Konu: riley nixie ihlaller  (Okunma sayısı 222 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.11.2024 17:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Riley Nixie @Özlem

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Morris White @vlone - Khanya_Dawson @hileys

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.11.2024 - 01:43

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

16. Sürekli Roleplay - Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 1- Mantıksız rol yaptığını düşünüyorum, IC hapis yiyor diye bana fısıldayıp küfür ediyor. Bir polis memuruna departmanda hakaret etmesi çokta realistik değil bence. İl-legal bir karakter olsa o riski göze alır derim ancak legal rol sergileyen birisi, maalesef karakterini yansıtan bir hareket değil bundan dolayı retarted-rp kapsamında ceza alması hoş olur.

2- Kişiyi sürükleme emotesi vermeme rağmen 2 defa do üzerinden rolü reddetti. Refuse Rp.

3- Rapor attım bekleyeceksin diyerek rol zevkimi bozuyor, tekrar refuse rp yaptığını itiraf ediyor ayrıca sürekli roleplay kuralığını çiğniyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: ( 1- https://i.hizliresim.com/eqw67w2.png ) - ( 2- https://i.hizliresim.com/34vi7vb.png // https://i.hizliresim.com/ikbz501.png) - ( 3- https://i.hizliresim.com/ax97i1m.png )

Ek açıklamalar(varsa): ceza almasını temenni ediyorum. :)

« Son Düzenleme: 01.11.2024 18:08 WAGNER556 »

#1 - 01.11.2024 18:22
şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 01.11.2024 19:20
Bundan 4 gün önce karakterime küfür edip sözlü tacizde bulunuyorsun ve sonrasında dayak yiyorsun. Gecesine evimi bastırıp (legal-pd) (?) bize dm attırıyorsun. Sonra rolde kışkırtıcı şekilde davranıyorsun ve bir polisin profesyonellikten uzak davranışlar sergilediğine şahit oluyoruz. Ardından dava açıyorsun, kazanıyorsun. Ama yine nasıl bir rol mantığıysa rolde, ki bu attığın ss'lerde var kendi ekranında da yansıyor, kışkırtmaya devam ediyorsun. Rozet numaranı verip ima yapıyorsun, sonra küfür yiyorsun. Küfür etmek için illegal olmaya gerek yok. Öyle olsa tüm sunucu illegal. Senin sözde mantığına göre yaklaşırsak sonuç bu.

Beni suçlamadan önce kendi rollerine bir bak, kışkırtıcı şekilde rol sergiliyorsun. Bu rollerinden dolayı dünya kadar IC şikayet açılmış karakterine. Yanına şahit aldığın adam da bölgede fotoğraf çekip, polisten yana oluyor. Ama bakıyoruz, sistemsel olarak illegal bir birlikte. Sen ona izin verip, bana yönelirsen burada da senin OOC kinin devreye girmiş oluyor. Aşağıya ss'leri bırakacağım, admin de zaten role uy, sonra şikayet açarsın dedi. Role uymadığım bir an yok, kanıtlarında var.

Wagner adlı karakterin Bar'da karakterime sözlü tacizde bulunduğu ve ortamı kışkırttığı görüntüleri. Kendi şefi bile uyarıyor sivilde. (düşmanlığı ordan başlıyor, kimse kimseye sövmez durduk yere):

Evi bastırıp bize dm attırdığı rol: (PD ama illegallere ev bastırıyor.)

Kısacası, rol öncesi başka roller de olduğu için karakterim sana kinli ve haklı. Şimdi asıl soru şu; legal bir karakterde ve özellikle PD'de, nasıl illegallerle iş yaptın da badcop oldun. İzni nasıl aldın daha rütbesiz bir memurken? Başka ileti atmama gerek yok, OOC kinini kendine sakla. Role uydum, hapise attın. Sana küfür ettim, kışkırtıp durdun. Bunlar gündelik hayatta olan şeyler, şikayetlik bir şey yok.

#3 - 01.11.2024 20:06
Öncelikle, açtığım şikayete herhangi bir savunma yapmamışsın. OOC açılan bir şikayet için IC olarak memur şikayeti oluşturabileceğin kanıtlarla savunma yapmışsın. Geçersiz gözüküyor.

Beni suçlamadan önce kendi rollerine bir bak, kışkırtıcı şekilde rol sergiliyorsun. Bu rollerinden dolayı dünya kadar IC şikayet açılmış karakterine.

Böyle bir bilginin doğruluğunu nasıl tasdikleyebiliyorsun acaba? PD'de bulunan arkadaşlarından bilgi almaya çalışma çaban bile göz yaşartıyor, tebrik ediyorum. IC bir olayı burada söylemem çok doğru değil ancak adıma açılan IC herhangi bir soruşturma yok. Bu yönde yönetimi kandırarak benim rolümü küçümseyip, kendi rolünü yüceltmeye çalışman ve bu konuda bir savunma yapman ironik olmuş.

Küfür etmek için il-legal olmana gerek duymuyoruz evet ancak OOC hırsın yüzünden emote takibi yapmıyorsun. /do üzerinden sevk görevlileri seni alıp götürüyor ancak sen bana fısıldıyorsun, 74 levelsin biraz daha etik davran lütfen. Retarted ve Non RP savunman çöp olmuş oldu.

İlk SS için yönetimi kandırmaya devam ediyorsun. İtip ve yumruk attıktan sonra sana öyle söylemlerde bulundum (Bu konuda istenirse SS atılabilir ancak IC bir olay). Cinsel bir tabir yok, şiddete meyilli olduğun için ateşin yakıyor demişim, bunu anlayamaman senin hatan maalesef.

Ev basma mevzusunda Wagner adının geçmesi neden beni azmettirdiğim çıkarımına ulaşıyor anlayamadım. Bad cop için yetersiz, IC şikayete başvurabilirsiniz onun haricinde bu konuda savunma gelmeyecek.

#4 - 01.11.2024 20:14
Kelime kalabalığı yaparak odağı başka yerlere çekmene gerek yok. "Gözlerim yaşadı, pd arkadaşından bilgi alma vs..." Hâlâ milleti kışkırtma peşindesin, madem emote verdin neden hala kışkırtmaya devam ettin? Milleti kışkırtıp sonra olayları kendi leyhine çevirmeye çalışmana gerek yok, hepsini açığa çıkarttım yeterince. Bilinçaltı oyunlarını kendine sakla.

- Öylesine biri gelip olaylardan haberdar olmuş ve iki kişi evip basıp bize saldırmış ve ne tesadüfse yine senin adın verilmiş. Çok tesadüf...  :garip:
« Son Düzenleme: 01.11.2024 20:18 Özlem »

#5 - 01.11.2024 20:18
Kelime kalabalığı yaparak odağı başka yerlere çekmene gerek yok. "Gözlerim yaşadı, pd arkadaşından bilgi alma vs..." Hâlâ milleti kışkırtma peşindesin, madem emote verdin neden hala kışkırtmaya devam ettin? Milleti kışkırtıp sonra olayları kendi leyhine çevirmeye çalışmana gerek yok, hepsini açığa çıkarttım yeterince. Bilinçaltı oyunlarını kendine sakla.

Bilginin doğruluğunu sorguluyorum. Hakkım değil mi? Adına IC bir sürü soruşturma açılmış diyerek rolümü küçümseyemezsin, bu hakkı kendinde nasıl görüyorsun ki? Gerçekten komik şeyler yazıyorsun, ciddi yazdığıma bakma kahkaha atarak cevap veriyorum. Anlaşılan savunma yapmayacak, laf kalabalığı yaratacaksın. Herhangi bir şey yazmayacağım daha. İyi roller dilerim.

#6 - 02.11.2024 14:03
Şahıs cezalandırılacak.

K&A