Konu: [25.05.2024 - Felipe Dieguez] Powergaming (+Refuse RP) - Ortak Nezaket - Fear RP  (Okunma sayısı 130 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.05.2024 20:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Felipe Dieguez @Mornie

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Maurizio_Sabretti @FreddyJobs

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.05.2024 - 18:00-18:30  arası

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
 Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.

3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Felipe Dieguez karakteri daha önceden sendika yoluyla birliğimize katıldı, kendisini birliğe de ben aldım. Rollerin devamında onun rütbe olarak çok üstünde olmasına rağmen IC karakterime saygısızlıkta bulundu. Karakterim de onu dövmeye karar verdi, agresif roller gerçekleştirildi. Bunun üstüne birlikten atıldı ve IC olarak yollarımızı ayırdık fakat Felipe karakteri o günden beri arada sokağa uğrayıp kışkırtıcı roller sergiledi. Bugün gerçekleşen rollerde ise Felipe karakterinin yine sokağa gelip bizi kışkırtmaya çalışmasıyla başladı. Felipe karakteri kullandığı aracıyla sokağa geldi ve kışkırtma rollerine başlad buna karşılık karakterim karşılık verdi. Rolün devamında Felipe karakteri aracıyla Ethan ve Maurizio karakterini aracıyla ezmeye başladı.. Ekran görüntülerinde de gözüktüğü gibi 'Aracıma bin, sakince konuşalım' gibi şeyler söyledi ardından karakterim arabasına binmeyi kabul etti ve araca bindiğinde eski olaylardan dolayı Felipe karakterinin başını direksiyona vurmaya başladı fakat Felipe karakteri bu emote'u görmezden gelerek 'onu yumruklar' şeklinde emote verdi. Bunun üstüne rol bölmemek adına rolümü devam ettirdim ve Felipe karakteri aracı bir yere çektiğinde karakterim inip ona saldırmaya başladı. Kavga sırasında canı bir süre azaldıktan sonra nedense azalmamaya başladı ve karakterim olarak kaçmaya karar verdim mecburen, oradan uzaklaştım. Bu rolün dışında tuhaf bir şekilde kendisi tek başına(?) birçok insanın bulunduğu il-legal bir birliğe kafa tutuyor, düşmanlık besliyor. Rol bittikten sonra yani karakterim kaçtıktan sonra PM üzerinden şikayet açacağımı belirttim fakat kendisi beni fazlasıyla rahatsız eden bir üslup kullanarak benimle konuştu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
İlk agresif roller gerçekleştirdiğimiz zamana ait ekran görüntüsü
Spoiler: GösterGizle

Daha önce de kışkırtma rolleri gerçekleştirdiğinin kanıtı

Hata ve OOC kışkırtma içeren emote yazdığının kanıtı

Refuse-RP yaptığına dair kanıt

Felipe'nin kullandığı araçla Ethan ve Maurizio karakterini ezdiğinin kanıtları

PM üzerinden rahatsız edici bir üslupla konuştuğunun kanıtı

Fear-RP ihlali için, attığım başka amaçlı ekran görüntülerinde diğer birlik üyesi karakterlere de agresif rol yaptığı görülüyor. Yine de Maurizio karakterine yaptığı agresif rol kanıtını da ekliyorum:

Ek açıklamalar(varsa): Birlikteki diğer kullanıcılardan da aldığım ekran görüntülerini tek bir elde toplamak amacıyla bu şikayette topladım. Daha önceden, bulunduğum birlikteki kullanıcılar ve ben şikayet açmayı düşünmemiştik fakat Felipe karakteri bu tutum ve ihlallere devam edince kısa bir süre önce gerçekleşen olayı da bu şikayete dahil ettim. Bu sergilediği tutumu diğer birlikteki kullanıcılara da yansıttığı için Fear-RP ihlalini de şikayete ekledim. Kendim şikayet açmayı düşünmüyordum fakat kendisi her oyuna girdiğimde bulup böyle rolleri gerçekleştirmesi biraz tadımı kaçırmaya başladı.

« Son Düzenleme: 25.05.2024 20:33 Mistrall »

#1 - 25.05.2024 20:31
Şahitliğimi onaylıyorum. Öncesinde Donnie karakterimle kendisiyle bir husumetim vardı ancak isim değişiminden sonra ben herhangi bir agresif tavır sergilememişken böyle yaklaşmasına anlam veremiyorum. Canı sıkıldıkça birlik bölgesine gelip ya düzkontak deniyor ya da ekran görüntülerinde de gözüktüğü gibi insanlara sataşıyor. Oyun oynama hevesini kıran böyle kişilerin sunucudan yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.

#2 - 25.05.2024 22:22
Öncelikler merhaba, ilk her şeyi onların başlattığına dair kanıt
https://prnt.sc/xEeNujeiVJeE
Bu da diğer hesap ile tartışmamız
https://prnt.sc/0Xp9CkxnggD0
Bu da birlik olarak bana aldıkları tavır
https://prnt.sc/7vps9tPfV1Pj
Yeterince insancıl şekilde yaklaştım zaman boyu
https://prnt.sc/mHosMP64a8ID
Bu da olayla ilgili son kanıtım; https://prnt.sc/AtnFwF5hs2JA Herhangi bir agresif rolum yok arkadaşa karşı, her şeyi kendisinin attığı gibi kendisi başlattı, gayet insancıl bir şekilde yaklaşım sergiledim, pm üzerinden rahatsız olduğumu belirttim, Refuse RP'lik veya FearRP'lik bir şey yok, powergaminglik hiçbir şey yok, benden herhalde bana rol hakkı tanınmadan dayak yememi bekliyordu galiba, aracı durdurdum dediği gibi dövüştük, teşekkürler

#3 - 26.05.2024 00:00
Attığın kanıtlar zaten benim de anlattığım olaylar, sen savunma olarak benim bahsettiğim olayları anlatmışsın zaten çok anlam veremedim. İnsanca yaklaştığını söylediğin ve kanıt olarak attığın ekran görüntülerindeki Felipe karakterinin o sözleri gerçekten samimi söylediğine hiçbir karakter inanmıyor,  buna kimsenin inanacağını da sanmıyorum kimi kandırmaya çalışıyorsun? Refuse-RP yok diyorsun, direkt olarak dayak yemeni beklemiyorum fakat bir emote verdiysem buna uymak zorundasın birisi senin kafanı direksiyona vururken o esnada adamı yumruklamak hangi gerçeklik tam olarak? Fear-RP'lik bir şey yok demişsin, birlik üyelerine kışkırtıcı rol sergiliyorsun. Tek başına bir birliğe sataşmak nedir? Araçla gelip bizi eziyorsun ekran görüntüleri de mevcut sonra gelip powergaming yok diyorsun, bu nasıl bir savunma? Kuralları okuyarak girmişsindir umarım, Powergaming kuralı altında Araç Sürüş Kuralları maddesini görmüşsündür umarım, oyunculara çarparak araç süremezsin. PM'den rahatsız olduğumu belirttiğini söylemişsin fakat ben böyle bir şey göremiyorum. Öyle 'olum' 'ac olum ne acıyosan ya' gibi laflarınla onu söylediğini düşünemem maalesef.

Ek olarak kişi açtığım şikayetten sonra biraz daha uğraşmak istedi sanırım tekrar aktif olarak rol yaptığımız sokağa geldi ve sergilediği rol:

#4 - 07.06.2024 04:35
Cezalandırılacak.