Konu: [15/11/2019 - Vence Zaitsev] OOC Yalan, Delilde Sahtecilik  (Okunma sayısı 260 defa)

#0 - 15.11.2019 21:41
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vence Zaitsev - @Baleci...
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Rolando Yen
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15/11/2019 - 18:24

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Oyun kurallarında yazmıyor, fakat genel olarak yasak kabul edilen iki kuralı ihlal etti arkadaş. OOC yalan ve delilde sahtecilik & çarptırma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Vence Saitsev isimli oyuncu bana açtığı şikayette OOC yalan, delilde sahtecilik ve rolü çarptırma yaptı. Bunun üzerine açtığı şikayette, bana savunma hakkı verilmeden 200 dakika a-jail yedim. Öncelikle bana açılan ve on beş dakika açık duran şikayete yazamadığım savunmamı aşağıya bırakıyorum, onu okumanız çok önemli. O mesajdan sonra şikayetçi olduğum konuya değineceğim.

Alıntı yapılan: İlgili Şikayet Konusuna Atamadığım Savunmam
Selam,

Ben Alex Tang karakterinin sahibiyim. Şikayette benimle alakası olan kısımla ilgili savunmamı yapacağım. Siz bütün rolü baştan sona yanlış anlamışsınız. Keşke forumdan bana neyin ne olduğunu söyleseydiniz de, size açıklamasını yapsaydım.

Bize aracını satmadın diye seni dövmedik. Bu tamamen saçmalık ve uydurma. Biz, Dmitri ile onun Glendale’sini $5,000 gibi kelepir fiyata alacağımız sırada retarded roleplay yaparak bir anda Çin mahallesinde araya girdin ve, “beş bin dolara olmaz” dedin ve bizim yanımızda Glendale sahibine fısıldadın, daha sonra da adama kendini takip ettirerek yanımızdan kaçırttın.

Bunun üzerime karakterim Alex Tang sinirlendi ve kellene beş bin dolar ödül koydu kendi arkadaşları arasında. Daha sonra Rolando ile seni aramaya çıktık. Little Italy’de Glendale sahibi gördük, ona seni sorduk. Kendisi söylemedi. Daha sonra seni aramaya devam ettik. İşimizi kolaylaştırmak için Çin mahallesindeki güvenlik kameralarından senin görüntününün robot resmini çizdirip gazeteye kardeşim kayboldu diye ilan verdik. Zaten bunda bir yanlışlık olsaydı, yöneticiler reklamı onaylamazlardı.
Daha sonra seni VCPD ATM’sinden para çekerken gördük ve takibe aldık. Daha sonra sen kaza yaptın ve durdun. Fırsattan istifade motorla yanına yaklaşıp, elimin uzanacağı mesafede senin sürdüğün aracın kapısını açtım ve yakana yapıştım. Daha sonra seni araçtan dışarıya çekerek eşofmanımın içine sıkıştırdığım palamı elime aldım ve seni doğramaya başladım. Bu rolün ekran görüntüleri oluşumun konumuzda da mevcut. Her şey baştan sona role uygun şekilde ilerledi. Motoru ben sürmüyordum, motorun arka kısmındaydım ve durmuş haldeydik. Aramızdaki mesafe bir metreden daha azdı ve ben elimi uzatarak kapıyı açtım, akabinde de yakanıza yapıştım. Burada herhangi bir rol önceliği durumu veya powergame ihlali yok. Zaten iki araçta durur halde.

Ayrıca “kişiyi tutar ve dışarıya fırlatır” gibi bir emote vermedim. Rolün ekran görüntüsü oluşum konumuzda mevcut. Yalan söylemenin gereği yok.

Kısacası Alex Tang karakterim, siz ona aracınızı satmadığınız için değil, kazanacağı paraya engel olarak işlerine burnunu soktuğunuz için palayla sizi doğradı.

Şikayetin kendim ile alakalı olan kısmının savunmasını yaptım, geri kalan kısım Rolando Yen ile alakalıdır. Beni ilgilendirmiyor. İyi forumlar.

Şimdi gelelim şikayetçi olduğum kısma. Ben güvenli bölge ihlali yapmadım, güvenli bölge ihlali yapan karakter Rolando Yen. Kendisi, Vence karakterini GYM içerisinde bıçaklıyor. Bu yapılan ihlal benim üzerime kaldı. Benim, Vence karakteri ile gerçekleştirdiğim rol güvenli bölge dışında başladı ve güvenli bölgede son buldu. Yani güvenli olmayan bölgeden, güvenli bölgeye taşınmış oldu rol. Bu sebeple rolümü sürdürme hakkına sahibim.

Bundan sonrasında ise, ben kelepir fiyata bir Glendale buldum. Onu satın almak için mahalleye getirdim sahibiyle birlikte. Biz Çin mahallesinde oluşum olarak ikinci el araba satışı da yapıyoruz. Hatta mahallenin büyük bir gelir kaynağı araba satışından geliyor. Ben Glendale sahibiyle Çin mahallesinde fiyatı konuştuğum sırada Vence karakteri geldi ve alakasız bir şekilde ortaya atlayarak "5 bin'e verme" gibi bir cümle kurdu IC'de. Daha sonra Glendale sahibine, bizim yanımızda fısıldadı. Devamında ise Glendale sahibi ile birlikte Çin mahallesinden ayrıldı.

Bu rolün üzerine karakterim Alex sinirlendi ve Vence karakterinin peşine düştü. Alex karakteri IC'de arkadaşı olan Rolando ile birlikte Vence karakterini aramaya koyuldu. Bunun sebebi ise, Vence karakterinin bizim mahallemizde işimizi bozması ve işimize burnunu sokmasıdır. Kendisinin peşine düşmemiş için gayet yeterli bir sebep. Vence karakterini Little Italy'de sordurduk, daha sonra işlerimizi kolaylaştırmak adına Çin mahallesinin kamera kayıtlarından Vence karakterinin robot fotoğrafını çizdirip gazeteye ilan verdik, kardeşim kayboldu adı altında.

Daha sonra bize telefon geldi, Vence karakterini gördüğünü söylediler. Ben ve Rolando bize gelen bu ihbarın üzerine yola çıktık ve Vence karakterine güvenli bölge olmayan St. Lawrence Blvd.'da rastladık. Kendisi durması için bağırdık, fakat kendisi kaçmayı tercih etti ve rol burada başlamış oldu. Vence karakteri Santa Maria yoluna kadar kaçtı ve lamba direğine çarparak kaza yapıp durdu. O sırada Rolando motor ile Glendale'ın kapısının dibine yaklaştı, ben motorun arkasından elini uzatıp kapıyı açtım ve Vence karakterinin yakasına yapıştım. Daha sonra da indirdim /rol ile/.

Vence karakteri açtığı şikayette Car Jack şikayetini genelleme yapmış, fakat ortada bir Car Jacking durumu yok, söz konusu bile değil. Ben Vence karakterini aracından indirip palayla doğradıktan sonra emote ile arabasına bindim ve gaza basarak oradan Glendale ile uzaklaştım. Rolando'da beni motorla takibe aldı. Olay tamamen bundan ibarettir. Ne eksik, ne fazla. Tam tamına anlattım olayı. Vence Zaitsev gibi konuyu çarptırmadım.

Şimdi gelelim asıl konuya, atılan OOC yalanlara. Vence karakterinin attığı bu delilde /tıkla/ ben yanlışlıkla elimin çarpması sonucu Vence'i motorundan attım. Devamında da Vence motoruna bindi ve yoluna devam etti. Fakat kötü niyetli Vence arkadaşımız bunu ekran görüntüsü alarak delil niteliğinde bir suç unsuru olarak delil diye sunmuş. @cherry wine isimli yönetici de Vence'in sonradan motora binerek yoluna devam ettiğini gördü.

Attığın bu delilde ise aracını ben çalmışım gibi göstermişsin. Çünkü bundan attığın bir önceki delilde tam seni indirdiğim sırada ekran görüntüsü almışsın. Fakat o arabanın içindeki karakter benim Alex karakterim değil, Rolando karakteridir. Yani o sıra arabayı alıp kaçıran ben değildim. Sende bunu bildiğin halde şikayetinde belirtmedin.

Alıntı yapılan: Vence'in kendi şikayetinde yazdığı bir yazı
hiç bir rol yapmadan direk olarak motordayken " kapıyı tutar çekerek kişiyi dışarıya fırlatır tarzı bir emote verdi,

Kendi şikayetinde böyle bir şey yazmışsın. Sana karşı verdiğim emote "kapıyı tutar çekerek kişiyi dışarı fırlatır" 'miş. Fakat yalan söyledin. Ben sana böyle bir emote vermedim, ben sadece elimi uzatarak senin kapını açtım. Zaten araçtan indirme animasyonu SA:MP'ta mevcut. Emote'a gerek yok. Fakat sen yazmadığım bir emote'u yazmışım gibi gösterdin. Hatta yalanını direk senin attığın bu delil üzerinden göstereyim. Senin attığın bu delilde yazdığım emote açıkça görünüyor. "sağ eliyle kapıyı açarak herifin yakısını tutar"

Kısacası Vence karakteri olayı tamamen anlatmadan şikayeti kendi lehine değişterek olaydan aklanarak beni haksız yere cezalandırdı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Savunma yazımda "bu delilde" yazan yazıların üzerine tıklayın. Vence'in delilleri üzerinden savunmamı yaptım.
Kişinin bana açtığı, OOC yalan bulunan şikayet konusunun adresi: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=1584.0

Ek açıklamalar(varsa): Bu konuyu eğer bir sorun olmayacaksa @Manifesto 'nun incelemesini ve sonuç vermesini istiyorum.
« Son Düzenleme: 15.11.2019 22:52 Debbie the EGO-MASTER »

#1 - 15.11.2019 23:07
Kesinlikle yalan bir kanıt yok, sslerimde belli burada bir yanlışlık olsa Manifesto bunu görüp zaten engel olurdu, ben şikayeti tanımlarken genel olarak geçtim, 1 ss üzerinde 15 20 dk zaman ayıramam, role dönmem de gerekir. Bu sebepten direk gerekli ssler yardımıyla şikayetimi oluşturdum delilde sahtecilik demişsin, ssim belli time stamp açık ( zaman samp içi) burada sadece beni de değil Manifesto'yu da suçlamışsın o şikayeti kabul etti. ben sahtecilik yapmadım gerekli kanıtlar yardımıyla şikayet açtım ve kabul oldu.

#2 - 16.11.2019 00:37
Kesinlikle yalan bir kanıt yok, sslerimde belli burada bir yanlışlık olsa Manifesto bunu görüp zaten engel olurdu, ben şikayeti tanımlarken genel olarak geçtim, 1 ss üzerinde 15 20 dk zaman ayıramam, role dönmem de gerekir. Bu sebepten direk gerekli ssler yardımıyla şikayetimi oluşturdum delilde sahtecilik demişsin, ssim belli time stamp açık ( zaman samp içi) burada sadece beni de değil Manifesto'yu da suçlamışsın o şikayeti kabul etti. ben sahtecilik yapmadım gerekli kanıtlar yardımıyla şikayet açtım ve kabul oldu.

İstediğin kadar yazabilirsin, kendini aklamak için Manifesto ismini kullanmana gerek yok. Yukarıda her şey belli. Faggio'lu ekran görüntüsünü koyman senin niyetini belli etti zaten, merak etme. Daha da cevap vermiyorum sana. İstediğin kadar yazabilirsin.

Manifesto bir hata yapmış olabilir, o da insan. Güvenli bölge ihlali yapmadığım halde güvenli bölge ihlalinden de ceza yedim. Ortada bir yanlış anlaşılma olabilir Manifesto tarafından. Tabii bunun asıl sebebi senin olayları benim aleyhime çarpıtarak şikayet oluşturman ve ekran görüntülerini detaylı anlatmamandan kaynaklı.

#3 - 16.11.2019 12:06
GB ihlali için seni suçlamadım, diğer Rolando'yu suçladım. bu benim hatam değil ikinizin ismi de koydum, teker teker ayıklamak zorunda değilim. Bir suç varsa admin bunu anlayıp ona göre değerlendirir.

#4 - 16.11.2019 12:19
GB ihlali için seni suçlamadım, diğer Rolando'yu suçladım. bu benim hatam değil ikinizin ismi de koydum, teker teker ayıklamak zorunda değilim. Bir suç varsa admin bunu anlayıp ona göre değerlendirir.

Teker teker ayıklamak zorundasın işte, anlamadığın konu bu. Pardon, sen anladın fakat benim de aynı cezadan a-jail almam için ayıklamamayı tercih ettin. Yöneticinin, senin dediğini anlaması için senin şikayet içeriğinde ve ekran görüntülerinde bunun detayını açıklaman gerekiyor(du).

Neyse, sonunda kabul etmiş olsun yaptığını. Bu yaptığını iyi niyet olarak yaptığını sanmıyorum, tam tersi bana a-jail aldırmak için yaptığını düşünüyorum. Orada senin arabana car-jack atılmadı, arabanı çalıp üzerine sürülmedi. Yani bunları Alex karakterim yapmadı, fakat sen şikayet içeriğinde ve ekran görüntülerinde bunu göstermediğin için konuyla ilgilenen yönetici o ihlalleri benim yaptığımı düşündü ve bana a-jail cezası verdi.

Şikayetinde daha rolü bile anlatmamışsın, "bize arabanı satmadığın için seni bıçaklamışım" gibi lanse etmişsin. Ki konuyla alakası yok. Burada hata Manifesto'da, konuya benim savunmamı beklemeden konuyu sonuca bağladı. Ben bütün olayı ve gelişmeleri yukarıda yazdım. Beni suçladığın bütün suçlardan aklandım. Seni neden bıçakladığım, rolün detayları ve attığın ekran görüntülerindeki yetersiz delilleri kanıtladım. Bundan sonra söz yönetici de. Sende kendi yazınla kabul ettin, "GB ihlali için seni suçlamadım, diğer Rolando'yu suçladım. bu benim hatam değil ikinizin ismi de koydum, teker teker ayıklamak zorunda değilim" yazdın. Yani ben boş yere güvenli bölge ve refuse roleplay'den ceza aldım.

Beni suçladığın tek kısım, senin kapını açarak seni aracın dışına almam. Bu kısımda da beni powergame ihlali ile suçladın, ki ihlalle alakası yok. Ayrıca seni, "tutar dışarı fırlatır" gibi bir emote vermişim gibi lanse edip, onun üzerinden powergame ihlali verdin. Böyle bir emote vermediğimi senin attığın ekran görüntüleri üzerinden kanıtladım. Fakat ben refuse roleplay'den ve güvenli bölge ihlalinden haksız yere 200 dakika a-jail cezası aldım.

@Manifesto , Baleci... rumuzlu arkadaş dün açtığı şikayette (bkz. tıklayın) benim güvenli bölge  ihlali yapmadığımı, fakat şikayette ve ekran görüntülerinde bundan bahsetme gereği duymadığını söyledi. Sizde dünkü konuyu referans alarak "güvenli bölge ve refuse roleplay" ihlallerini birlikte ekleyerek 200 dakika a-jail yaptırımı yaptınız bana.
« Son Düzenleme: 16.11.2019 12:21 Debbie the EGO-MASTER »

#5 - 16.11.2019 15:32
Beni ilgilendirmez, ben şikayetimi açarım doğru bir şikayetse kabul olur kanıtlara bakılır, değilse admin red eder zaten niye bu kadar gerdin zaten hata yaptınız her şey belli, sırf müşterini kaçırdım diye pala ile yüzümü kesmen ne kadar mantıklı? admin bakmış görmüş uygulamış gerisine ben karışmam.

#6 - 16.11.2019 15:38
Size verilen cezada hem güvenli bölge ihlali hem de gereksiz agresif rol/nonrp/refuse gibi sebepler var. Karakter adlarınız çoğu şikayetin genel konusu ve karakterinizle yaptığınız roller gereğinden fazla ortam bozacak cinsten. Sürekli herkesle dövüşemez ve her dakika herkese saldıramazsınız. Kaldı ki birliğiniz hood onaylı veya onaylı değil. Birliğinizde admin olması size avantaj değil, tam tersi bu tip durumlarda dezavantaj sağlar. Normal bir oyuncu belki uyarıyla geçecekken siz ceza alırsınız çünkü admin birliğinde rol yapan oyuncuların bu tip hatalara düşmesine ve sunucudaki genel rol ortamını hem ooc kurallarla hem de IC agresiflikle çok fazla bozmasını istemiyoruz.

Bu sebepten sizin cezanız geri alınmayacak. Ancak bu şikayette de belirtildiği üzere sizin de arkadaşınızın güvenli bölge ihlali yaptığını söylemeniz ve sslerle kanıt sunmanız, diğer şikayette gözümüzden kaçtığı için Rolando Yen'e güvenli bölge ihlalinden 30 dakika ceza yazmamızı sağladı.