Konu: Radoslav Madzharova - Rolde /q - non-rp driving - yönetimi kandırmaya teşebbüs  (Okunma sayısı 479 defa)

#0 - 12.05.2024 13:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Radoslav Madzharova - @ResorchRipper

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Victor Tattaglia @Adem - Sean Bonelli @V4S1LLY - Richard Velucci @CaSPeR - Frank Badalamenti @JahnsonCreed0

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.05.2024 - 00:25

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.
Alıntı
3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Madzharova oluşumuyla aktif savaş halindeyiz. Birlik liderinin karakterini elimize geçirdiğimizde savaşın bitmesini sağlayabilecek kadar önemli bir anda oyundan ayrıldı ve 20 dakikadan fazla süre oyuna giriş yapmadı. Bunun haricinde altındaki pikap vâri araçla uçurumdan aşağı atlayarak gerçek hayatta yapılamayacak bir harekette bulunmuştur. Oluşum oyuncularımız isteseydi o uçurumdan aşağı atlayıp araçla onu takip ederdi ancak kural ihlali yapmamaları konusunda dikkatli davrandıkları için bu harekette bulunmamışlardır. Bunun haricinde oyuncunun şikayete yaptığı savunmada, yönetimi kandırmaya teşebbüs ettiği görülmektedir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 14.05.2024 16:35 Manchov »

#1 - 12.05.2024 14:35
Aracımın modeli tek kabin ve kasalı bir araç olmasından mûtevellit oradan atlayabilmem olağan bir durumdur. (premier - sultan veyahut sedan araç ile atlanması doğru değildir.) Araç ile oradan çıkıp bir süre ilerledim ve kendimi bir kenara gizlendim. Yani şikayeti oluşturan kişiler beni rahatlıkla bulabilirlerdi. Aracımın tek kabin ve yüksek bir araç olması bu konuda benim avantajım olur.

Savunmam bu şekildedir, ek bir savunma talebinde bulunmayacağım. İyi günler/akşamlar.

#2 - 12.05.2024 15:20
Aracımın modeli tek kabin ve kasalı bir araç olmasından mûtevellit oradan atlayabilmem olağan bir durumdur. (premier - sultan veyahut sedan araç ile atlanması doğru değildir.) Araç ile oradan çıkıp bir süre ilerledim ve kendimi bir kenara gizlendim. Yani şikayeti oluşturan kişiler beni rahatlıkla bulabilirlerdi. Aracımın tek kabin ve yüksek bir araç olması bu konuda benim avantajım olur.

Savunmam bu şekildedir, ek bir savunma talebinde bulunmayacağım. İyi günler/akşamlar.
Kendini bir "kenara" gizlemedin, aşşağı doğru araçta indikten hemen sonra /q çektin, aracın takla attı ve patladı.

#3 - 12.05.2024 15:54
Aracımın modeli tek kabin ve kasalı bir araç olmasından mûtevellit oradan atlayabilmem olağan bir durumdur. (premier - sultan veyahut sedan araç ile atlanması doğru değildir.) Aracımın tek kabin ve yüksek bir araç olması bu konuda benim avantajım olur.
Aracın yüksek kabinli bir tır, pikap, kamyon veya kamyonet olsa bile 4x4 arazi tipi bir araç olmadığı müddetçe basit bir ford transit vâri bir araçla offroad sürüş yapamaz veya yüksek bir uçurumdan atlayamazsınız. Kurallarla belirlenmiştir ve bunu asla "aracım yüksek ve kasalı" diyerek geçiştiremezsiniz.
Araç ile oradan çıkıp bir süre ilerledim ve kendimi bir kenara gizlendim. Yani şikayeti oluşturan kişiler beni rahatlıkla bulabilirlerdi.
Videoda da belli olduğu gibi yolun orada /q çekiyorsunuz. Videoyu izlediğimizde 2 saniyelik bir zaman aralığında bunu yapıyorsunuz ve "araçla bir süre ilerleyip kendimi bir kenara gizledim" diyorsunuz ancak ne bir yere gizleniyorsunuz, ya da araçla "bir süre" ilerliyorsunuz. 2 saniye içinde /q çekip 20 dakikadan fazla bir süre oyuna girmiyorsunuz.

Ek açıklama.

"araçla bir süre ilerleyip kendimi bir kenara gizledim" savunmanıza istinaden; şikayete, yönetimi kandırmaya teşebbüs ihlalini de ekliyorum.

#4 - 12.05.2024 16:32
Videoda görüldüğü gibi olaya ben de şahidim.Kişinin korku ile araçtan, bir an dağdan aşağı atlayıp gidebilmesini normal görebilsem bile olay anında /q çekmesini kabul edemiyorum. Bu yüzden kişinin olay sonrası ne zaman oyundan çıktığının 12/05/2024 00:24 tarihinin loglarına bakılmasını talep etmek istiyorum.

Videonun 0:06 saniyesinde  Radoslav Madzharova kaçmayı başarıyor ve haritaya dikkatli şekilde bakın, 0:12 saniyesinde haritada birden aşağı kısmında araç beliriyor bu demek oluyor ki kişi kaçış sırasının 6. saniye sonrasında /q çekiyor.

#5 - 13.05.2024 17:41
Şikayete rast geldim ve bir yorum yapmak istedim. Gerçek hayata bağlı olarak bile düşünsek oradan atlayan kişi o arabanın arka kabininde ölmez, en fazla kolu bacağı kırılır ve normal yaşamına devam eder. (Bence) biraz alakasız bir şikayet... @Manchov (bence) böyle basit ve saçma bir şikayet için oluşumunu kilitlemen saçma. İyi forumlar  :sampanya:

Savunmacının yerine savunma yapmak benim açımdan yorum kirliliği. Her rast geldiğin şikayetlerde ön plana çıkıp ''şu böyle'' mantığına girmen de saçma. Kirliliğe gerek yok, iyi forumlar. :-X

#6 - 14.05.2024 16:31
Savunma aşaması tamamlandı, @Manchov iki adet kanıt güncelliğini yitirmiş. Kanıtları 48 saat içerisinde tamamlayın.
Kanıt güncelliği harici her iki taraftan yanıt gelmesi durumunda ileti gönderen kişi işleme tabii tutulacak.

#7 - 14.05.2024 16:38
@Drewgunn kanıt linkleri güncellendi.

#8 - 14.05.2024 16:55
Radoslav Madzharova isimli karakter NonRP Driving işlemi ile cezalandırılacak. Aktif rolde Q konusunda yetersiz kanıt işaretlenip https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=159375.0 konusunda değerlendirmeye girecektir.
K&A