Konu: VICEROLEPLAY 2024 KIŞ DÖNEMİ BEYİN FIRTINASI!  (Okunma sayısı 2222 defa)

#40 - 15.11.2024 11:52
-Hotline adı altında las venturas'da, san fierro'da birlikler arası DM düzenlemeyi bırakın. Hotline diye yola çıkıyoruz, bir anda rollerde hiç denk gelmediğimiz kişiler tarafından vuruluyoruz. Veya biz gidip bilmediğimiz kişileri lv çölünde diye vuruyoruz. Saçma.

-Paradan sıfır atılmaz zaten.

-Yeni açılan birliklerin, diğer birlikleri ziyaret etmesi veya yeni açılan birliği ziyaret edip bütün illegal rolleri anlatmak, konuşmak yasaklansın. Birlik açınca kapı kapı dolaşmak olmasın. Maalesef ister istemez bunları yapıyoruz. Yapmaya mecbur kalıyoruz. Bununla ilgili bir çözüm getirilebilir. Mesela valachi ailesinin düzenleyeceği toplantılar, etkinlikler birliklerin birbirleriyle IC olarak kaynaşmasına destek olabilir. Veyahut, valachi'nin aracı olup 2-3 birliği bir araya getirmesi de olur. Ya da bir birliğe iş verip, başka birlikle muhattap etneli. IC olarak tanışma zemini bir şekilde hazırlanmalı. Kimse pat diye bir oluşumun hooduna gidip "biz şu işi yapıyoruz. Gel ortak olalım. Dost olalım. Haftaya kumar gecesi düzenleyelim." Demesin.

-Hotlineler uzun sürmeli, senaryolaşmalı. Birliklerin yaptıklarına göre şekil almalı.

-Sisteme vesaire gerek yok. Sadece yönetimin biraz itelemesi, sahada IC olarak daha fazla yer alması gerekir. Oyunun içinde olmalı. Çünkü yönetimin içinde olduğu roller daha kalabalık, hareketli ve minimum ihlalle geçer.

100
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Eswiper, gezzy, twentie glockies, Rmeodri, karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#41 - 15.11.2024 12:52
Eskiden her birliğe forum ve oyun aktifliğine göre IC para ve ihtiyaçlarına göre bazen rollerinde kullanabileceği Vice Market eşyaları veriliyordu(2 aylık obje hakkı, gate hakkı vs.) Bu da oluşumlara aktiflik sergilemek için sebep sağlıyordu geri getirilebilir.

Yıllardır karakter ve işletme tanıtımları kategorileri tamamen oyuncuların kendi gönüllülüğüyle açıp sürdürdüğü konular olarak kaldı. Buraların düzenlenmesi ve insanların tanıtımlar oluşturulmasına teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sunucuya ilk kez başlayan birisinin gördüğü ilk yüz sunucunun forum kısmı oluyor ve buranın aktifliği yeni oyuncu akışı açısından önem teşkil ediyor. Karakter ve işyeri tanıtımlarına görev ve ödül mantığında bir sistem oluşturulmalı. İşletme için etkinlik düzenlemek, açılışlar yapıp bunu forumda paylaşmak gibi şeyler karakter tanıtımları için ise sayfaya göre farklı ödüller verilebilir. Mesela 50 sayfalık bir karakter tanıtımına Özel Skin Hakkı gibi büyük hediyelerde verilebilir. Bu oyunculara farklı amaçlar sağlar ve oyuncuyu oyunda tutar.

Vice Social aktifliğini tekrar sağlamak için haftalık ödüller verilebilir. Görsel estetik ve etkileşim açısından en iyi olan ilk üç posta haftalık ödemeler yapılabilir.

ViceCoin sistemi biraz daha efektif şekilde geri getirilmeli. Oyuncuları VIP almaya zorlayan bazı sistemler düzenlenmeli. En basitinden normal oyuncunun alabileceği mülk sayısının iki(2) olması oyuncuyu VIP almak zorunda bırakıyor zaten genel olarak son zamanda düşüşte olan SAMP'da artık oyunculara inatla "Bunu almazsan yapamazsın" şeklinde davranmak yerine biraz daha iyimser yaklaşımla ona yardımcı olmanın platform geleceği için daha iyi olacağını düşünüyorum. Farklı bir alternatif olarak şu an Vice Market'teki araç slotu arttırmanın ismi mülk slotu arttırma olabilir ve hem işyeri hem ev hem araç için slot arttırır.

Forum onaylı skin yükleme sistemine artık geçilmeli. Oyuncu farklı bir panel üzerinden yükletmek istediği skini yollar ve bu skin yetkilisinin paneline düşer. Skin yetkilisi onayladığında ise direkt olarak sunucuya yüklenir ve oyuncunun dolabına gelir. Aynı zamanda VCP üzerinden kalan Skin hakkı ve kalan değişim hakkı gösterilmeli.

Yetkililerin hepsine forumun belirli bölümlerinde tam yetki verilmeli. En basitinden bir kişi forumdaki mülk başvurularından tamamen sorumlu olur ve oraya bir kaç günde bir bakarak oyuncuların talepleriyle ilgilenir. Bir kişi eğer yukarıda bahsettiğim şekilde işletme ve karakter tanıtımı ödül sistemi gelirse bu kategorilere atanır ve buradaki ödülleri vermekten sorumlu olur gibi gibi oyuncuları bazen haftalarca süren bekleyişlerden bu şekilde kurtarmış oluruz.

Silahların silinmesi konusunu destekliyorum. Şu anki silahlar 800K'dan bir anda 200K'ya düştü ve insanlar bu silahları elden asla çıkartmayacak. Muhtemelen bugünden sonra Deagle ve AK piyasası tamamen ölü olacak zaten eski dönemde Deagle gibi silahların 200K fiyatından dönmesi ve daha sonraki serbest piyasayla bu kadar uçması çok dalgalı bir piyasa oluşturdu. Tüm silahlar silinip yeni bir düzen oluşturulabilir. Eğer silahlar silinecekse başta Mac-10 saçmalığının yok olması gerektiğini düşünüyorum. Tek elli bir silah olduğu için Drive-by dışında hiç bir işe yaramıyor. Mac-10 yerine MP5 gelmeli.

Paradan sıfır atma konusu zaten mal varlığı olmayan oyuncuyu etkilemiyor ama elinde parası olan oyuncuyu tamamen etkiliyor. Bunun yerine parası olan oyuncunun parasını farklı yollarla azaltmamız gerekiyor. En olası yol vergi arttırımı gibi gözüküyor. Infernus gibi araçların vergileri saatlik 2-3K gibi çok yüksek bir seviyeye çıkabilir. Bu da şu anda olduğu gibi sokaklarda aşırı derecede lüks araç gezmesini engeller.

Silah ruhsatı konusu kesinlikle getirilmeli. Legal rollerin aşırı derecede döndüğü bir sunucuda oynuyoruz ve kendimde legal bir karakter yönetiyorum. Çok kez illegal role maruz kaldığımda kendimi savunamadığım anlar oldu. Kesinlikle legal kısımdaki en önemli gündemlerden birisi bu olmalı.

Aklıma daha farklı bir şeyler gelirse eklerim. :sampanya:
« Son Düzenleme: 15.11.2024 12:54 aLoNeAnqeL_ »
100
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
gezzy, stonecoldeko, Mistrall, harry666,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#42 - 15.11.2024 17:26
Birkaç saçma yorumu yine sildim, burayı "vice'ı gömün, aklınıza geleni söyleyin" konusu olarak açmadım. Zaten burada oynamayan / salıp uzaktan sallamaya gelen tiplerin de yorumuna ihtiyacımız pek yok açıkçası. Diğer mesajlarda dediğim gibi, her akşam giren 180-200, günlük giren 300 civarı oyuncu var. Ben bu insanların görüşlerini merak ediyorum çünkü bu adam saatlerini harcıyor.

2019'dan beri aralıksız açık, botsuz, vds'siz, pay2win'siz samp'ın gördüğü tek sunucu sayılır, kafanıza göre kanzi ortamlarınızdan duyduğunuz şeyleri sallamadan biraz düşünün, bu adamlar da bir şeyleri "doğru" yapıyordur belki diye. Vendetta diğer bir örnek, 2013'ün sonundan 2020'e kadar yine "belirli aralıklarla birkaç ay kapanarak" açık kaldı. Haliyle, ben  Vice'ı kapatıyorum deyip 2 ay sonra hiçbir şey yapmadan açsam yine "yeni açılma hypeı" ile sunucu dolar, bunu da biliyoruz.   Buna rağmen kesintisiz açık tutmaya çalışıyoruz ve ekipteki her bir üye ilk günkü hype'ıyla canla başla oyunda zaman geçiriyor. Siz bir birlik açıp dahi 3. haftada bırakıp gidiyorken yıllardır bu işi yapan adamlar var. Halen daha "gönüllü" olarak bu ekip üyeleri / adminler ellerinden geleni yaparak sizi mutlu etmeye ve ayakta tutmaya çalışıyor,  aynı zamanda yıllar önce bitmiş olan/biteceği söylenen SAMP'ı da ayakta tutuyoruz. O yüzden önce  biraz saygı.

Daha önce kapanmaya yüz tutmuş şekilde, 2 ay boyunca oyuna admin sokmadan, zerre fikir sormadan, illegal toplantıyı hotline'ı rolü bırak raporların ticketların bile bir yıl küsür zaman boyunca bakılmadığı sunucular oldu bu platformda. Bazı şeylerin bokunu çıkarmayın rica ediyorum.

Diğer düzgün fikirlere ise her zaman kapımız açık, her yazılanı değerlendiriyoruz. Görüşleriniz için teşekkür ederiz.
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
lastgunmobster, karizmatik devrimci, Hermaphros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#43 - 15.11.2024 18:26
Aslında söylenmesi gereken çoğu şey söylenmiş, sadece söylenen konu başlıkları özelinde kendi yorumlarımı katıp naçizane fikir sunmak istiyorum.
Legal ve İllegal oluşumlar
Tüm illegal oluşumların kapanması fikrine katılıyorum, silahların tamamının silinmesi ve illegallerin silaha kolaylıkla ulaşamaması adına kendini kanıtlamış olması (rol kalitesi-tanıtım sayfa sayısı) gibi etkenlerle yönetim birliği tarafından silah sağlanması illegal birliklerin bu kadar kolay savaş çıkartmasının önüne geçeceği gibi sivil karakterlerde bile silah olup (NE SEN BANA MI BAKTIN? /me silahını çeker.) tarzı rollerin önüne geçilebilir.
Legal birlik çeşitliliğinin arttırılması gerekmekte, Belediye'nin eskisi gibi olması Malibu'dan ayrıştırılması gerektiği düşüncesindeyim. Hastane ve İtfaiye rolleri yapılmalı, bunu yapmak isteyen oyunculara destek sağlanmalı. Şuan legal rollere baktığımızda (bana göre) şu mekanı açalım, tamam burası bitti şimdi burayı açalım rolleri bence artık çok sıktı. Evet mutlaka işletmeler açılacak oyuncuya sosyal rol alanı sağlanacak ancak insanlar bana göre çok sıkıldı. Bir işletmeye 40 oyuncu gelirse tuttu diyoruz ancak bu çok düşük bir sayı günlük 300 oyuncusu olan bir sunucuda bir işletmeye 40 kişinin girmesi insanların bu tarz rollerden sıkıldığının kanıtıdır bana göre. İllegal hotlinelar olduğu gibi legallere de farklı bir rol ortamı oluşturulmalı.
Ekonomi
Paraların sıfırlanması, bir sıfır atılması kesinlikle mantıksız ve desteklemiyorum. Bu sunucuya emek vermiş yıllarca burada zaman geçirip biryerlere gelmiş oyunculara büyük haksızlık ve oyundan soğutacak bir fikir.
Bunun yerine belirli bir zenginliğe gelmiş oyunculardan daha fazla vergi alınması, (+1m dolarlık ev vergisinin arttırılması, üst segment olarak geçen araçların vergilerinin arttırılması gibi vergi düzenlemesi gelebilir.)
Borsa sisteminin aktif hale gelmesi, uzun vade yerine orta-uzun vadede risk payına göre güzel bir kazanç ya da zarar etmek ya da kısa vadede küçük kazanç ya da zarar görmek ekonomiyi geliştirmeye ve rol çeşitliliğini arttırmaya katkı sağlayacağını düşünüyorum. Borsa sisteminde oyunda bulunan şirketlerin hisseleri, gerçek hayatta bulunan şirketlerin hisselerinin eklenmesi ve bunlar üzerinde işlem yapabiliyor olmak tatlı olurdu.
VCPD
Bilmem bu görüşüme ne kadar katılırsınız ama ben VCPD oluşumunun gidişatından şahsi görüşüm olarak hiç memnun değilim, PD'ye el atılması ve yönetimin bir ayar vermesi gerektiğini düşünüyorum. VCPD ile rol yapmak bu dönemde eziyetten başka birşey değil. (Başıma gelen birkaç rolden ötürü bunları söylüyorum arkadaşlar, kimseye sallamak gibi bir derdim yok yanlış anlaşılmaması dileğiyle.)
İllegal Rolleri
Yine bana göre sunucuda en sıkıntılı gördüğüm taraf illegal kesim. O illegalin eski güzelliği keyifi bana göre yok. Birliklerin kapanıp baştan başlamasıyla birlikte gerçekten hakeden oluşuma Valachi kontrolünde şehir teslim edilebilir, Valachi'nin yine başta olacağı ama aktif şekilde şehirde varlık göstermekten ziyade X birliğinin yönetiminde, gerektiği yerde müdahale eder bir konumda olması gerektiğini düşünüyorum. İllegal rol yapacak oyuncularımızın böyle bir konuma ulaşmak için rol kalitelerine dikkat edeceği, rekabete gireceği ve illegalin şuan ki durumdan çok dengeleri gözeten diplomasiyi iyi yapanın kısacası gücünü silahından alan değil zekasıyla bir yerlere gelmeye çalışmasıyla illegalin düzeleceği inancındayım.
Hızlıdan aklıma gelenleri yazdım, aklıma gelen birşeyler daha olursa eklerim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#44 - 15.11.2024 21:31
 Epey uzun süredir SAMP üzerinde Roleplay sunucularında vakit geçiyorum. Buradaki bir çok oyuncu gibi bir şeylere emek veriyor, güzel zaman geçiriyor, güzel anılar biriktiriyor ve yeni dostluklar kuruyorum. SAMP&RP sunucuları arasında VİCE:RP tek kale, bu inkar edilemez bir gerçek. Kaleyi korumak için daha farklı ve yaratıcı fikirler önermemizi isterim doğrusu. Benim fikrim;

Sunucuda belli bir noktadan sonra ister istemez yapabileceklerimiz sınırlanıyor, farklı hedefler arıyoruz kendimize. Dile kolay bu 5 yıllık süre zarfında sınırları epey zorladığımızı düşünüyorum. Şahsen bir süredir sunucuya girmek gelmiyor içimden, bir şeylerin döngü halinde tekrar etttiğini görüyorum. Düzen oturdu ve bizi heyecanlandıran pek bir şey kalmamış. Şöyle düşünelim; gerçek hayatta her şey planladığımız gibi gitmeyebiliyor, yarınımızı tahmin edemiyoruz. İyi veya kötü farklı bir çok şey yaşıyoruz. Konuya dönelim, şehrin herhangi mantıklı bir nedenden karantinaya alınması(salgın, savaş vb.) ve sunucunun SF LV gibi şehirlerde rollerimizi sürdürebileceğimiz rol senaryosu kurulabilir. Dolayısıyla;

-Rolde karakterlerin ansızın yeni bir hayat kurmaları için yapacakları masraflar, ekonomiyi yeniden şekillendirmemiz,
-İllegalin mevcut düzenini zedeleyecek değişimlere (role eklenebilecek senaryolarla Valachi'in hakimiyetini kaybedebilmesi) neden olması, dolayısıyla rollere ve silah
 piyasasına yeniden düzenleme gelebilmesi,
-Oyuncuların farklı bir atmosfer içerisinde karakterlerinin hikayesine yeniden yön verebilmesi, dolayısıyla farklı rollere yelken açabilmesi,
-Yönetimin daha zahmetsiz ve hızlı bir yöntemle sunucuyu yeniden canlandırabilmesi, istediği zaman senaryo dahilinde eski konsepte geri dönebilme şansı olması

adına olanak sağlayabileceğine inanıyorum. "Tebdil-i mekanda ferahlık vardır."  Sınırları yeniden düzenleyebilir, döngüyü kırabilir ve düzensiz sayılabilecek bir planda kendi yolumuzu arayabiliriz. Kimi saçma, kimi mantıklı bulabilir. Okuyan herkese teşekkür ederim, umarım ilgi çekebilme potansiyeline sahip bir fikir olmuştur.
« Son Düzenleme: 15.11.2024 21:34 Seonura »
funny
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
noscrubs,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#45 - 15.11.2024 22:18
Dilimore'ye tamirhane açtım açtıktan epey bir süre sonra ciddi para kasarak dört dükkan üç ev çok zor alabildim ve şuan evi üç dört gün önce aldım ve hiç arabam yoktu zorla üç araba alabildim ve şuan tam tamına 50k para var mal varlığı giderse bana ne kalacak para zaten nerde ise yok araba interior alacak para yok iki dükkan ve bir evin interiorları değişecek şimdi değiştirmeye kalksam en az 50k gidecek üzerine dekorasyon komutunu kullanırsam 100k gidecek bir eve.

Bu emekler boşa çıkacaksa ben hiç boşa halen emek vermiyim gelecek planlarımın arasında dilimore'de yine ev ve dükkan alma düşüncem var vip+ alarak 8 dükkan 8 Ev yapma düşüncem var ekonamiyi bozacaksak araba fiyatlarını arttırın 5 k ya araba olmasın mesela sultan 250k olsun sunrise 50k olsun jester 100k olsun elegy 200k olsun artsın madem parasal sorunlar var /mtamir ücreti artsın motor ömrünü bir tık daha yavaşlatalım değsin dengelesin nitro fiyatını arttıralım modifiye paralarını azıcık zamlayalım ve dükkan geliri 750k dükkanın 125 dolar geliri var 50 dolar vergi yapalım 38 felan olmasın. haa bu arada traktör model aracı çekici olarak alabilelim tamirhanede kullanabilelim bazı mesela ürünlerin fiyatları artsın çilek 15 se 40 olsun atıyorum nos tüpü 6k olsun kaporta 500 dolar olsun motor tamirci parçası 5 k olsun madem fiyatlarla oynanacak bir yerden başlayacak isek bunlar iyi düşünceler :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#46 - 15.11.2024 23:33
Paradan sıfır atmak pek etik bir haraketin olucağını düşünmüyorum, bu durum çoğu oyuncuyu soğutucaktır. Zaten günümüze samp ortamına bakıldığında full focus oynama odaklı değiller. İşten güçten okuldan sonra birliğiyle/kendi rolleriyle 2-3 saat rol keyfi odaklı oynanıyor. Bu sebeple elinde hiç bir şey kalmayan birinin gidip sırf rol yapmak için bir şeyler alabilmek için meslek kasmakla saatlerini günlerini harcayacağını sanmıyorum. Sıfır atmak yerine paranın 1/3 1/2 gibi oranlarla silinebilir veya yarı yarıya düşürelebilir. Bununla beraber malvarlıklarıda silinip ayarlanan oranla beraber iade edilmeli.
Silinen bir çok araç olucağından kaynaklı çoğu karakterin özel araç plakasıda bulunuyor, bunlarda aynı şekilde karakterlere plaka hakkı tanınmalı.

Genel sunucu işleyiş ingame için standartlaşmış ve tekrar eden roller dönmekte. İnsanlar aynı şeyleri yapmaktan ve dönen aynı durumlar sıkıcı hale geldi. Gerek Valachi tarafı gerek PD ve diğer birlikler legal/illegal. Değişmesi için farklı senaryolar getirelebilir tamamen düzen değiştirilmeli.

Yeni sistemler/meslekler getirilebilir, map değişimine gidilmeli. Göz artık mape iyice alıştığından bayık şekilde mapde dolaşmaya gerek olmadığını düşünüyorum, Vice Mall, Ocean Bar, Little Italy gerek diğer bölgeler dahil.

Cpt.Vice geri getirilmeli bununla birlikte silah craftı dahil. Fakat üretilebilecek silahlar sınırlandırılmalı, Colt,Shotgun Uzi veya Tec9 gibi, diğer kalan ağır silahlar birlik tedarikçileri tarafından hak eden birliklere dağıtım şeklinde olmalı. Tamamen illegal bir birliğe ihtiyaç veya bulunması zorunlu şekilde craft sistemi olmamalı. Legal bir karakter yönetmek isteyen kişinin silahla işi olmadığından dolayı o işlere karışmayacağından, tamamen sivil yani bir birlikte olmayan kişide craft yaparak silah üretebilir.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#47 - 15.11.2024 23:48
İllegalde çeteler hakkında birkaç şey yazmak istiyorum.
Şuanda aktif bulunan çeteler arasında hard bir silahlı dm durumu söz konusu bunun önüne bir şekilde geçilip daha gerçekci roller ile savaşlarını sürdürmeye devam etmeleri gerekiyor. Örneğin brawl roller dönmeli, sözlü bir kavga başlayıp bunun devamında yumrukların yada sopaların hava uçuştuğu yada çetede şarkı işleriyle uğraşan birilerinin rakip çete için diss şarkıları çıkartıp savaşmaları daha gerçekci ve keyifli roller çıkartacaktır. Yanlış anlamayın hiç silah kullanılmayacak demiyorum buna şu rolleride ekleyebiliriz x birliğinden bir kaç kişi toplanıp rakip çetenin sokağına drive-by atıp hemen oradan uzaklaşma tarzında roller eklenebilir.

Bir başka konu ise kültür çatışmaları olması. Şuanda baktığımda gerçekte varlığını sürdüren bir çete var İdlewood-bloods. Neden bir Crips çetesi kurulup yukarıda yazdığım roller gerçekleşmesin ki? Yetkililerin mafyadan daha çok illegal olmak isteyen kişileri çetelere yönlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sokak çeteleri ile mafyalar arasında bence çok büyük bir fark var, bu farkın sunucuda korunması taraftarıyım. Bir sokak çetesi, masa lideri değilde sokakların lideri olmaya çalışması daha mantıklı geliyor bana.
100
1
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
kocælispor,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
kocælispor, el conquistador,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#48 - 16.11.2024 14:01
Çok fazla benzer yorumlar var. Bu yorumların benzerlerini yıllar öncede gördüm. Vice roleplayin bence yeni bir sisteme ihtiyacı yok. Belki eskiler kabul etmeyecek ama şimdiki nesilin(Z kuşağı) rolleri çok daha güzel ve gerçekçi. Bayrağı devralıp, daha da zirveye astık.

Çete rolü yapanlar kendi aralarında beyin fırtınası yapıp yeni roller deneyebilirler. Tek düze, hep aynı rolleri yapmak yerine degişik roller deneyebilirsiniz. Her zaman birinin gelip itttirmesini beklemek bence roleplaya aykırı bir durum.

Ita ame rolcüleri eskiden kurtlar vadisi, godfather modunda takılıyordu. Şimdi ise the sopranos ve türevi diziler/filmler sayesinde daha gerçekci, daha yaratıcı roller yapıyorlar. Ve sürekli olarak da üstüne koyuyorlar. Siz de yapabilirsiniz. Önce kendiniz bir şeyler deneyin.

Mesela @discover 'in birliği, Las Venturas birliği, bana göre şu zamana kadar gördüğüm en iyi ita ame birlik. Çünkü zamanında ruggiero, attardi, valachi, san fierro, pierini, piazza, agrigento ve birçok büyük-küçük, uzun süre-kısa süre açık olan ita ame birliğinde rol yaptık veya o birliklerin rollerini gördük. Forum konularını takip ettik ve üstüne koya koya birliği bu güne getirdik. 12 yılın, 3 yılın, 2 yılın, ilk kez bu birlikte ita ame rolü yapmış oyuncuların tecrübeleriyle, fikirleriyle oluşum bu duruma geldi. Eminim bu birlik kapandıktan sonra açılacak olan başka bir ita ame birliği de las venturas birliğini geçecek. Gelişimin ve değişimin sonu yok. Sadece biraz kafa yormak lazım.

Velhasıl oyuncular kendileri bir şeyler denemeye başlarsa yukarıdan bir müdahaleye gerek kalmaz. Hatta böyle bir konunun açılmasına bile gerek kalmaz.

Mükemmel
3
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
discover, alesta00, karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#49 - 16.11.2024 15:58
sunucu ekonomisi mal varlığı sıfırlamak, sıfır atmakla düzelicek iş değil. umarım mantıklı ve iş görür bir fikir bulunur.

silahların yönetim tarafından silinmesi konusuna tamamen karşıyım. pd rolü yapan arkadaşlar bu fikri desteklemiş, haklılar, işime geleni bende desteklerim. silahların silinmesi tamamen ic yollarla yapılmalı. pd kitlesi silahların bulunması için araştırma rollerine odaklanmalı.

yeni nc atıp, altına pahalı araç çekip rolleyen sivil arkadaşlar ne yaşıyor, anlamıyorum. ita-ame konseptli birliklerde bu tarz rollere girişen arkadaşlar yaptırımlar görüyor. yaptırımlara rağmen bu rolü devam eden arkadaşları da bir nebze anlarsın, rolsel olarak karakterleri suça meyilli. hırsızlık. gasp vs. bir şekil parasını bulmuştur. rolleri denetleyen bir ekip kurulabilir ve bahsettiğim gibi rol yapan kişiler ayıklanmalı.

belediye sanırım aktif değil. yönetimin desteği ile tekrardan aktif şekilde rollere başlamalı. böylelikle, sivil kesime belediye tarafında iş imkanları çıkmış olur. (yukarıda yakındığım konu son bulabilir.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok