Konu: Rus / Rus Suçlu gibi Roleplay yapmak  (Okunma sayısı 1209 defa)

#0 - 16.11.2019 00:47
Rus gibi Roleplay yapmak

Credits: GösterGizle
u]Credits[/u]

* Ethanol

Rehberin sahibi, ana yazar.
* TheRuquzushka

Kültür bölümününü yazan.
* Bully

Rehberin görselliğini ayarlayan.
* Ayzer (Leondrev)

Türkçe diline çeviren.

Not: Bu rehber yabancı bir sunucudan alınmış olunup. Kişilerden gerekli izinler alındıktan sonra Leondrev tarafından Türkçe diline çevrilmiştir. Gerek görsellik gerek yazılarda hiçbir oynama yapılmamıştır.

Giriş

Bu rehber Amerika'da bir Rus olarak nasıl RP yapmanız gerektiğini temelleri kapsayacak. Sunucu (Rolsel olarak) Birleşik Devletler'de bulunduğundan, Rusların yurt dışında nasıl davranacakları konusunda biraz bilgi vereceğim. Özellikle orada bir süre yaşadıysanız, kaçınmanız gerekenler, genel olarak neyi hedeflemeniz gerektiği ve aklıma gelebilecek başka şeyler hakkında yazacağım.

Bu rehberin ikinci postunda Rus suçların etrafında dönecek. Hâlâ farklı Rus suçları hakkında daha çok şey bilen insanlara ile bağlantı halindeyim. (Yabancı sunuculardaki diğer oyuncular)

Sizin için kılavuz niteliğinde olacak bu rehberin olabildiğince saf olmasını istiyorum. Bu yüzden aldığım, başkalarından öğrendiğim veya genelde hatırladığım şeyleri temel alarak güncelleyeceğim.

90'lı yıllar itibariyle Rusya hakkında kısa bir açıklama
Alıntı yapılan: Alıntı yapılan: Wikipedia
Boris Yeltsin, Haziran 1991'de Rusya tarihinin ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Rusya Devlet Başkanlığına seçildi. Sovyet parçalanması sırasında ve sonrasında, özelleştirme, pazar ve ticaret liberalizasyonu gibi kapsamlı reformlar gerçekleştirildi. irleşik Devletler ve Uluslararası Para Fonu tarafından önerilen "şok terapisi" çizgisinde radikal değişiklikler de dahil edildi. Tüm bunlar, 1990-95 yılları arasında hem GSYİH hem de sanayi üretiminin% 50 oranında azalmasıyla karakterize, önemli bir ekonomik krizle sonuçlandı.

Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi, Rusya 90'lı yıllarda ölümcül bir ekonomik darbe gördü. Rusya'da yaşamak 90'lı yıllardan önce tam olarak mükemmel değildi, ama bu çok fazla yol aldı. Nüfusun büyük bir yüzdesi Rusya'yı terk etmeye karar vererek Amerika'ya göç etti. Ayrıca komünizm dalgasından önce Amerika'ya göç eden bir Rus Yahudiler olduğuna inanıyorum. Her iki  göç dalgası da modern zamanlarda hem Rusya hem de ABD doğumlu Rusların birleşik devletlerde yaşadığı makul bir miktarı bizlere bıraktı. Bu, Rusların ABD'de niçin yaşadıklarına dair yalnızca son derece kısa bir açıklama. İçine girmeyeceğim başka nedenler (Aile, Yeşil Kart, vesaire vesaire)

Rus âdetlerine adapte olmak

Rusların tamamen Amerikalı olmamasını ve çoğu zaman ABD'de bir süre yaşadıktan sonra kök salmalarını söyleyen çoğu insan yanlış. Bunu iki ana nedenden dolayı söylüyorum:

1. Ben yurtdışında yaşayan, konuyu hem yerel hem de toplulukta insanlarla tartışan bir Rus'um. Tartışmalarım sonucu bütün sonuçlar aynı çıktı. Herkes geleneklerini koruyor ve Rus geleneklerine en azından kısmen ayak uydurmaya çalışıyor.

2. ABD'de yaşayan bir grup arkadaşım ile görüştüm (ve tabii ki Ruslar) onlar tüm bu sözü edilen şeyler için güldüler.

Şimdi, herkesin köklerini koruduğunu söylemiyorum. Elbet arada istisna durumlar vardır.  Siz söyleyebilirim ki ülkemde daha önce bir Rus gördüm, adam zaman zaman bir olmaktan vazgeçti. Yani kast ettiğim şey herkes aynı olacak diye bir şey yok. Fakat genel olarak kültürümüzü koruyoruz. Buna rağmen bunu yapmayan 100-200 kişi gördüm.

Rusya'dan göç eden bir kişiyi ararken - özellikle ortalama bir Rus karakter yaşının yaklaşık 28-30 olduğunu varsaymamız gerek. Amerika'da yerleşmenin ve birdenbire kıyafetlerini giymenin, takma adlarını alarak ve harmanlamanın basit olmadığını anlamalısınız. Çoğu insan, Ruslarla (örneğin Ben) gruplaşmaya ve kendi aralarında takılmayı tercih ediyor.

Yetişkin olduğunuz için yeni bir dil öğrenmek sizin için gayet zor. Irkçılıklar havada uçuşuyor, iş hayatı sizi çok yoruyor ve yeni bir kültüre alışmak gerçekten çok zor. Bahsetmemeniz gerekir ki, Rusya'ya alışıyorsunuz. İster sevin ister sevmeyin elinde sonunda bu sisteme alışıyorsunuz. Bu yüzden Amerika'ya geldiğinizde tamamen bu kültürü kavramanız çok zor.

Gördüğüm, ülkelerde tam olarak kültürlere adapte olan insanlar, genellikle çok yaşlı oluyorlar. Eğer çocuk yaşta bu kültüre alışmaya başlarsanız o zaman çok daha rahat öğrenebilirsiniz.

Bir yetişkin olarak RP yapmaya karar verirseniz, tüm bu faktörleri aklında tutmanız gerekir. Ülkemde tamamen kültüre adapte olmayı başaran insan görmedim.  Bir tane bile..

Rusya'da Yaşamak

Çoğu Rus karakteri muhtemelen Rusya'dan göç ettiğinden, o zamanları tekrardan size anlatma ihtiyacı duydum. (Bir genç olarak rol yapıyorsanız, bu durumda detaylara girmeyeceğim. Çünkü farklı dönemler.)

Çoğu Rus karakteri, muhtemelen Rusya'nın sahip olduğu fakir ekonomik devlette komünizmin çöküşüne ve o dönemin zorluklarını tecrübeli bir şekilde yaşayarak tanık olurdu. Bu, muhtemelen sevmediğiniz boktan bir yerde çalışmanız gerektiği anlamına gelir. Boş bir eve gelin. boş bir buzdolabı ve sadece hayatta kalmaya çalışın.

Birçok Rus hala temel bir işi yapıyor, çalışıyor, eve dönüyor, uyuyor ve tekrardan aynı programa sadık kalıyorlar. Bu nedenle, hayatta kalan en şanslı adam olarak her zaman ve rol yaparken son derece mutlu olmadan önce, yaşadıklarınızı düşünmelisiniz.

Aktiviteler

Bizlerde diğer insanlar gibiyiz, yani yaptığımız özel bir şey yok. Ancak bahsetmek istediğim birkaç şey var. En azından Rusların diğer insanlara oranla daha sık yaptıkları şeyler.

*Balık tutmaya ve barbekü yapmaya oldukça sık çıkıyoruz. Başkalarının daha nadiren yaptıklarını fark ettim. (Çevirmen notu: Bizi görmemişler)
Örneğin, tanıdığım insanların çoğu mümkün olduğunca mangalda giderler. Ben ve arkadaşlarımda tabi... Balık tutmakta aynı zamanda çok dinlendirici bir etkinlik. Aynı zamanda balıkları eve getirip pişiriyorsun.

*Biz alkolik değiliz. Her akşam 10 şişe votka içmiyoruz, kesinlikle içmiyoruz. Bu kaçmaya çalıştığım korkunç bir klişe. Tabii ki alkolik kişiler var. Fakat başka ülkelerinde var.

Partilerde ve bayramlarda çoğu insandan daha fazla içki içebiliriz, tabii ki. Ancak içki içmekten dolayı günlük olarak hastaneye kaldırılmıyoruz. Eğer istesek bile ki istemiyoruz, günlük olarak içmek için hiçbir zamana ya da nokta ihtiyacımız yok.

*Dövüşler söz konusu olduğunda 1: 1 zihniyetimiz var. Elbette herkes böyle yapmıyor ama genel algı budur. Bir sorunu kafa kafaya halletmek varken neden grupları tercih edelim ki? Sadece gerekli olduğunda veya kendiniz bir grupla karşı karşıya kaldığınızda bunu tercihe edersiniz.

*Büyüdüğünüzü ele alalım. Yabancı bir ülkedesiniz ve dilini bilmiyorsunuz... Kiminle iletişime geçiyorsunuz? Ruslar. Ortak çıkarlar, dil ve hobiler yüzünden büyük olasılıkla Ruslarla eşleşmeyi bırakacaksınız. Gerçekten çok basit.

Karakterinizi doğru isimlendirmek

Karakterinize doğru isimler vermek oldukça kolay. Etrafta halen saçma sapan, gerçek dışı isimlerle dolaşanları görüyorum.

Genel hataları kapsamaktayım çünkü Rus adının yaratılması muhtemelen bu topluluktaki herhangi bir kişiyi ilgilendirmiyor.

1- Soy isimleri "a" ile biten erkekler

Örnek: Anton_Komarova, Sergei_Belova, Andrei_Fidotova.

Erkek soy isimleri asla "a" ile bitmez. "A", kadın soy adlarına aittir, yani kadın soya adlarına "a" ile bitmesi gerektiği anlamına gelir.
Örnek:  Alina_Vysokovskaya, Natasha_Pcholkina, Dasha_Arsenyeva. Erkek iseniz "a" yı Rus soyadına sokmaktan kaçının ve kadın iseniz bunu yapmayı unutmayın.

2- Ad_Soyad yerine Ad_Ad kullanılması.

Örnek: Anton_Sergei, Sergei_Boris, Kazimir_Dimitry.

Basit, iki isim yerine doğru bir soyad seçin. İşler Rusya'da böyle yürümez, bu yüzden lütfen bunu yapma. Bu da kadın isimleri için geçerlidir.

Güzel örnek bulmak istiyorsanız, araştırarak çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Komünizm etrafında rol yapmak

Komünizm etrafında rol yapmak çoğu kişinin anlamadığı bir konu. Açık sebeplerden ötürü kimse komünizmden hoşlanmaz. Ülkeyi mahvetti, milyonlarca insan, kelimenin tam anlamıyla milyonlarca insan bir nedenle öldü ve bencil bir hayat yaşamak zorunda kaldı. Bu eğlenceli değildi.

Komünizm sırasında yaşanan şeyler konuşulamaz, bu yüzden açıkçası çoğumuz nefret ediyoruz. Özellikle sunucuda rol yapan eski nesil. (Çevirmen notu: Rol yapan karakterler anlamında)

Bu nedenle, komünist sembollerden kaçının, özellikle en yaygını "Orak ve Çekiç". Yada Kırmızı Ordu Boris'i olmaktan çekinin, yada diğer rolünü yapan insanlar her neyse.. 80 yaşında komünizm sempatizanı değilseniz kaçının bunlardan.

Rus âdetleri

* Aileniz hakkında şaka yapmak. Çoğu insanın bugünlerde düşündüğü bir şey, fakat Rus kültürü daha iyi biliyor.

* Ruslar politik olarak yanlış olabilir. Bazılarımız esprilerinde ırk, görünüş, köken ve benzeri şeyleri oldukça sık kullanır. Bu konular hakkında şaka yapmayan insan oldukça az görülür. Benim ülkem Rusya'da da böyledir.

* Hurafeler - Çoğu Ruslar, hiçbir şey olmadığından emin olmak için ahşabın tıklatılmasını  ister. Böylece her şeyin yolunda gidip gitmediğini anlarlar. Hep beraber bir yere gitmeden önce, herkes bir odada bir dakika oturur ve öyle yola çıkılır (Özellikle burada çok yaygın olarak yapılan bir şey). Bir bardak kırmanın iyi şans getirdiğini düşünüyoruz. Birçoğu buna inanmıyor olsa da, çoğu zaman bu şeyler hayatınıza karışır ve istemsiz olarak yaparsınız. Ben bile yapıyorum ve size bunların hiçbirine inanmadığımı söyleyebilirim.

Kaçınılması gereken şeyler

* 7/24 Votka içmek. Lütfen bunu yapmayın, paramızın az olduğu zamanlarda çok içiyorduk. Ama artık herkes viski yada farklı içkilere ulaşabiliyor. Örneğin ailem genellikle Chivas içiyor. Lanet olası ucuz votkayı başka birine bırakın.

* "Yoldaş" kelimesi. Tanrı aşkına, onu kullanmayın. Bu, erken komünizmin insanlara hitap etmesi için kullanılan bir kelimedir. Kimse artık "Yoldaş" sözcüğünü kullanmıyor, ÖZELLİKLE'de İngilizce dilinde çünkü öldü. Hayatımda hiçbir Rus'un İngilizce yoldaş dediğini duymadım. Yine 80 yaşında eski bir görevli yada Komünist sempatizanı değilseniz kullanmayın. ASLA ve ASLA

*  Eatern Promises filimini izlemek. Hayır! Hem Rus halkını tanımayan, hem de Rus suçunun bilincinde olamayan, tamamlayamayacağım kadar çok delicesine yanlış bilgiler içeren filim. Çok saçma bir şey. Vikipedi bile  Rus halkının özelliklerini daha çok açıklıyor. RP yaparken bunların hepsinden kaçının.

* 7/24 Amerika'da küfür etmek. Nato tabii ki sevdiğiniz bir konu değil. Ama Amerikalıları kendi ülkelerinde rasgele hakaret edecek kadar aptal değiliz.
Demek istediğim, neden? Elbette, arkadaşlarınıza zaman zaman gülebilirsin, ancak 7/24 nefret etmeden yürüyecek başka bir sebep yok. Bunun tersine de çalıştığından eminim.

* Bere giymek. Neden bilmiyorum insanlar bere giymenin kültürümüzün bir parçası olduğunu sanıyor. Kesinlikle değil. Askeri alanlarda belirli bir bölümde olduğu için aldınız hepsi bu. Bere geçit üniforması için kullanılıyor ve üniforma olmadan giymekte ayrı bir garip. Askeri dışında bir bere giyen biri hakkında  duyduğum tek şey, üniformasını giymiş ve şehrin etrafında yürümeye başlayan sarhoş eski bir asker. Durum bu ve bu yüzden bunu giymekten kaçının. Onun yerinizde eski bir askerseniz yada bir ilginiz varsa evinize süs olarak koyun. Her iki durumda da evinizden çıkarmamalısınız.

* Her Rus polisinin bozulduğunu varsayılıyor. Ama değiller. Ayrıca, Amerika'dayız.Yolsuz bir Rus polisinin şansı son derece düşüktür. Bu yüzden bir polise gidipte tanrı aşkına bir şey bekleme.

* Her Rus'un  yasa dışı faaliyetlerde girdiği düşünüldü. Fakat durum bu kadar basit değil. Bazıları yapar, bazıları yapmaz. Her yerde böyle çalışır.

Sıkça kullanılan kelimeler

Privyet -  Selam
Zdarova  -  Selam vermenin argo hali
Kak dela? - Nasıl gidiyor?
Normalno - Kullanıldığı yere göre normal ve iyi anlamına geliyor
Horosho - Tamam, güzel
Vso -  Her şey.  Genellikle horosho ve normalno ile beraber kullanılır ve her şey yolunda anlamına gelir
Klass - Güzel, havalı
Brat/Bratan - Kardeş/Kardo
Sechas - Şimdi
Shas - "Sechas" kelimesinin kısa hali . Argo halinde ise  "Hadi hemen" anlamına geliyor
Davai - Hadi!. Aynı zamanda "görüşürüz" anlamında da kullanılıyor.
Da - Evet
Nyet - Hayır
Chto - Ne?
Gde - Nereye?
Kak - Nasıl?
Kogda - Ne zaman?
Bratva - İllegal bir terim, ufak bir grup arkadaş gibi açıklayabiliriz. İllegal kelimeler rehberin ikinci kısmında yer alacaktır
Ti - Sen
Ya - Ben
Oni - Onlar
Zdes - Burası
Tam - Orası
Idi (idi), Pashol - Git
Pagnali - "Hadi gidelim"in argo hali
Pacan - Adamım
Pacani - Kardeşler/Kankilerim gibi gibi
Ribyata - Baylar

* Herhangi bir Rus küfür için Google Translate kullanabilirsiniz

Rehberin devamı çevriliyor
« Son Düzenleme: 25.01.2020 00:32 JêgapMasiven »
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
bloo13, Telo25,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 16.11.2019 00:48
Verimli rehber kuşum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 16.11.2019 00:53
Impressive.  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 16.11.2019 14:30
Rus rollerine yeni başlıyacak olanlar için ideal  :-X
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 23.11.2019 03:35
Çok ince düşünmüşsün.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 23.11.2019 03:41
komünist rolünden kaçının diyince aklıma Garbacovun Türkiye ziyaretinde komünistlerce karşılanınca "rusya'da bu kadar komünist kalmadı, türkiye'de hala komünist var mı" demesi geldi. Komünist rolleri samp ortamında belki 2015 yılında kadrosunda bulunduğum bir birlikle tarihe gömüldü. Yapılması zor her sunucunun izin vermeyeceği rollerdir. İstihbarat ve köstebek rolleri içerden birlik bitirme rolleri... Herkesin kaldırabileceği roller değil özellikle karşıdaki birlik sahiplerinin. rus bir suçlu rolü yapıyorsanız bunu vor hırsız rolüyle taçlandırın derim. Rehbere bayıldım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 29.11.2019 11:54
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 20.12.2019 05:42
Rehber güzel, bir zaman önce sahibinden direkt olarak okumuştum, 2012'den beri Rus rolleriyle geçti rol hayatımız 1.elden doğrulayabilirim ki rehber gerçekten doğruları yansıtıyor. Rehberde ve yorumlarda ucundan değinilmiş bir şeyden ek olarak bahsedeyim Rus rolü yapan arkadaşlar için.

Yozlaşmış polis konusu, sadece Rusya'da değil çevresindeki ülkelerde de bolca mevcut bu olay, Kazakistan, Kırgızistan bunlara bir örnek, aslında bu durum tam olarak yozlaşma değil, devlet polis birimlerine aylık olarak hayatlarını geçindirebilecekleri yeterince ücreti ödeyemediği durumlar bu ülkelerde bol, evet Rusya zengin bir ülke fakat halkının geneli için bu söylenemez. "shtraf" diye bir olay mevcut, Türkçe'ye "ceza" diye çevirebiliriz fakat tam olarak aynı anlama gelmiyor. Polislerin durdurdukları insanlardan para istemesi gibi bir olay var Rusya'da, bir polis sizi durdurursa sizinle ufak bir sohbetten sonra size shtraf kelimesini söyleyecektir, bu parayı insanlar birazda olsa bahşiş niteliğinde veriyorlar polislere, Rusya'nın her yerinde olmasa da büyük bir bölümünde mevcut bir durum bu, diğer Kazakistan, Kırgızistan gibi yerlerde de mevcut, fakat Amerika'da rol yaparken bunun rolünü yapmak oldukça mantıksız elbette.

Vory V Zakone, geçen yıla kadar bende Vor yani "hırsız" rollerini sürdürüyordum birliğimle birlikte fakat birazda birliği onun üzerine açtığımız içindi, fakat bu elbette yanlış bir durum. Vory olayı SSCB dönemi ve biraz daha sonrasına taşmış bir gelenek, kültür diyebiliriz, fakat günümüzde Vor olayı pek mevcut değil, teknolojinin bu kadar ilerlediği dönemlerde insanlar artık böyle şeyleri tercih etmiyor hatta bir çok Vory üyesi mentorlarının istekleri üzerine dövmelerini sildirdi, ya da üstünü kapattı, Vory rollerini bu dönemlerde sürdürmek artık çete birliklerinde kendini kanıtlayan kişiye bandana vermek gibi eski bir kültür, bunların rollerini yapmak çok keyifli fakat artık modern bir dünyada böyle olayların yeri yok. Dövmelerini sildirmiş eski yaşlı Vor üyeleri rolleri yapılabilir mesela, daha uygundur hem farklı bir konsept.(illa vor ile alakalı olacak diyorsanız)

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 16.01.2020 15:39
Başarılı :-X
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 25.01.2020 00:31
Impressive.  :)
Rus rollerine yeni başlıyacak olanlar için ideal  :-X
Çok ince düşünmüşsün.
komünist rolünden kaçının diyince aklıma Garbacovun Türkiye ziyaretinde komünistlerce karşılanınca "rusya'da bu kadar komünist kalmadı, türkiye'de hala komünist var mı" demesi geldi. Komünist rolleri samp ortamında belki 2015 yılında kadrosunda bulunduğum bir birlikle tarihe gömüldü. Yapılması zor her sunucunun izin vermeyeceği rollerdir. İstihbarat ve köstebek rolleri içerden birlik bitirme rolleri... Herkesin kaldırabileceği roller değil özellikle karşıdaki birlik sahiplerinin. rus bir suçlu rolü yapıyorsanız bunu vor hırsız rolüyle taçlandırın derim. Rehbere bayıldım.

Verimli rehber kuşum.
Verimli rehber kuşum.
Rehber güzel, bir zaman önce sahibinden direkt olarak okumuştum, 2012'den beri Rus rolleriyle geçti rol hayatımız 1.elden doğrulayabilirim ki rehber gerçekten doğruları yansıtıyor. Rehberde ve yorumlarda ucundan değinilmiş bir şeyden ek olarak bahsedeyim Rus rolü yapan arkadaşlar için.

Yozlaşmış polis konusu, sadece Rusya'da değil çevresindeki ülkelerde de bolca mevcut bu olay, Kazakistan, Kırgızistan bunlara bir örnek, aslında bu durum tam olarak yozlaşma değil, devlet polis birimlerine aylık olarak hayatlarını geçindirebilecekleri yeterince ücreti ödeyemediği durumlar bu ülkelerde bol, evet Rusya zengin bir ülke fakat halkının geneli için bu söylenemez. "shtraf" diye bir olay mevcut, Türkçe'ye "ceza" diye çevirebiliriz fakat tam olarak aynı anlama gelmiyor. Polislerin durdurdukları insanlardan para istemesi gibi bir olay var Rusya'da, bir polis sizi durdurursa sizinle ufak bir sohbetten sonra size shtraf kelimesini söyleyecektir, bu parayı insanlar birazda olsa bahşiş niteliğinde veriyorlar polislere, Rusya'nın her yerinde olmasa da büyük bir bölümünde mevcut bir durum bu, diğer Kazakistan, Kırgızistan gibi yerlerde de mevcut, fakat Amerika'da rol yaparken bunun rolünü yapmak oldukça mantıksız elbette.

Vory V Zakone, geçen yıla kadar bende Vor yani "hırsız" rollerini sürdürüyordum birliğimle birlikte fakat birazda birliği onun üzerine açtığımız içindi, fakat bu elbette yanlış bir durum. Vory olayı SSCB dönemi ve biraz daha sonrasına taşmış bir gelenek, kültür diyebiliriz, fakat günümüzde Vor olayı pek mevcut değil, teknolojinin bu kadar ilerlediği dönemlerde insanlar artık böyle şeyleri tercih etmiyor hatta bir çok Vory üyesi mentorlarının istekleri üzerine dövmelerini sildirdi, ya da üstünü kapattı, Vory rollerini bu dönemlerde sürdürmek artık çete birliklerinde kendini kanıtlayan kişiye bandana vermek gibi eski bir kültür, bunların rollerini yapmak çok keyifli fakat artık modern bir dünyada böyle olayların yeri yok. Dövmelerini sildirmiş eski yaşlı Vor üyeleri rolleri yapılabilir mesela, daha uygundur hem farklı bir konsept.(illa vor ile alakalı olacak diyorsanız)

Başarılı :-X

Yorumlarınız için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok