Konu: DM - OOC kin - PG  (Okunma sayısı 155 defa)

#0 - 05.09.2024 14:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @burak4741 @Dukkha

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05/09/2024 14:05

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Spoiler: GösterGizle
 3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

3.1. Sistemlerin rol ile desteklenmesi: Sunucu sistemleri oyuncuların rollerine kolaylık sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Sistemlerle etkileşimde bulunurken mutlaka rol ile desteklemelisiniz.
- Herhangi bir rol yapmadan bir mülkün, eşyanın sistemsel satışını yapmak
- Rol yapmadan karakterleri gasp etmeye çalışmak
- Emote vermeden silah çekmek (Savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.)
- Hastanede doktor varken koşarak /tedaviol yazıp çıkmak
- Restoran/bar/cafe, yemek tezgahı vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak veya satmak

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşların bir önceki karakterleri ile sorun yaşanmıştı ve sürekli bir çatışma halindeydik, ancak arkadaşlar nasıl bir OOC kine sahiplerse, NC atıp vurmaya devam ediyorlar. Bu tür oyuncular ne yazık ki sunucumuzda mevcut. Kanıtta Zalatan'ın emote atmadığı görülmekte. Daha önceden emote verdim kuralı geçersiz, savaş durumunda değiliz ve ben o emoteyi görmeden kişiye karşı bir hareket gerçekleştiremem. Boichev isimli oyuncu ise sadece Camdan sarkar emotesi vermiş geçersiz emote.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kanıtlar net ve yetkililer ne zaman NC attıklarını görebilir, ayrıca oyuncuların savunması mevcut değil. Çünkü 2 karakterle de daha önce hiçbir rolümüz olmadı. 2 karakter de silah çekme emotesi vermemiş.

« Son Düzenleme: 05.09.2024 15:21 Pier Lotti »

#1 - 05.09.2024 15:43
@burak4741  @Dukkha  24 saat içinde savunmalarınızı iletin.

#2 - 06.09.2024 11:35
iki birlik arasında savaş mevcut, ben de birlik liderimin verdiği talimatla çatışma rolüne dahil oluyorum. Yakın tarihte nc atmadım. Seni vurduğumuza neden şaşırdığını anlamadım karşılıklı olarak çatışma rolleri devam ediyordu zaten. Emote konusuna kendi açımdan savunma yapayım, zaten silah emotemi vermiş saldırıya hazırlanmıştım. Senin chatine düşen emote bana ait değil.

#3 - 07.09.2024 15:41
Karakterler emote kullanmadan silah kullandıkları görüldü. İki karakterde Zlatan Volov Powergaming kapsamında cezalandırılacak. Diğer karakter yasaklandı.

Alıntı
3.1. Sistemlerin rol ile desteklenmesi: Sunucu sistemleri oyuncuların rollerine kolaylık sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Sistemlerle etkileşimde bulunurken mutlaka rol ile desteklemelisiniz.
- Herhangi bir rol yapmadan bir mülkün, eşyanın sistemsel satışını yapmak
- Rol yapmadan karakterleri gasp etmeye çalışmak
- Emote vermeden silah çekmek (Savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.)
- Hastanede doktor varken koşarak /tedaviol yazıp çıkmak
- Restoran/bar/cafe, yemek tezgahı vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak veya satmak
« Son Düzenleme: 07.09.2024 15:43 Feold »