel kanıtlarınızı sunabilirsiniz.

Eğer bu şekilde model yükletmek serbest ise bir iki admin de aynı yapımcıdan priv head kullanıyor, yasak yoksa onların headı da kullanılabilir duruma dönerdi.

#3 - 15.12.2024 15:53
Bu skin dosyalarını ücretsiz yükletmiyorum ben, Burda ben de mağdur durumundayım ancak skinin sunucuda aktif olarak kullandığını skinin senin olduğunu söylüyorsun bunun kanıtını görmek istiyorum.

#4 - 15.12.2024 16:02
Sizinle iletişime geçildi, şikayet açmamı belirttiniz. Burada da mağdurum diyorsunuz. Başta neden sağlıklı iletişim kurmayı geri çevirdiniz?

Geçmişte bir ücret karşılığında aldığım headı bedavadan kullanıyorsunuz. Çalmadım, oradan buradan bulmadım diyorsanız iki bakım öncesi dosyalara nasıl eriştiğinize dair görüntü bırakınız. Headı kullanmam-kullanmamam önemli değil, bana ait bir head. Ki zaten siz satın almış olsaydınız bu kadar diyaloğa girmeden gerekli ekran görüntülerini sunar, kenara çekilirsiniz.

Bu şekilde kullanım serbest ise geçmişten bugüne sunucu içerisinde birçok kişinin headı-bodysi o yapımcıya ait. Herkes istediği gibi parayla satın alınmış dosyalara kolaylıkla erişim sağlayabildiğinden rahatlıkla yükletebilirlerdi.

Şikayeti daha da uzatmak yerine yetkililer ile görüşme sağlayabilirsiniz, her iki tarafın mağduriyetinden bahsederek model değişim hakkı talebinde bulunabilirsiniz. Yönetim insiyatif kullanmak isterse her iki tarafa bu şekilde yardımcı olur.
« Son Düzenleme: 15.12.2024 16:05 gezzy »

#5 - 15.12.2024 16:15
Sen bir kanıt sunmuyorsun benden kanıt istiyorsun ben de o zaman herhangi bir skin için benim skinim diyeyim herhangi bir isim yazayım bu kişiye yaptırdım diyeyim. Mantıklı gelmiyor açtığın şikayet.

#6 - 15.12.2024 16:19
Kimse kimseye durduk yere şikayet oluşturmaz, emin olun. Ki boş şikayet olabilmesi için kullandığınız headı satın aldığınıza dair ekran görüntüsü bırakarak doğrularsınız. Tarafınıza açılan şikayet var, ki siz de durumun farkındasınız, satın almadığınız -rellenmeyen- bir headı kullandığınızdan kendinizi savunabileceğiniz bir görsel bırakamıyorsunuz. Bir görsel sunamayacaksanız fazladan ileti göndermeye gerek yok, sonuçlanmasını bekleyelim.

-Yeni ileti atmamak için olan yorumu güncelliyorum.

Yetkililer o head ile rollediğime dair ekran görüntülerini isterse geçmiş tarihe dayalı aktif rollerden kesit görüntüler mevcut, farklı-farklı birden fazla. Yetkilinin dönüşüne göre akşam bu konuya iletmiş olurum.
« Son Düzenleme: 15.12.2024 16:59 gezzy »

#7 - 15.12.2024 17:15
Bu sefer yeni ileti yollamam gerekti. Birkaç ay öncesine ait onaylı bir skin yapımcısıyla olan kısa mesajlaşmamızı aşağıya bırakacağım. Onaylı model yapımcısı arkadaşımız headın-bodyin bana ait olduğunu bildiğinden benimle iletişime geçiyor.

(bahsi geçen model-body başkasında olduğundan modeli değiştirmişti vesaire)

Spoiler: GösterGizle

Eve gitmeden bunu bulabildim, fazlasına ihtiyaç duyulursa isteğe göre eksikler giderilir.
« Son Düzenleme: 15.12.2024 17:33 gezzy »

#8 - 15.12.2024 17:45
Merhabalar, Gezzy'nin model yapımcısı olarak bu konuya dahil olup bir yazı yazma gereği duydum. Bahsi geçen modelin çalındığı çok bariz, Modeli arkadaşından aldıysa da buraya bir kanıt/görsel sunabilir. Çünkü bu modeli başka yerde bulması imkansız. Çalınmış ki alıp sunucuya yükletmiş. Skin yükletirken bir not bulunuyor. (( Skinlerinizi vice içerisindeki onaylı skincilere yaptırın )) gibisinden. Bunu dikkate almayıp bir skin yaptırıyorsan eğer silinmesini de göze alıyorsun demektir. Yine vice squad'da bulunan skin sohbet kanalından skinin görselini atıp bu kullanılıyor mu? diye bir soru da sorabilirdi. Bu kanallarda birçok skinci ve kullanıcı aktif. Görüp cevap verecektir. Şikayeti iki üç sayfa yapmaya gerek yok. Direkt olarak sonuçlanabilir. Yeterli kanıt barınmıyorsa eğer elinizde, arkadaşının ise aldığı sunucu chill vb. platform ise zaten çalındığını kendi ağzınızla da itiraf etmiş olursunuz. Bu yüzden direnmek ve admini kandırmak yerine Gezzy ile sorunlarını çözüp konuşmayı yeğlemen daha mantıklı bir hareket olacaktır. İyi günler.

#9 - 15.12.2024 18:54