Eskiden her birliğe forum ve oyun aktifliğine göre IC para ve ihtiyaçlarına göre bazen rollerinde kullanabileceği Vice Market eşyaları veriliyordu(2 aylık obje hakkı, gate hakkı vs.) Bu da oluşumlara aktiflik sergilemek için sebep sağlıyordu geri getirilebilir.
Yıllardır karakter ve işletme tanıtımları kategorileri tamamen oyuncuların kendi gönüllülüğüyle açıp sürdürdüğü konular olarak kaldı. Buraların düzenlenmesi ve insanların tanıtımlar oluşturulmasına teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sunucuya ilk kez başlayan birisinin gördüğü ilk yüz sunucunun forum kısmı oluyor ve buranın aktifliği yeni oyuncu akışı açısından önem teşkil ediyor. Karakter ve işyeri tanıtımlarına görev ve ödül mantığında bir sistem oluşturulmalı. İşletme için etkinlik düzenlemek, açılışlar yapıp bunu forumda paylaşmak gibi şeyler karakter tanıtımları için ise sayfaya göre farklı ödüller verilebilir. Mesela 50 sayfalık bir karakter tanıtımına Özel Skin Hakkı gibi büyük hediyelerde verilebilir. Bu oyunculara farklı amaçlar sağlar ve oyuncuyu oyunda tutar.
Vice Social aktifliğini tekrar sağlamak için haftalık ödüller verilebilir. Görsel estetik ve etkileşim açısından en iyi olan ilk üç posta haftalık ödemeler yapılabilir.
ViceCoin sistemi biraz daha efektif şekilde geri getirilmeli. Oyuncuları VIP almaya zorlayan bazı sistemler düzenlenmeli. En basitinden normal oyuncunun alabileceği mülk sayısının iki(2) olması oyuncuyu VIP almak zorunda bırakıyor zaten genel olarak son zamanda düşüşte olan SAMP'da artık oyunculara inatla "Bunu almazsan yapamazsın" şeklinde davranmak yerine biraz daha iyimser yaklaşımla ona yardımcı olmanın platform geleceği için daha iyi olacağını düşünüyorum. Farklı bir alternatif olarak şu an Vice Market'teki araç slotu arttırmanın ismi mülk slotu arttırma olabilir ve hem işyeri hem ev hem araç için slot arttırır.
Forum onaylı skin yükleme sistemine artık geçilmeli. Oyuncu farklı bir panel üzerinden yükletmek istediği skini yollar ve bu skin yetkilisinin paneline düşer. Skin yetkilisi onayladığında ise direkt olarak sunucuya yüklenir ve oyuncunun dolabına gelir. Aynı zamanda VCP üzerinden kalan Skin hakkı ve kalan değişim hakkı gösterilmeli.
Yetkililerin hepsine forumun belirli bölümlerinde tam yetki verilmeli. En basitinden bir kişi forumdaki mülk başvurularından tamamen sorumlu olur ve oraya bir kaç günde bir bakarak oyuncuların talepleriyle ilgilenir. Bir kişi eğer yukarıda bahsettiğim şekilde işletme ve karakter tanıtımı ödül sistemi gelirse bu kategorilere atanır ve buradaki ödülleri vermekten sorumlu olur gibi gibi oyuncuları bazen haftalarca süren bekleyişlerden bu şekilde kurtarmış oluruz.
Silahların silinmesi konusunu destekliyorum. Şu anki silahlar 800K'dan bir anda 200K'ya düştü ve insanlar bu silahları elden asla çıkartmayacak. Muhtemelen bugünden sonra Deagle ve AK piyasası tamamen ölü olacak zaten eski dönemde Deagle gibi silahların 200K fiyatından dönmesi ve daha sonraki serbest piyasayla bu kadar uçması çok dalgalı bir piyasa oluşturdu. Tüm silahlar silinip yeni bir düzen oluşturulabilir. Eğer silahlar silinecekse başta Mac-10 saçmalığının yok olması gerektiğini düşünüyorum. Tek elli bir silah olduğu için Drive-by dışında hiç bir işe yaramıyor. Mac-10 yerine MP5 gelmeli.
Paradan sıfır atma konusu zaten mal varlığı olmayan oyuncuyu etkilemiyor ama elinde parası olan oyuncuyu tamamen etkiliyor. Bunun yerine parası olan oyuncunun parasını farklı yollarla azaltmamız gerekiyor. En olası yol vergi arttırımı gibi gözüküyor. Infernus gibi araçların vergileri saatlik 2-3K gibi çok yüksek bir seviyeye çıkabilir. Bu da şu anda olduğu gibi sokaklarda aşırı derecede lüks araç gezmesini engeller.
Silah ruhsatı konusu kesinlikle getirilmeli. Legal rollerin aşırı derecede döndüğü bir sunucuda oynuyoruz ve kendimde legal bir karakter yönetiyorum. Çok kez illegal role maruz kaldığımda kendimi savunamadığım anlar oldu. Kesinlikle legal kısımdaki en önemli gündemlerden birisi bu olmalı.
Aklıma daha farklı bir şeyler gelirse eklerim.