Konu: [18.04.2024 - Dick_Barone] Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 366 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.04.2024 20:34
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dick_Barone @Muhman
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @tr_ouz @Arranger
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Son bakım 17.04.2024

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Onaylı skin yapımcılarından olan @Arranger tarafından rel bulduğum (kafa) ile pd body birleştirildi, aynı zamanda kollara da dövme eklendi yani dövmeyi kendi seçimlerim sonunda farklı dövme ve farklı kafa tamamıyla farklı bodylerden alındı. Buna rağmen kafası ve dövmeleri aynı sadece üzerindeki kıyafeti değiştirmiş, aynı kafa olsaydı bir şey demezdim fakat, dövmelerin sağ ve sol koldaki dövmelere kadar, kadın motifine kadar aynı olması, cache mining şüphesi uyandırıyor. Bu kadar da tesadüf olamaz, kafa ve dövmelerin aynı olduğu, ikisinin de rel skin olduğunu kabul ediyorum ancak diğer karakterin de aynı oluşumda olup aynı kafayı kullanıp aynı dövmeleri kullanması bence absürt bir durum. Normalde polis skinimi bundan 2 ay önce ekletmiştim, ekteki discord konuşmalarında da buna yer verdim. Zaten şikayet açtığım Dick Barone ile aynı oluşum (VCPD) bünyesinde rol yapıyoruz dövmeleri ve yüzü görmemesi mümkün değil. Departman içerisindeki rollerde de çokca konusu geçti. Aynı zamanda, alttaki ilk iki sse ve dövmelere ve detaylı kadın dövmesi ve bant dövmelerine bakabilirsiniz, kesinlikle kafa ve body de aynı.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle

Shane Peterson:  
Dick Barone:  

Shane Peterson'un aylar önce yüklenen skini

Kendi skinimin ekletildiği Avanger ile discord konuşması:

Dick Barone'un yeni eklenen skinleri

« Son Düzenleme: 07.05.2024 21:57 Batyouone »

#1 - 18.04.2024 20:44
Ayrıca, bunlara ek olarak skini yapan yapımcıyı sorduğum konuşmanın başlangıcının evrildiği nokta;

Aynı birlikte olsak bile şikayet açabilme hakkımın olduğunu düşünüyorum.

#2 - 18.04.2024 20:51
Merhaba, çok uzatmadan direkt şikayet hakkında konuşacağım. Batyouone'nın dediği gibi skinin kafası REL. Bu da demek oluyor ki kafa konusunda herhangi bir problemimiz yok, çok güzel. Benim yeni eklettiğim eşofmanlı skinin body'sininde REL olduğunu biliyoruz. Beş-altı sene önce lsrp formu kapanmadan önce bulduğum bir body'ydi. Bu konuda da Batyoune ile hemfikiriz, çok güzel. Gelelim sıkıntı olan noktaya. Batyoune, dövmelerin bile aynı olduğunu söylüyor fakat ben bir benzerlik göremedim. Aşağıya birkaç görsel bırakıyorum.

Batyoune'nın dövmelerimiz aynı dediği skinin kol dövmeleri;
Görsel 1
Görsel 2

Muhman'n eklettiği ve dövmelerin aynı olduğu iddia edilen skinin kol dövmeleri;
Görsel 1
Görsel 2

Şimdiii...toparlayacak olursak; bahsi geçen skinin kafası REL. Bodysi REL ve dövmeleri de görsellerde gördüğümüz üzere aynı değil. Bütün bu argümanları göz önünde bulundurduğumuzda bu şikayetin neden açıldığını anlamadım. Yine de açık bir şikayet mevcutsa elbette savunmamızı yapacağız. Burada kavga etmiyor ya da düşmancılık yapmıyoruz, rasyonel bir şekilde bu konuyu tartışıyoruz.

Ek olarak Discord mesajlarının paylaşılmasına laf edeyim. Ben, skinin bütün uzuvların REL olmasına rağmen; sen mahcup olma diye sana ''istersen dövmeleri değiştiririm'' dememe rağmen bu yola başvurduğun için ufak bir şaşırma belirtisi vermişim. Eee bu kadar kusur kadı kızında da bulunur değil mi? :)

Gayet açık bir şekilde açıklama yaptığımı düşünüyorum, bu arada ben de skinimi @Arranger 'a yaptırmıştım. Herkese iyi oyunlar.
« Son Düzenleme: 09.05.2024 12:10 Muhman »

#3 - 18.04.2024 22:09
Birbirimizi kandırmayalım, kafa ve dövmeler, aynı. Detaylarına şu şekilde birlikte bakabiliriz, sadece sağ kolu sola, sol kolu ise sağa almışsınız. Kalitesini değiştirmişsiniz. Desenlerine gelin birlikte bakalım.

<-- Dick Barone Koldaki bant dövmesi Shane Peterson -->

<-- Dick Barone Koldaki kadın dövmesi Shane Peterson -->
« Son Düzenleme: 18.04.2024 22:40 Batyouone »

#4 - 18.04.2024 22:48
Kafalar aynı olabilir bunun sebebi kafanın REL olması, sunucuda ikimiz dışında iki oyuncuda da aynı kafa mevcut. Dövmelerde de sadece ufak benzerlikler mevcut olarak görüyorum ben.

Sizin şikayet sebebinizi hâlâ anlamış değilim, kafa  ve body rel, dövmelerin de bazı yerleri aynı. Sizin dövmeniz priv o yüzden mi açtınız anlamadım fakat size Discord üzerinden 4 sene önceki skin fotoğrafını attım orada da dövmeler aynı. Neyse sonuçlanabilir.

#5 - 09.05.2024 08:51
@Muhman Size ait olan konuşmaların görselleri bozuk, 24 saat içerisinde düzeltmelisiniz.

#6 - 10.05.2024 07:01
Şikayet incelendi.

İki taraf da rel bir model kullanıyor, dövmeler ise çoğu modelde görebileceğimiz dövmeler. Ek olarak Dick karakterinin boynunda, Shane karakterinden kaldırılan dövme bulunuyor.  Cache mining adına problem görünmüyor.

K&A