Konu: Maskeli_17370 - Deathmatching [DM]  (Okunma sayısı 305 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.11.2024 18:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_17370

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Elena_Lincoln @mertinxx - Blond_Dreshaj @ruggieroo  - Sharmaine_Melusina @gezzy

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.11.2024 - 18.05

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Garaj içerisindeydim, çıktım araca bindim. Bindiğim gibi araca ateş açıldı, indikten sonra silahla hit yedim, sonrasında RK'a düştüm. Üzerine birlik bölgem içerisinde bulunan Blond_Dreshaj karakterine de silahla ateş ederek RK'a düşürdü. Daha öncesinde bir husumet/savaş rolümüz yoktu. İhlalde bulunan karaktere Deathmaching kapsamında yaptırım uygulanmasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Ek açıklama yok.

#1 - 28.11.2024 18:50
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 28.11.2024 19:06
Bende şahitliğimi onaylıyorum, burası kimsenin istediği gibi at koşturabileceği bir sunucu değil canı sıkılan DM atıyor biz burada rol yapmak için uğraşıyoruz. Kimse emeklerimizi çiğneyemez. Sunucudan kalıcı olarak yasaklanmasını istiyoruz.

#3 - 28.11.2024 19:55
Öncelik ile merhabalar rol aslında Tyrone Love ve Blond Dreshaj ile atışmamızdan dolayı buralara kadar geldi Bianca Feliciana ile rollüyorken bir anda arkadaşlar Tyrone karakteri gelip Sorun mu var diyor fakat ardından tartışma başlıyor Sharmaine karakteri araya girmek amacı ile bir şey söylüyor ve Tyrone karakteri tekrardan onada laf atıyor, sonrasında mekandan ayrılmaya karar veriyorum fakat yine tartışma çıkaracak kelimeler söylüyorlar ve giderken arkamdan küfür ediliyor, Tej karakterini ise Tyrone ile karıştırdığım için ateş açıyorum gerekli kanıtlar bulunuyor.

#4 - 28.11.2024 20:00
Merhaba,

Şahit olarak eklenildiğim için ileti atmam gerekti. Karakterlerin vurulmasının beş-on dakika öncesinde garaj içerisinde David Belcastro ile Tyrone Love birbirlerine yükseldiler, gergin ortam oluştu. Rolün başlangıcını yakalayamadım. O sıra Sharmaine Melusina ile Elena Lincoln kendi aralarında konuşuyorlardı. Ardından Tyrone Love'n tarafından Blond Dreshaj karakteri de olaya dahil oldu. Gerginliğin dozu arttı. Nihayetinde David Belcastro karakteri garajdan ayrıldı, beş-on dakika sonra Dreshaj karakteri ile Tej Price karakteri maskeli birisi tarafından garaj içerisinde vuruldu. Kendi açımdan olan kısım bu, iyi akşamlar.

#5 - 28.11.2024 20:17
Öncelik ile merhabalar rol aslında Tyrone Love ve Blond Dreshaj ile atışmamızdan dolayı buralara kadar geldi Bianca Feliciana ile rollüyorken bir anda arkadaşlar Tyrone karakteri gelip Sorun mu var diyor fakat ardından tartışma başlıyor Sharmaine karakteri araya girmek amacı ile bir şey söylüyor ve Tyrone karakteri tekrardan onada laf atıyor, sonrasında mekandan ayrılmaya karar veriyorum fakat yine tartışma çıkaracak kelimeler söylüyorlar ve giderken arkamdan küfür ediliyor, Tej karakterini ise Tyrone ile karıştırdığım için ateş açıyorum gerekli kanıtlar bulunuyor.
Bu arkadaş garajda Bianca’ya yanaşmaya çalıştı Bianca bizim garajda kardeşimiz gibidir bu yüzden Tyrone karakteri bu arkadaşa gitmesi gerektiğini düzgün dille anlatıyor, ben o sırada yeni aldığım aracı modifiye ediyordum ve olayı uzaktan izliyordum. Arkadaş gitmemekte ısrar etti garajın önünde Tyrone ile tartışmaya başladı yaklaşık 10 dakika sözlü olarak tartıştılar ben bu durumdan sıkıldığım için yanlarına gidip “Siktir git artık buradan” gibi bir cümle kurdum. Arkadaşın amacı kavga çıkartmak olduğu açıkca belliydi yoksa hiçbir olay yokken Tyrone’un düzgün dille uyarması ile garajdan gidebilirdi, garaj bizim ve kime hizmet vereceğimizi biz belirleriz. Benim sözümden sonra bu arkadaş motoruna binip gitti 1-2 dakika geçmeyedursun maskesini takıp Deagle ile hem beni hemde olay ile alakasız olan Tej’i düşürüp “Tanrınızı sikerim, garajınızı sikerim” (kısaltılmış) gibi cümleler kullanıp bağırmaya başladı.
Ben 2015 yılından beri aralıksız olarak SA-MP platformu içerisindeyim, küçümsemek için söylemiyorum fakat böyle tek amacı DM atmak olan insanlarla onlarca hatta yüzlerce kez karşılaştım. Bu arkadaşın ceza almasını istiyorum. Tek amacı DM atmak olan kişiler muhattabımız olamaz.

#6 - 28.11.2024 20:32
İyi akşamlar @Uzgun ;

Bahsettiğin rolde ben yoktum fakat, senin ilettiğini birlik üyelerimde bana olayı senin anlattığın gibi anlattılar. Rol içerisinde bir rolsel bir gerginlik yaşanmış ve sonrasında gelip böyle birşey yapıyorsun. Sunucu kurallarında, yukarıda kural ihlalini alıntıladığım kısımda da ateş açmanın ne durumlarda ihlale [DM'e] gireceği yazıyor ve sen küfürleşme/atışma gibi bir rolün ardından gelip iki karaktere ateş açıyorsun. Maalesef ki düpedüz bir ihlal, düpedüz bir DM.

Eğer ki rahatsız olduğun veya dışlandığını hissettiğin bir rol varsa veya hatalı bulduğun, sıkmak yerine şikayet açabilir veya dilersen bana gelip belirtebilirdin. Şikayet adına eklemek istediğim herhangi birşey yok, kontroller sonrasında sonuç alabilir.

Ayrı olarak gördüğünü anlattığın için teşekkürler. @gezzy .

#7 - 28.11.2024 20:46
Şahitliğimi onaylıyorum.

#8 - 28.11.2024 22:18
@Uzgun  24 saat içerisinde kanıtlar ile birlikte savunmanızı yapın.

#9 - 29.11.2024 16:32

Elimde sadece bu SSle bulunuyor malesef rolün öncesini tamamen SS leyemedim ama aramızda sert bir tartışma olduğu belli olmakda arkadaşın karakteri David karakterini kadınların yanında aşağılamayada çalışıyor.

Savunmam bu kadar ama tüm samimiyetim ile söyleyeceğimki Tej karakterini Tyrone karakteri ile karıştırdığım için ateş açtım kendisinden tekrardan burada özür diliyorum.