Konu: American Societ birliği, Metagaming - Esp şüphesi  (Okunma sayısı 218 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.09.2024 15:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Joel_Miller @meteuntertatverdacht @Chieftain Maskeli22714  Maskeli48096    Logan_Carney

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Victor Palazzi - Ukeme Woodart

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.09.2024 saat: 20:52

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Metagaming - ESP şüphesi

Alıntı
Metagaming kuralını ihlal eden genel örnekler:
- Sesli sohbet, /pm gibi kanallardan yer bildirmek
- IC kanallar üzerinden OOC konuşmak (normal konuşma, /aw, /w, vb.)
- Aynı araçta gezerken seslide konuşmak ve roldeki kararlara ses üzerinden karar vermek
- Önceki karakterinizin ölümünü bilmek/birinden öğrenmek ve bunun için intikam almak
- Vurulduktan sonra Discord'dan arkadaşınıza veya birliğinize @everyone atıp vurulduğunuz haber etmek
- Polislerin yerini arkadaşlarınıza OOC kanallardan belirtmek
- Maskeli kişinin IDsine bakıp oyuncu listesinden ismini bulmak ve tanıyor gibi davranmak.

7. Üçüncü Parti Yazılım ve Modlar

Diğer oyunculara karşı avantaj sağlayan her türlü mod/yazılım kullanmak yasaktır.

Oyunun görünümünü değiştiren araç, skin vb. modlarda da aynı şekilde oyunun varsayılan haline aykırı özellikler içermemelidir.
Örnekler
- Her türlü hile kullanımı
- Kamera modlarıyla kör noktaları izlemek
- İzinsiz kamera modlarıyla erişilmeyecek noktalara çıkmak
- Cüce skini kurup hit almayı önlemek
- Araç modu kullanarak sürüş fiziklerini değiştirmek
- Polis, şerif, FDI, hastane gibi oluşumlar haricinde ELM modu kullanmak
- Normalde yapılamayan animasyonları CLEO vb. üçüncü parti yazılımlarla yapabilmek

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Victor_Palazzi ve Ukeme Woodart karakteri akşam sularında helicopter aracılığı ile Richaman'daki evine doğru gidiyorlar ve her ne kelam şahıslar helicopteri artık ne yolu ile aşağıdan görüyorlarsa aniden Victor ve Ukeme karakterini vuruyorlar. Onun yanı sıra videodaki chatlog'a doğru bir şekilde bakılırsa IC kanaldan şahıslardan Metagaming yaptıkları'da göz önündedir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://streamable.com/lm5kba

Ek açıklamalar(varsa): Gerçekten çok yazık, birliklerine emek veremiyen ve tek amacı Piazza birliği ile uğraşmak olan bir birlik. Şahısların teker teker ceza almasını istiyorum, hiç kimse oyun zevkimizi boş yere bozamaz.

#1 - 03.09.2024 16:03
Öncelikle merhaba, şahitliğimi onaylamak ile birlikte arkadaşların helikopteri nasıl takip edip araçla helikopterin olduğu yeri anında bulduklarını merak ediyorum, ESP mi yoksa MetaGaming mi? Zannımca ESP.
İC kanal ile MetaGaming yapıldığı açık ve net, ateş açarken video kaydı alınmış. Kayıt eğer yok edilmemişse videonun tamamını kanıt olarak eklemeleri şikayet'in daha hızlı sonuç bulmasını kolaylaştıracaktır.
Bahsedilen kaydı aşağıya ekledim, iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 03.09.2024 16:05 Alsyo »

#2 - 03.09.2024 16:26

Ek olarak bildiğim kadarıyla bu oyuncu birliğinizde değildi, sonradan katılımda bulundu sanırım. SS de görüldüğü üzere R1 ''NC PASİF'' olarak silahlı rollere katılım sağlayamaya devam edecek sanırım.

#3 - 03.09.2024 19:10
Metagaming yapıldığı tam olarak nerede net? Adam muhtemelen yanlışlıkla kopyaladığı Charles_Noah'ı chate yapıştırmış ve vurulanlardan birisi değil. Vurulanlar da Ukeme ve Victor Palazzo. Metagaming ile ne alakası var?

#4 - 03.09.2024 20:16
Metagaming yapıldığı tam olarak nerede net? Adam muhtemelen yanlışlıkla kopyaladığı Charles_Noah'ı chate yapıştırmış ve vurulanlardan birisi değil. Vurulanlar da Ukeme ve Victor Palazzo. Metagaming ile ne alakası var?
H-ah demi metagaming ile ne alakası var?
Chatlogda gözüktüğü üzere neden aniden Charles_Noah isimli oyuncumun adı geçiyor? Bu aktif olup olmamasıyla mı alakalı yoksa esp ile arıyıp bulamadığınızdan mı?
Birliğiniz gerçekten çok komik oyuncular ile dolu. ::)
Helicopter meselesine nasıl üst perde bir oyun gerçekleştireceksiniz çok merak ediyorum. Daha fazla yanıt gelmiyecek, savunmanızı bekliyor olacağım. ;)

#5 - 03.09.2024 21:54
Şikayetin şahsıma ve arkadaşlarıma rahatsızlık verme amaçlı açıldığını düşünüyorum esp yi tam olarak nerede anlıyoruz veya görüyoruz veyahut nerede fark ediyoruz?
Gülünç olmuş. 
Hayır kanıt videosu da sana açtığım şikayetten almışsın, olayın aslından ve astarından haberdar değilsin TP atıyorsun o konudan cezalandırılacağını da bir dakika önce gördüm. Benim videom size kanıt niteliğinde  de değil her hangi bir metagaming de söz konusu değil.  O:-)

Admin arkadaşlarında ekstra vakitlerini çalmayalım, sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 03.09.2024 22:01 Joel_Miller »

#6 - 03.09.2024 22:00
Şikayetin şahsıma ve arkadaşlarıma rahatsızlık verme amaçlı açıldığını düşünüyorum esp yi tam olarak nerede anlıyoruz veya görüyoruz veyahut nerede fark ediyorz?
Gülünç olmuş.  O:-)
Orasını sen düşüneceksin kardeşim  ::) Artık havadaki kişilerin Victor ve Ukeme karakteri olup olmadığını nereden görüyorsanız. Veya  helicopter havada giden bir araç bilmiyorsundur diye söylüyorum, havadaki uçan bir nesneyi nasıl takip edebiliyorsunuz? Yeterli kanıtınız var mı? Nereye nasıl gideceğini nereden biliyorsunuz bir sizmi akıllısınız?

#7 - 03.09.2024 22:06
Kanıtlarınızı atabilirsiniz dostum, hani havada sizi görüp takip ettiğimiz, sonrasında sizi vurduğumuz falan varsa amenna.
Esp şüphesi demişsin chatteki isim yirmi dakika önce düşürdüğümüz ve Fear RP kapsamında cezalandırılmasına sebep olduğumuz kişi, oyunda olup olmadığını kontrol etmiş olabilir arkadaşım. Her hareketinin çetelesini tutup sizlere hesap vermek zorunda değiliz, biraz öfkeli olduğunuzu biliyorum ancak kininizi İC sınırlarda tutabilirseniz makbule geçer.
Konunun devamında gelecek gönderiler ne savunma ne  de kanıt niteliğini taşıyacağını sanmıyorum, şikayetin amacı belli zaten.
Sonuçlanabilir.

#8 - 03.09.2024 22:45
Kanıtlarınızı atabilirsiniz dostum, hani havada sizi görüp takip ettiğimiz, sonrasında sizi vurduğumuz falan varsa amenna.
Esp şüphesi demişsin chatteki isim yirmi dakika önce düşürdüğümüz ve Fear RP kapsamında cezalandırılmasına sebep olduğumuz kişi, oyunda olup olmadığını kontrol etmiş olabilir arkadaşım. Her hareketinin çetelesini tutup sizlere hesap vermek zorunda değiliz, biraz öfkeli olduğunuzu biliyorum ancak kininizi İC sınırlarda tutabilirseniz makbule geçer.
Konunun devamında gelecek gönderiler ne savunma ne  de kanıt niteliğini taşıyacağını sanmıyorum, şikayetin amacı belli zaten.
Sonuçlanabilir.
Şikayet amacı ne onu söyle bana? Sizler hâlen bir kanıt sunamamışsınız gördüğüm kadarıyla.. Demek istediğim şu, ortada bir helicopter var havada ilerliyor siz bu helicopteri nasıl takip edip yerlerini bulabiliyorsunuz? Banlanmaktan korktuğunuzu çok iyi anlıyorum.

#9 - 03.09.2024 23:02
Sorun görülmedi.

İhlal olduğu düşünülen şeyler için oyuncu şikayeti açılmalı.